Επιστρέφει ο κίνδυνος υποβιβασμού!

Σε αγώνες μπαράζ για την παραμονή του στην Α2 θα συμμετάσχει ο Ηρακλής σύμφωνα με την τωρινή βαθμολογική του θέση. Ποια τα δεδομένα και τα σενάρια.

Σε περιπέτειες μπλέκει εκ νέου ο Ηρακλής, μετά και την πρόσφατη ήττα ντροπής από το Πευκοχώρι στο Ιβανώφειο.

Οι κυανόλευκοι, που πέρσι εξασφάλισαν την παραμονή τους στην κατηγορία την τελευταία αγωνιστική και φέτος είχαν θέση ως στόχο την είσοδο στην πεντάδα, πλέον βλέπουν ορατό τον κίνδυνο συμμετοχής σε αγώνες μπαράζ.

Σύμφωνα με τον βαθμολογικό πίνακα και ενώ απομένουν 8 αγωνιστικές ως το τέλος του πρωταθλήματος της Α2, υποβιβάζονται απευθείας οι Φίλιππος Βέροιας και το Πευκοχώρι που βρίσκονται στις δύο τελευταίες θέσεις, ενώ θα δώσουν παιχνίδια μπαράζ οι από… πάνω τέσσερις ομάδες για τις υπόλοιπες δύο θέσεις, καθώς φέτος πέφτουν τέσσερις στο σύνολο.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν οι Δούκας (29), Ηρακλής (28), Μαχητές Πεύκων (27, ένα παιχνίδι λιγότερο) και Περιστέρι (26) είναι οι ομάδες που θα κληθούν, εφόσον τερματίσουν σε αυτές τις θέσεις, να δώσουν αγώνες μπαράζ.

Στην τετράδα αυτή ο πρώτος θα κοντραριστεί με τον τέταρτο (πχ Δούκας-Περιστέρι) και ο δεύτερος με τον τρίτο (Ηρακλή-Μαχητές Πεύκων), με την παραμονή να κρίνεται στις τρεις νίκες, συμπεριλαμβανομένου και τα παιχνίδια πρωταθλήματος.

Αν ο Ηρακλής για παράδειγμα παίξει με αντίπαλο τον Δούκα, θα έχει σοβαρό πρόβλημα καθώς ο αντίπαλος θα χρειάζεται μόλις μία νίκη για την παραμονή του και το παιχνίδι αυτό θα δοθεί στην Αθήνα.

Πλεονέκτημα έδρας αποκτά η ομάδα που πλεονεκτεί στις νίκες ή στην ισοβαθμία.

Τους Μαχητές Πεύκων οι κυανόλευκοι τους νίκησαν στον πρώτο γύρο, ενώ μειονεκτούν στην ισοβαθμία με το Περιστέρι.

Ο σύλλογος που βρίσκεται εκτός της επικίνδυνης τετράδας είναι ο Πανερυθραικός που έχει δύο παραπάνω βαθμούς από τον Ηρακλή (30), με την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή να καλείται είτε να τον ξεπεράσει, είτε να αποκτήσει πλεονέκτημα έδρας σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που θα βρεθούν στην συγκεκριμένη τετράδα.

Τα δεδομένα πάντως και σύμφωνα με την εικόνα της ομάδας είναι… δύσκολα, καθώς στα οκτώ εναπομείναντα παιχνίδια θα αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων τους Φάρο Κερατσινίου, Κύμη, Προμηθέα Πατρών, Εθνικό, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, ενώ κρίσιμη θα είναι η τελευταία εκτός έδρας αναμέτρηση με τους Μαχητές Πεύκων.

Επόμενος αντίπαλος του Ηρακλή η τρίτη Κύμη (36 βαθμοί), το Σάββατο 2 Απριλίου στο Ιβανώφειο.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top