Δεν πήρε άδεια η ΠΑΕ

«Κόκκινο» άναψε η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ για Ηρακλή, Πανιώνιο, Πανθρακικό και Καλλονή

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Οι πληροφορίες για τη μη αδειοδότηση του Ηρακλή επιβεβαιωθήκαν επίσημα το βράδυ της Παρασκευής (8/4) καθώς  η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ δεν χορήγησε άδεια στους «κυανόλευκους», ενώ το ίδιο έπραξε και με τις ΠΑΕ Πανιώνιος, Πανθρακικός και Καλλονή.

Η ΠΑΕ Ηρακλής, έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση εντός πέντε ημερών. Εφόσον πάντως δεν αλλάξει κάτι ούτε εκεί, τότε την επόμενη σεζόν θα έχει περιορισμό στις μεταγραφές.

Οι περιορισμοί για τις ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια έχουν ως εξής:

– Απεριόριστες μεταγραφές Ελλήνων ποδοσφαιριστών γεννημένων μετά τις 1/1/1993,

– Να αποκτήσουν μόνο έναν ποδοσφαιριστή χωρίς όριο ηλικίας ανεξαρτήτως εθνικότητας την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, από τον Ιούλιο μέχρι τον Αύγουστο του 2016 δηλαδή (μεταγραφή, ανανέωση ή δανεισμό)

– Έναν Έλληνα χωρίς όριο ηλικίας τον Γενάρη του 2017.

– Επίσης, μπορούν να γίνουν μόνο δύο ανανεώσεις ή επεκτάσεις άνω των 23 ετών (μετά την 1/1/1993), ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Οι ποινές έχουν αυστηροποιηθεί καθώς μέχρι πέρσι οι ομάδες χωρίς άδεια είχαν το δικαίωμα για τρεις μεταγραφές και δύο ανανεώσεις ανεξαρτήτου εθνικότητας, άνω των 24 ετών.

Οι ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα play off. Οι άδειες λοιπόν, πρέπει να έχουν τελεσιδικήσει μέχρι τα τέλη Απριλίου (τα play off αρχίζουν στις 4/5). Από φέτος υπάρχει και τρίτος βαθμός εκδίκασης το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ

Στο κείμενο με το οποίο έγινε γνωστή η μη αδειοδότηση της ΠΑΕ Ηρακλής αναφέρονται τα εξής

“Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας (Super League) και έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις.

Χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ: ΑΕΚ, ΑΓΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΑΠΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 1923, ΓΑΣ ΒΕΡΟΙΑ, ΑΠΟ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ, ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΓΦΣ, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ΑΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ και SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ.

Δεν χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ: ΗΡΑΚΛΗΣ 1908, ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ, ΑΠΣ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ και ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ.

Κατά των ανωτέρω αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε ημερών από την κοινοποίησή τους”.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Γελοιότητες της ΕΠΟ για να μπλοκάρει την ποδοσφαιρική επανεκκίνηση

Ποδόσφαιρο

Ηρακλής: “Κορυφώνεται η αγωνία – Ίσως πάμε σε νέα παράταση”

Ποδόσφαιρο

Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και το ενδεχόμενο “μερικής αποκατάστασης”

Ποδόσφαιρο

Back to Top