“Έπρεπε να ενημερώσει νωρίτερα τον κόσμο”

Οι δηλώσεις του Γιώργου Ξενίδη στο Metropolis 95.5 για την κατάσταση στον Ηρακλή και την επόμενη μέρα στον σύλλογο.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

O παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Γιώργος Ξενίδης, αναφέρθηκε στην άσχημη οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Ηρακλή, καθώς και το τι πρέπει να γίνει για την επόμενη μέρα του συλλόγου.

Αναλυτικά:

«Ξυπνούν άσχημες μνήμες όλα όσα συμβαίνουν. Όταν για ένα λογαριασμό χίλια ευρώ δεν έχουν τα γραφεία τηλέφωνο και ίντερνετ, είναι σαν να γυρνάμε πέντε χρόνια πίσω. Το πιο ανησυχητικό είναι το θέμα κρυβόταν τόσο καιρό. Προϋπήρχε, δεν έγινε τώρα. Δεν έγινε η υπέρβαση τον Ιανουάριο και κρατήσαμε χαμηλά τη μπάλα για να μην έχουμε τέτοια θέματα και τώρα φτάσαμε να είμαστε σε μια τέτοια κατάσταση, μη διαχειρίσιμη. Όταν βγήκα πριν από δύο μήνες και τα είπα, κατηγορήθηκα από μεγάλο μέρος του κόσμου του Ηρακλή. Τα είπα γιατί έβλεπα ότι πράγματι υπήρχε πρόβλημα. Αλλά δε μπορώ να τον δικαιολογήσω για το ότι δεν ενημέρωσε από το καλοκαίρι επειδή ψάχνει σύμμαχο. Γιατί το θέμα αυτό υπάρχει από το καλοκαίρι. Έπρεπε να πει εξαρχής αν αντέχει και το πόσο αντέχει. Το πρόβλημα δεν είναι του Μαΐου, απλά βγήκε το Μάιο. Για το λόγο αυτό πρέπει να κατηγορηθεί ο Παπαθανασάκης. Ποτέ δεν είπε ότι είναι ο εκατομμυριούχος. Δεν έπρεπε να φτάσει, όμως, μια εβδομάδα πριν την εξέταση του φακέλου αδειοδότησης για να πει ότι είναι δύσκολα τα πράγματα. Για μένα ήταν πονηριά όλο αυτό. Το θέμα της μη αδειοδότησης δεν προέκυψε τον τελευταίο μήνα. Είναι μια διεργασία που ξεκινά από το Σεπτέμβριο και κάθε μήνα υπάρχει ενημέρωση για το τι λείπει.

Για το κέρδος του Παπαθανασάκη από την διαφορετική παρουσίαση της κατάστασης: «Κέρδισε χρόνο για να βρει σύμμαχο. Γιατί έκανε ραντεβού και πήρε διαβεβαιώσεις που δεν τηρήθηκαν. Και πίστεψε ότι θα έρθουν οι άνθρωποι αυτοί που δεν θα ερχόταν σε καμία περίπτωση με τις υπάρχουσες συνθήκες. Γι’ αυτό παρουσιάστηκε μια άλλη κατάσταση. Με το χαμηλό μπάτζετ και τα έσοδα που είχε, επιτρέπεται να μην έχει αδειοδότηση ο Ηρακλής και να έχει ο Πανιώνιος και άλλες ομάδες; Τον πίστεψε ο κόσμος και εγώ μαζί ότι ήρθε ένας άνθρωπος που θα εξυγιάνει την ομάδα. Αυτό ήταν το στοιχείο που είχε σαν μπροστάρης.  Αυτό όμως βλέπουμε ότι όχι απλά δεν έγινε αλλά αυτή τη στιγμή κανείς δεν ξέρει τα νούμερα σε μια ομάδα που πριν τρία χρόνια άλλαξε ΑΦΜ. Γιατί φτάσαμε πάλι σε αυτό το σημείο;  Το θέμα της αδειοδότησης δεν χαλάει το Μάιο, είναι όλη η χρονιά. Λείπουν χαρτιά από πληρωμή υποχρεώσεων από όλη τη χρονιά. Βγήκε, λοιπόν, μια εβδομάδα πριν να πει τι; Να πιέσει ποιον;»

Για το αν μπορεί να υπάρξει διάδοχη κατάσταση: «Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι. Αν υπήρχε κάτι, θα είχε γίνει από πριν για να εξασφαλίσει η ομάδα την άδεια».

Για το αν ο Παπαθανασάκης πρέπει να πάρει χρήματα για να δώσει την ομάδα: «Πρέπει να πάρει κάποια λεφτά και να φύγει γιατί ο άνθρωπος έβαλε λεφτά. Πήρε μια ομάδα με χρέη και δεν μπόρεσε να διαχειριστεί γιατί άλλα περίμενε και άλλα του βγήκαν. Ή άλλα άντεχε η τσέπη του τότε και άλλα τώρα».

Για την ιδιαιτερότητα της μη εμπλοκής του ΓΣ: «Είναι περίεργο πράγμα, όμως, ο ΓΣ δεν έχει καμία σχέση γιατί είναι άλλη ομάδα. Μπορεί να είναι τυπικό το θέμα, είναι όμως και ουσιαστικό. Εκπροσωπεί άλλο ΑΦΜ η ομάδα και όχι αυτό του ΓΣ. Επομένως δεν θα έχει πίεση από εκεί και νομίζω ότι έρχονται άσχημες μέρες. Μακάρι να βρεθεί κάποιος και να μπει σε αυτή τη διαδικασία ώστε να σωθεί και ο Παπαθανασάκης και ο Ηρακλής. Δεν πρέπει να τα μηδενίζουμε όλα. Κάποια στιγμή αυτός ο άνθρωπος αποθεώθηκε. Θέλω να μην έχει πρόβλημα γιατί δεν έμπλεξε σε περίεργες διαδικασίες στο ποδόσφαιρο. Καταστράφηκε τίμια».

Για το μέλλον του Ηρακλή: «Βλέπω το μέλλον δυσοίωνο, γιατί δεν υπάρχει άνθρωπος να μπει σε αυτή τη διαδικασία. Μακάρι να υπάρξει. Όμως πολύ δύσκολα ο Παπαθανασάκης θα μπορέσει να βρει χρήματα. Είναι δύσκολο να κερδίσει την εμπιστοσύνη κάποιου. Όσο το πρόβλημα δεν ήταν σε τέτοια διάσταση, υπήρχε κάποια περίπτωση. Και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το ακριβές μέγεθος του προβλήματος».

*Οι δηλώσεις έγιναν στον ραδιοφωνικό σταθμό “Αθλητικό Μετρόπολις 95,5”.

Σχετικά Άρθρα

Γελοιότητες της ΕΠΟ για να μπλοκάρει την ποδοσφαιρική επανεκκίνηση

Ποδόσφαιρο

Ηρακλής: “Κορυφώνεται η αγωνία – Ίσως πάμε σε νέα παράταση”

Ποδόσφαιρο

Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και το ενδεχόμενο “μερικής αποκατάστασης”

Ποδόσφαιρο

“Πλημμύρισε” με ευχές για επιστροφή στον Ηρακλή ο λογαριασμός του Βέλλιου…

Ποδόσφαιρο

Back to Top