«Ο Ηρακλής δεν πήγε καλά γιατί ο Παπαθανασάκης ήταν στη Θεσσαλονίκη»

Ο Παύλος Μυροφορίδης μίλησε στο Metropolis 95,5 και εξέφρασε τη δική του άποψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ηρακλής…

Διάφορα, Ποδόσφαιρο

Ο τεχνικός διευθυντής της Λαμίας και πρώην του Ηρακλή, Παύλος Μυροφορίδης, τοποθετήθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα ο Ηρακλής, μετά και τη μη αδειοδότηση ενόψει της νέας σεζόν.

Αναλυτικά:

Για το αν τον εξέπληξαν τα προβλήματα του Ηρακλή: «Είναι δύσκολες καταστάσεις, οι οποίες με εξέπληξαν μέχρι ένα βαθμό. Η βάση του αγωνιστικού τμήματος παραμένει ισχυρή. Διοικητικά δεν μπορώ να ξέρω τι συμβαίνει στην ομάδα».

Για το αν κουβάλησε άνοιγμα από την περσινή σεζόν ο Ηρακλής: «Δεν νομίζω. Το μόνο άνοιγμα που μπορεί να κουβάλησε ο Ηρακλής ήταν αυτό που υπήρχε όταν πήρε την ομάδα ο Παπαθανασάκης. Γνώριζε τι παρέλαβε. Το θεωρώ απίθανο να δημιουργήθηκε άνοιγμα την περσινή σεζόν. Τα πριμ ανόδου δεν μπορούν να θεωρηθούν άνοιγμα».

Για το αν έκανε λάθη λόγω άγνοιας κάποιων πραγμάτων ο Παπαθανασάκης: «Το περίεργο είναι ότι όταν κάτι το κακοδιαχειρίζεσαι, όχι ηθελημένα, αλλά γιατί δεν ξέρεις, τότε γίνονται ζημιές. Καμιά ομάδα δεν διοικείται από 15 άτομα. Όλες διοικούνται από έναν. Οι από κάτω παίρνουν εντολές. Υπάρχουν πολλά ζητήματα. Το ότι μπορεί κάποιος να λειτουργεί με βάση τη νοοτροπία του δεν είναι κακό. Το να λειτουργεί ενώ δεν ξέρει είναι κακό. Όλα σχετικά είναι. Όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα».

Για το τι θα αφήσει πίσω του ο Παπαθανασάκης αν θελήσει να φύγει από τον Ηρακλή: «Όταν σε μια ομάδα υπάρχει ένας διοικητικός ηγέτης που είναι μακριά, θα πρέπει να δείξει σεβασμό στην ομάδα πρώτα απ’ όλα και μετά στους συνεργάτες που είναι στη Θεσσαλονίκη. Φεύγοντας ο κ. Παπαθανασάκης δεν θα τους αφήσει αυτούς εύκολη μέρα. Θα τους δει ο κόσμος και θα φορτωθούν βάρος που δεν τους ανήκει».

Για το αν φταίει το γεγονός ότι ο Παπαθανασάκης ήταν στην Ελλάδα φέτος, ενώ πέρυσι ήταν στον Καναδά: «Δεν πήγε καλά ο Ηρακλής γιατί ο Παπαθανασάκης ήταν εδώ. Αν ήταν στον Καναδά, θα μπορούσε ο αντίστοιχος Μυροφορίδης να τον… ξεγλιστρήσει. Είναι υποχρεωμένος ο πρόεδρος να λύνει το πρόβλημα πριν αυτό γίνει».

Για τις διαφορές της περσινής σεζόν με τη φετινή: «Αυτό που υπήρχε πέρυσι σε σχέση με αυτό που υπάρχει φέτος είναι πολύ διαφορετικό. Δεν είχα μπει σε διαδικασία να συζητήσω το οτιδήποτε. Έκρινα σωστό να φύγω γιατί αυτό που έκανα δεν το καταλάβαινε κανένας. Αυτό δεν είναι κακό. Δεν μπορούν να συμφωνούν όλοι με όλους. Όταν βάζεις έναν στόχο και τον πετυχαίνεις είσαι χαρούμενος, όταν δεν τον πετυχαίνεις είσαι απογοητευμένος. Θεωρώ ότι ο Ηρακλής με την ίδια ομάδα με πέρυσι τα πήγε πολύ καλά. Δεν έπρεπε να ανέβει ο πήχης. Η ομάδα αυτή απαιτούσε 4-5 ποιοτικές προσθήκες. Όλα αυτά είναι σχετικά. Τα κριτήρια για κάθε παίκτη είναι διαφορετικά. Μπορεί να πήραν κάποιον και να μην τους βγήκε. Το θέμα είναι να ξέρεις τι ζητάς. Ο Νίκος Παπαδόπουλος είναι πολύ καλός προπονητής».

Για τις λανθασμένες μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν: «Δεν υπήρχε περίπτωση να έπαιρνα τον Μπουλούτ. Έπρεπε να πάρει παίκτες ο Ηρακλής που να τον αποδεχτούν οι υπόλοιποι στα αποδυτήρια. Έπρεπε να δουν έναν καλύτερο ποδοσφαιριστή για να δεχτούν ότι δεν θα παίζουν για να παίζει ο καινούριος. Ο προπονητής δούλεψε με τα εργαλεία που είχε».

Για τον Νίκο Παπαδόπουλο: «Συνεργάστηκα πολύ καλά με τον Παπαδόπουλο. Είναι πολύ καλός προπονητής και μπορεί να ανεβάζει το ταβάνι ενός παίκτη. Θεωρώ ότι δεν βοηθήθηκε».

Για τον λόγο που αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι: «Άλλος ήταν ο τρόπος σκέψης ο δικός μου και άλλος της ομάδας. Γι’ αυτό και έφυγα. Δεν γίνεται να συμφωνούν όλοι με όλους».

Για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές του Ηρακλή: «Οικονομικά προβλήματα μπορεί να υπάρχουν σε όλες τις ομάδες. Το θέμα είναι με πόση ευχαρίστηση κάνεις τη δουλειά σου. Αν κάποιος γουστάρει αυτό που κάνει, θα το κάνει και ας είναι απλήρωτος ένα μήνα. Ο Ηρακλής έχει πολύ καλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Είναι σε τρομερά καλές ηλικίες. Έχουν τη σπίθα να παίξουν ποδόσφαιρο και θέλουν να διακριθούν».

Για το πρόβλημα που δημιουργείται στον Ηρακλή: «Το χειρότερο που κάνει αυτή η ιστορία στον Ηρακλή είναι το γεγονός ότι γνωρίζει απαξίωση και δεν του αξίζει. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο θα τον βρει τον δρόμο του».

Αν είναι ευχή ή κατάρα τελικά η παρουσία του Παπαθανασάκη: «Ο Παπαθανασάκης πήρε τον Ηρακλή στο σημείο 0. Αν δεν ερχόταν πέρυσι, φέτος δεν θα υπήρχε Ηρακλής. Δεν διαχειρίστηκε σωστά πρόσωπα και καταστάσεις. Δεν του φταίει κανείς. Είχαμε μια απόλυτα επαγγελματική συνεργασία».

Για τις προτάσεις που έχει από άλλες ομάδες: «Οι κρούσεις στο ποδόσφαιρο δεν σταματούν ποτέ. Θέλουμε να πετύχουμε αυτό που έχουμε σαν στόχο. Είμαστε πολύ καλοί στον δεύτερο γύρο. Δώσαμε ευκαιρίες και σε νέα παιδιά. Για την επόμενη χρονιά βλέπουμε».

Για τον χαρακτηρισμό «Τσίρκο» που είχε προσδώσει στο πρωτάθλημα της Football League: «Και λίγα είπα. Όταν ένα πρωτάθλημα ξεκινάει με 18 ομάδες και καταλήγουν 16, όταν δεν γίνεται το παιχνίδι γιατί δεν πληρώθηκαν οι διαιτητές, ε τότε τι είναι; Τσίρκο είναι. Θεωρούσα ότι ήταν καλύτερο πρωτάθλημα η Β’ Εθνική, γιατί στην Α’ ξέρεις ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Το πιο δύσκολο πρωτάθλημα που κατακτήσαμε ήταν με τον Απόλλωνα Σμύρνης, που είχε 21 ομάδες. Είχαν όλα τα γήπεδα κόσμο τότε. Απαξιώθηκε η Β’ Εθνική φέτος και αυτό είναι κακό γιατί δεν μπορεί να τροφοδοτήσει τη μεγαλύτερη κατηγορία».

*Οι δηλώσεις έγιναν στον ραδιοφωνικό σταθμό “Αθλητικό Μετρόπολις 95,5”.

Σχετικά Άρθρα

Γ΄ Εθνική: Δραματική επιστολή των παικτών προς τον πρωθυπουργό

Ποδόσφαιρο

Back to Top