“Τέλος οι δανεικοί”

Τέλος στους δανεισμούς μεταξύ ομάδων της Super League βάζει ο Σταύρος Κοντονής.

Διάφορα, Ποδόσφαιρο

Στην εφημερίδα «Real News» μίλησε ο Σταύρος Κοντονής με τον υφυπουργό Αθλητισμού να αποκαλύπτει πως τη νέα χρονιά θα απαγορευτούν οι δανεισμοί ποδοσφαιριστών μεταξύ των ομάδων της Super League, αλλά θα τους δοθεί η δυνατότητα να δημιουργήσουν Β ομάδες, όπως συμβαίνει στην Ισπανία.

«Με τον αθλητικό νόμο που θα κατατεθεί, θα απαγορευτεί ο δανεισμός ποδοσφαιριστών μεταξύ των ΠΑΕ της Super League και θα δίνεται η δυνατότητα στις μεγάλες ομάδες, που μπορούν να έχουν δεύτερη ομάδα, να παίζουν μέχρι τη Β΄ Εθνική, όπως γίνεται στην Ισπανία», ανέφερε αρχικά ο Κοντονής.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός τόνισε πως με αυτόν τον τρόπο θα βοηθηθεί και η Εθνική ομάδα: «Η ρύθμιση με τις δεύτερες ομάδες θα λειτουργήσει και υπέρ της Εθνικής ομάδας, καθώς σε αυτές θα παίζουν αποκλειστικά Έλληνες παίκτες και μέσα από αυτές θα είναι δυνατόν να στελεχώνονται και οι πρώτες ομάδες, αντί να φέρνουν σωρηδόν αμφίβολους πολλές φορές παίκτες από το εξωτερικό».

Μάλιστα ο υφυπουργός επιβεβαίωσε ότι στον τελικό του Κυπέλλου θα διαιτητεύσει ξένος διαιτητής, ενώ στις εξέδρες θα βρίσκονται αποκλειστικά μαθητές αλλά το αν ο αγώνας γίνει στην Αθήνα ή στην επαρχία δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.

Αναφορά έγινε και για τους παράγοντες, λέγοντας: «Πρέπει οι παράγοντες να καταλάβουν ότι ανεπάρκειες δικές τους και άλλες δικές τους επιδιώξεις δεν μπορεί να τις μεταθέτουν συνεχώς στους διαιτητές ή στη διοίκηση του ποδοσφαίρου. Πρέπει να καταλάβουν τις ευθύνες τους».

Επικριτικός ήταν ο υφυπουργός και για τις «επιθέσεις» των ομάδων στους αθλητικούς δικαστές: «Αυτό πρέπει να σταματήσει αμέσως. Προειδοποιώ»

Πηγή: sdna

Σχετικά Άρθρα

Back to Top