“Η μάχη θα είναι συνεχής”

Ο Σταύρος Κοντονής μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για την αποφυγή του Grexit και την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ εξήγησε τι ισχύει με όσα στελέχη της ΕΠΟ έχουν “μέτωπα” με τη δικαιοσύνη.

Διάφορα, Ποδόσφαιρο

Στα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του, ο υφυπουργός αθλητισμού τόνισε:

Για το αν πίστευε 10-15 χρόνια πριν ότι θα του συνέβαινε όλο αυτό, απάντησε: “Δεν μπορούσα ούτε να το διανοηθώ. Δεν μπορούσα να διανοηθώ ούτε αυτό που έχω περάσει εδώ και ενάμιση χρόνο, απ’ όταν μου εμπιστεύτηκε την θέση ο πρωθυπουργός. Πιστεύω ότι και πέρυσι με τον νόμο, αλλά και φέτος πετύχαμε την διεθνοποίηση ενός πάρα πολύ σοβαρού προβλήματος και νομίζω ότι αν όλα πάνε καλά μέχρι την Παρασκευή, μπορούμε να ονειρευόμαστε μία καλύτερη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο από την Δευτέρα”.

Για τον λόγο που μετά τις διαπραγματεύσεις υπάρχουν και τα πρώτα χαμόγελα: “Τα χαμόγελα υπήρχαν γιατί καταλαβαίνετε όλοι ότι οι διεθνείς ομοσπονδίες συνειδητοποίησαν το ελληνικό πρόβλημα. Όχι μόνο το συνειδητοποίησαν, αλλά έβαλαν το δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων και διαπίστωσαν ότι τα πράγματα στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου καλά και τουλάχιστον δεν είναι όπως τους τα περιέγραφαν κάποιοι παράγοντες της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας επί χρόνια. Συνειδητοποίησαν ότι ήταν ανάγκη να κάνουν αυτό που τους είχα ζητήσει από πέρυσι κα δυστυχώς δεν το είχαν κάνει. Να παρέμβουν και να ασκήσουν όλα τα δικαιώματα που τους παρέχονται από το καταστατικό της FIFA, στην κατεύθυνση της εξυγίανσης, του εκδημοκρατισμού και της διαφάνειας. Νομίζω αυτό είναι το πλαίσιο που σήμερα λέμε ότι μπορεί  η επόμενη χρονιά μπορεί να είναι μία χρονιά τομή”.

Για το αν υπήρξε “κωλοτούμπα” όλων όσων μπλέχτηκαν στην ιστορία του Grexit, όπως γράφεται: “Αυτοί που λένε σήμερα για κωλοτούμπα είναι αυτοί που λένε ότι ο Κοντονής και η κυβέρνηση τους οδηγεί στα βράχια του Grexit. Θέλω να πω ας αναλογιστούν οι πάντες και πρώτα και εσάς επικαλούμαι εσάς, επειδή είστε δημοσιογράφοι, τι είχα πει κατά την πρώτη συνάντηση με την FIFA και την UEFA, όταν είχα δηλώσει ότι δεν υπάρχει συμφωνία και τι πλαίσιο είχα θέσει. Αυτά που συμφωνήσαμε χθες είναι πολύ περισσότερα από αυτά που είχαν τεθεί από εμένα εκείνη την μέρα. Διότι οι διεθνείς ομοσπονδίες διαπίστωσαν αυτά που τους έλεγα και διαπίστωσαν κι άλλα. Θα έχουμε ένα συνολικό κοίταγμα όλων των προβλημάτων και μία συνολική επίλυση όλων των προβλημάτων. Όλοι αυτοί που μιλάνε για υποχωρήσεις μάλλον δεν καταλαβαίνουν πως έφευγε η FIFA και η UEFA, όταν δεν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Με μία παραίτηση υπουργού. Όταν είχαν περάσει τροπολογίες που άλλαζαν νόμους στην Βουλή. Ας σοβαρευτούν αυτοί που τα λένε. Δεν είναι πολλοί, είναι ελάχιστοι απ’ ότι είδα στον Τύπο και εμείς είμαστε εδώ για να δούμε πως εφαρμοστούν όλα αυτά που συμφωνήσαμε. Εκτός κι αν όλα αυτά που συμφωνήθηκαν τα έχουν ξαναδεί από πριν, κατά το παρελθόν”.

Για το αν εξασφαλίζει ότι ένα σύστημα που υπήρχε δεν θα συνεχίσει να υφίσταται: “Θέλω να πω το εξής. Όποιοι νομίζουν ότι η μάχη της διαφθοράς και της διαπλοκής είναι πρόκληση σε πάρτι ή εξαντλούνται σε ένα δεκαήμερο πλανώνται πλάνην οικτρά. Η μάχη θα είναι συνεχής και σκληρή. Βλέπεται πως πολεμάνε τα συμφέροντα και τις θέσεις τους που έχουν κατοχυρώσει επί δεκαετίες. Δεν θα καταθέσουν εύκολα τα όπλα. Κάτι το οποίο πετύχαμε πέρυσι με την ψήφιση του νόμου και φέτος με την συμφωνία, μας κάνει να πιστεύουμε ότι πετύχει περισσότερα πράγματα”.

Για το πόσα σημεία θέλουν να ξαναδούν για το αυτοδιοίκητο των Ομοσπονδιών και αν αυτό είναι πληροφορίες των δημοσιογράφων: “Δεν μου ανέφεραν κανένα σημείο. Μου ζήτησαν όμως να συζητήσουμε κάποιες διατάξεις που προφανώς από την ΕΠΟ τους λένε ότι υπάρχει πρόβλημα με το αυτοδιοίκητο. Τους είπα ότι ο νόμος δεν αλλάζει, αλλά είμαι στην διάθεση τους να συζητήσουμε και να δοθούν όσες διευκρινίσεις είναι σκόπιμο να δοθούν. Δεν έχω αρνηθεί ποτέ την συζήτηση σε κανέναν και δεν θα το κάνω”.

Σχετικά Άρθρα

Γ΄ Εθνική: Δραματική επιστολή των παικτών προς τον πρωθυπουργό

Ποδόσφαιρο

Back to Top