“Η ανακοίνωση του Εθνικού εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες”

Ανακοίνωση εξέδωσε το τμήμα μπάσκετ του Ηρακλή, απαντώντας στην τοποθέτηση του Εθνικού για τον Σαββατιάτικο (7/5) αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων

Ηρακλής, Μπάσκετ

Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα (9/5) η διοίκηση του τμήματος μπάσκετ του Ηρακλή, θέλησε να απαντήσει στην επίσης σημερινή τοποθέτηση του Εθνικού για γεγονότα που αφορούν την αναμέτρηση των δύο ομάδων το περασμένο Σάββατο (7/5), στο Ιβανώφειο, καταδεικνύοντας παράλληλα την κάκιστη συμπεριφορά του αθλητή των φιλοξενούμενων, Βασιλόπουλου, ο οποίος καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα φρόντιζε να πυροδοτεί άνευ λόγου και αιτίας, το καλό κλίμα που υπήρχε (δεδομένης της παρουσίας και φιλάθλων του Εθνικού) στις κερκίδες είτε με άσεμνες χειρονομίες προς τον κόσμο, είτε με άσχημες εκφράσεις προς τους διαιτητές.

Ως δικό μας σχόλιο προσθέτουμε δε, ότι ο συγκεκριμένος αθλητής ουδέποτε νουθετήθηκε από τον προπονητή της ομάδας του Εθνικού, αλλά ούτε και από τους συμπαίκτες του, ενώ προστατεύτηκε ξεκάθαρα από τους διαιτητές που παρά τις ανόητες κινήσεις του και την αντι-αθλητική του συμπεριφορά, δεν τον απέβαλαν από το παιχνίδι αν και αποδεδειγμένα δημιουργούσε πρόβλημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ηρακλή έχει ως εξής:

“Το τμήμα καλαθοσφαίρισης του Γ.Σ Ηρακλής δεν συμφωνεί με την ανακοίνωση του Εθνικού περί προκλήσεων επεισοδίων στο Ιβανώφειο κατά την διεξαγωγή του αγώνα πρωταθλήματος της Α2 ανάμεσα στον Γ.Σ Ηρακλή και Εθνικού.

Άλλωστε το φύλλο αγώνος που συνέταξαν οι τρεις διαιτητές είναι ο αντικειμενικός κριτής της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Ακόμη, η αστυνομική αρχή η οποία έχει λάβει τα ενδεδειγμένα μέτρα δεν αναφέρει το παραμικρό περί προκλήσεων επεισοδίων.

Η ανακοίνωση αυτή και μάλιστα ετεροχρονισμένη, πιστεύουμε ότι άλλες σκοπιμότητες εξυπηρετεί και φυσικά ο Γ.Σ Ηρακλής δεν συμμετέχει σε τέτοιου είδους διεργασίες.

Χωρίς να θέλουμε να υπεισέρθουμε σε καταστάσεις που δεν μας αφορούν, υπήρξε πράγματι πρόκληση από συγκεκριμένο αθλητή του Εθνικού προς τους φιλάθλους της ομάδος μας και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση , χωρίς ωστόσο να υπάρξει ανταπόδοση διότι η ψυχραιμία και η σωφροσύνη των μελών της διοίκησης και των φιλάθλων επικράτησε.

Οφείλει επιτέλους η διοίκηση του Εθνικού να συνετίσει τον συγκεκριμένο αθλητή, διότι κατ’ εξακολούθηση προσβάλλει το άθλημα εν γένει και την αθλητική ιδέα και μάλιστα δημιουργεί αρνητικά πρότυπα για τους νεαρούς αθλητές.

Πρέπει ωστόσο να επισημάνουμε και την άριστη αθλητική συμπεριφορά που έδειξαν όλοι οι υπόλοιποι καλαθοσφαιριστές του Εθνικού, οι οποίοι πράγματι επέδειξαν όπως και οι δικοί μας αθλητές αθλητικό ήθος και αθλητική συμπεριφορά.

Θα πρέπει ακόμα να τονίσουμε ότι η ομάδα μας δέχθηκε να υπάρχουν φίλαθλοι εκ μέρους του Εθνικού, οι οποίοι μάλιστα υποστήριζαν την ομάδα τους, χωρίς να έχουν το παραμικρό πρόβλημα από τους φιλάθλους μας, πράγμα που δεν μπορούν να ισχυριστούν οι άνθρωποι της διοίκησης του Εθνικού κατά την αντίστοιχη αθλητική συνάντηση στην Αθήνα.

Θέλουμε να δηλώσουμε προς την διοίκηση του Εθνικού ότι θέλουμε να έχουμε άριστες σχέσεις, να υπηρετούμε τον αθλητισμό και τις αξίες των συλλόγων μας και να μην δηλητηριάζονται οι σχέσεις από άστοχες, περίεργες και ανεξήγητες συμπεριφορές μεμονωμένων προσώπων”.

Σχετικά Άρθρα

Οπαδική τρέλα από την ΑΘ10 και “ντοπάρισμα” της ομάδας στο Ιβανώφειο (vid)

Μπάσκετ

Στη Θεσσαλονίκη ο Ίμπανκς – Το “ευχαριστώ” στον κόσμο του Ηρακλή και η υπόσχεση!

Μπάσκετ

Στιγμιότυπα από το ταξίδι του Ίμπανκς προς την Ελλάδα (pics)

Μπάσκετ

Back to Top