Προθεσμία 9 ημερών από Κοντονή σε ΕΠΟ!

Για την διορία 10 ημερών που του έδωσε η FIFA μέσω επιστολής της για την αποφυγή του Grexit τοποθετήθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, δίνοντας προθεσμία εννέα ημερών στην ΕΠΟ να αυτοκαθαρθεί.

Διάφορα, Ποδόσφαιρο

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός ζητεί από την Ομοσπονδία να τον ενημερώσει για τις ενέργειες της μέχρι τις 14/04 (στις 15/04 λήγει το τελεσίγραφο της FIFA) και την θέτει προ των ευθυνών της σε περίπτωση που επιβληθούν κυρώσεις στην ίδια και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κοντονή:

“Συμπληρώθηκε μία εβδομάδα από την συνάντηση με την αντιπροσωπεία της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, στη διάρκεια της οποίας η Κυβέρνηση ξεκαθάρισε το πλαίσιο για την έναρξη της κάθαρσης στο ποδόσφαιρο, δηλαδή το μοναδικό  γεγονός που θα οριοθετήσει και την έξοδο από την κρίση.

Στο διάστημα αυτό, καταρχάς, δεν κατέστη δυνατή-για δεύτερη φορά-η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης της Ε.Π.Ο. ενώπιον του Σ.τ.Ε., παρότι ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους παρέστη στην διαδικασία, κι ενώ για εκδικάσεις υποθέσεων ήσσονος σημασίας και ιδιωτικού ενδιαφέροντος εξασφαλίστηκαν άδειες  από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Επιπλέον, δεν διαπιστώθηκε από πλευράς Ε.Π.Ο. η ελάχιστη πρωτοβουλία εποικοδομητικής παρέμβασης, αντιθέτως μάλιστα, το Πανελλήνιο, με έκπληξη και συγχρόνως απογοήτευση, παρακολουθεί όλους εκείνους που υποτίθεται πως κόπτονται για τα συμφέροντα του ελληνικού ποδοσφαίρου-αν και εξαιτίας της δράσης τους σε αυτό… βαρύνονται με κακουργηματικές κατηγορίες και-ορισμένοι-και με περιοριστικούς όρους-να έχουν «γαντζωθεί» από την καρέκλα τους» και να μην επιδεικνύουν-ούτε… ένας εξ αυτών- την στοιχειώδη ευθιξία να αναστείλουν προσωρινά έστω την ιδιότητά τους.

Το πρόβλημα κακοδιοίκησης, αδιαφάνειας και διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει πια διεθνοποιηθεί και κανείς δεν μπορεί να αποτρέψει τις παρεμβάσεις για την εξυγίανσή του, είτε σε συνεργασία με τους διεθνείς φορείς, είτε με νομοθετικές παρεμβάσεις.

Η αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης έχει ήδη εκφραστεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και ταυτίζεται με το αίτημα κάθαρσης και διαφάνειας στο ποδόσφαιρο, αίτημα που συνιστά πλέον απαίτηση από την κοινωνία, τους υγιείς φιλάθλους και παράγοντες, καθώς και τα ΜΜΕ.

Μόλις 9 ημέρες απέμειναν προκειμένου η Ε.Π.Ο. να παραμείνει στη δύναμη των διεθνών ομοσπονδιών, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον χώρο”.

Πηγή: www.soccerplus.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to Top