Ο “Μπούκου”, ο Νίγκεθ, οι πρώην και ο τελικός

Με αφορμή την κλήση του Μπουκουβάλα στην Εθνική, η BlueArena γυρίζει περίπου 9 χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στις 28 Ιουλίου του 2007.

Blue Moments

Τη συγκεκριμένη ημερομηνία διεξήχθη ο τελικός των Νέων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ισπανία, με την αναμέτρηση να έχει “κυανόλευκο” ενδιαφέρον καθώς συμμετείχαν σε αυτή δυο ποδοσφαιριστές του Ηρακλή, ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Ιωαννίδης.

Στην πορεία του χρόνου, τη φανέλα του Ηρακλή φόρεσαν άλλοι δυο ποδοσφαιριστές οι οποίοι συμμετείχαν στο συγκεκριμένο ματς και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού 1-0 υπέρ της Ισπανίας.

Αυτοί δεν είναι άλλοι, απο τον Άαρον Νίγκεθ, ο οποίος υπέγραψε στους “κυανόλευκους” περίπου πέντε μήνες μετά τον τελικό και φυσικά τον αρχηγό του Ηρακλή, Μιχάλη Μπουκουβάλα.

Οι δυο ποδοσφαιριστές έδωσαν αρκετές μονομαχίες με τον “Μπούκου” να αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Νίγκεθ στην αριστερή πτέρυγα της Ισπανίκής επίθεσης.

Μάλιστα στο 38′ σε μια φάση στην οποία ο Νίγκεθ ξέφυγε απο το μαρκάρισμα του Μπουκουβάλα, ο μετέπειτα μέσος του Ηρακλή κέρδισε το φάουλ απο το οποίο προήλθε το γκολ της Ισπανίας (σκόρερ ο Παρέχο).

Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι κορυφαίος σε απόδοση για την Ελληνική ομάδα, ήταν ό τότε πόδοσφαιριστής του Ηρακλή, Γιάννης Παπαδόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Ντοκουμέντο: Όταν ο Ιβάνωφ ήταν τερματοφύλακας του Ηρακλή! (pic)

Διάφορα

41 χρόνια από την ιστορική “εξάρα” επί του Παναθηναϊκού… (vids)

Διάφορα

Back to Top