Για μετάλλιο και ρεκόρ στο Βόλο

Διπλό στόχο στους βαλκανικούς αγώνες εφήβων-νεανίδων του Βόλου θέτει η Βιβή Κρητικού. Η κολυμβήτρια του Ηρακλή στοχεύει στην κατάκτηση τουλάχιστον ενός μεταλλίου σε ατομικό αγώνισμα κι ένα πανελλήνιο ρεκόρ σε σκυτάλη.

Άλλα αθλήματα

Έχοντας ως μεγάλο στόχο το παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα του καλοκαιριού στην Τραπεζούντα, οι βαλκανικοί αγώνες το προσεχές Σαββατοκύριακο στο Βόλο αποτελούν μία πολύ καλή ευκαιρία για τη Βιβή Κρητικού ώστε να μετρήσει δυνάμεις και να διαπιστώσει σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Η κολυμβήτρια μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων του ελεύθερου, μιλώντας στο Aquaplanet, έθεσε τους στόχους της σε αυτή τη διοργάνωση και αναφέρθηκε στη σημασία του να διεξαχθεί τελικά στη χώρα μας. «Στόχος μου στους βαλκανικούς είναι ένα μετάλλιο στα ατομικά μου αγωνίσματα και η κατάρριψη του πανελλήνιου ρεκόρ στα 4Χ200μ. ελεύθερο.

Χάρηκα πολύ όταν έμαθα ότι οι αγώνες θα γίνουν στη χώρα μας, αφενός γιατί τις διοργανώνουμε πάντα κατά τον καλύτερο τρόπο, αφετέρου γιατί οι εγκαταστάσεις στη Νέα Ιωνία είναι ιδανικές», τόνισε η Κρητικού.

Η προετοιμασία της ως τώρα δεν κύλησε ανεμπόδιστα, ωστόσο το ηθικό δεν κάμπτεται. «Αναγκάστηκα λόγω τραυματισμών και ιώσεων να απουσιάσω για κάποια διαστήματα από τις προπονήσεις. Ομολογουμένως επηρέασαν τις επιδόσεις μου και πιστεύω ότι μπορώ να επιδιώξω καλύτερους χρόνους.

Ωστόσο, εμείς οι κολυμβητές έχουμε μάθει να παλεύουμε με τις αντιξοότητες και να συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατοί», πρόσθεσε.

Οι βαλκανικοί αγώνες αποτελούν τη απαρχή μίας σειράς διοργανώσεων στις οποίες θα πάρει μέρος η Κρητικού. «Το πρόγραμμά μου μετά τους βαλκανικούς προβλέπεται αρκετά βαρύ.

Θα λάβω μέρος στο Ακρόπολις, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα όπεν, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα open water, το παγκόσμιο σχολικό που αποτελεί το μεγαλύτερο στόχο της φετινής χρονιάς και τέλος το πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών», κατέληξε η 16χρονη κολυμβήτρια του Ηρακλή.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της Κρητικού

23-24 Απριλίου Βαλκανικοί αγώνες

6-8 Μαΐου Γκραν πρι «Ακρόπολις»

10-12 Ιουνίου Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΟΠΕΝ

17-19 Ιουνίου Πανελλήνιο πρωτάθλημα open water

11-18 Ιουλίου Παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα

21-24 Ιουλίου Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ε-Ν, Π-Κ

Πηγή: aquaplanet.gr

Back to Top