Οι δύο τελευταίες στροφές και τα… σενάρια

Τα σενάρια ώστε η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή να αποφύγει τα πλέι άουτ…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Δύο στροφές έμειναν για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών με τον ΗΡΑΚΛΗ να βρίσκεται εντός στη ζώνη των πλέι άουτ μετά τη βαριά ήττα στο Κερατσίνι από τον Φάρο (90-62).

Ωστόσο ακόμα δεν έχει κριθεί κάτι βαθμολογικά με τον ΗΡΑΚΛΗ να υπερτερεί στις ισοβαθμίες του Ψυχικού και της Λιβαδειάς που βρίσκονται ένα πόντο πάνω αλλά εκτός ζώνης πλέι άουτ.

Η Βαθμολογία

1. Κύμη 48
_________
2. Φάρος Κερατσινίου 47
3. Προμηθέας 44
4. Εθνικός 43
5. Δόξα Λευκάδας 42
6. Παγκράτι 40
7. Δούκας 39
8. Λιβαδειά 38
9. Ψυχικό 38
______
10. Ηρακλής 37
11. Μαχητές Δ. Πευκών 37
12. Πανερυθραϊκός 36
13. Περιστέρι 35
__________
14. Ευρώπη Πευκοχωρίου 32
15. Φίλιππος Β. 32

Τα σενάρια των δύο τελευταίων αγωνιστικών:

Λιβαδειά (38 βαθμοί): Κέρδισε εύκολα χθες το Πευκοχώρι και υπερτερεί στην ισοβαθμία με το Ψυχικό, ωστόσο το πρόγραμμα της Λιβαδειάς κάτι άλλο παρά εύκολο είναι. Την προσεχή αγωνιστική αντιμετωπίζει το Παγκράτι και την τελευταία αγωνιστική τον Εθνικό. Με δύο νίκες (42 βαθμούς) σώζει την παρτίδα. Με μία νίκη και μία ήττα φτάνει τους 41 βαθμούς και αν Ψυχικό (42 βαθμοι) και ΗΡΑΚΛΗΣ (41 βαθμοί) κάνουν το 2 στα 2, τότε η Λιβαδειά πηγαίνει στα πλέι άουτ. Αν η Λιβαδειά δεν κέρδισει κανένα από τα δύο παιχνίδια φτάνει τους 40 βαθμούς και Ψυχικό και ΗΡΑΚΛΗΣ κερδίσουν τουλάχιστον ένα παιχνίδι από τα δύο τότε πάλι η ομάδα της Λιβαδειάς θα οδηγηθεί στα πλέι άουτ. Η Λιβαδειά υπερτερεί στην ισοβαθμία του Ψυχικού αλλά υστερεί σε αυτή με τον ΗΡΑΚΛΗ.

Ψυχικό (38 βαθμοί): Πήραν σπουδαίο διπλό χθες κόντρα στους Μαχητές αλλά ακόμα το πρωτάθλημα δεν τελείωσε. Την προσεχή αγωνιστική το Ψυχικό αντιμετωπίζει τον τελευταίο Φίλιππο ενώ την τελευταία αγωνιστική τη Δόξα Λευκάδας. Θέλει δύο νίκες για να εξασφαλίσει την παραμονή χωρίς πλέι άουτ. Σε περίπτωση μιας ήττας και μιας νίκης φτάνει στους 41 βαθμούς και αν ο ΗΡΑΚΛΗΣ κάνει το 2 στα 2 τότε η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή υπερτερεί στην ισοβαθμία και το Ψυχικό πηγαίνει στα πλέι άουτ (αν βέβαια κερδίσει έστω ένα παιχνίδι και η Λιβαδειά, αλλιώς η Λιβαδειά οδηγείται στα πλέι άουτ). Αν το Ψυχικό χάσει και τους δύο αγώνες τότε ο ΗΡΑΚΛΗΣ θέλει τουλάχιστον μία νίκη για να στείλει το Ψυχικό στα πλέι άουτ.

ΗΡΑΚΛΗΣ (37 βαθμοί): Η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή θέλει δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια (Προμηθέας και Μαχητές Δόξας Πεύκων) και κάποια ομάδα εκ των Ψυχικό και Λιβαδειά να ηττηθεί σε τουλάχιστον ένα παιχνίδι. Αν Ψυχικό ή Λιβαδειά ηττηθούν σε δύο παιχνίδια τότε στον ΗΡΑΚΛΗ αρκεί και μία νίκη στις δύο τελευταίες αγωνιστικές ώστε να βγει εκτός ζώνης πλέι άουτ. Σε περίπτωση ισοβαθμίας με Ψυχικό και Λιβαδειά οι “κυανόλευκοι” έχουν το πάνω χέρι.

Μαχητές Δόξας Πεύκων (37 βαθμοί): Είναι η πιο αδύναμη ομάδα στις ισοβαθμίες και είναι εντός πλέι άουτ. Οι Μαχητές έχουν ρεπό την επόμενη αγωνιστική πράγμα που σημαίνει πως θα μείνουν στους 37 βαθμούς και την τελευταία αγωνιστική υποδέχονται τον ΗΡΑΚΛΗ σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι γι’ αυτούς. Είναι και επίσημα εντός πλέι άουτ καθώς πιάνουν… ταβάνι τους 39 βαθμούς σε περίπτωση νίκης στην τελευταία αγωνιστική.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top