Ποιοι και πώς παίζουν πλέι-άουτ

Τι αναφέρει αναλυτικά η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α1 για τις ομάδες που θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στην κατηγορία.

Βόλει, Ηρακλής

Σε αντίθεση με την περσινή σεζόν όπου και ο ένατος έδινε αγώνες πλέι-άουτ για την παραμονή του στην Α1, φέτος τα δεδομένα είναι διαφορετικά, σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος για την τρέχουσα περίοδο 2015-2016.

Έτσι, βάσει αυτής, ο Ηρακλής αν καταφέρει να διατηρήσει την ένατη του θέση, θα αποφύγει την διαδικασία των πλέι-άουτ.

Αναλυτικά τι αναφέρει η προκήρυξη για τα πλέι-άουτ:

Εφόσον η διαφορά μεταξύ του 10ου ΤΑΑ και του 11ου ΤΑΑ (προς το παρόν αυτά είναι των Παναχαϊκή και Άρη) μετά την λήξη της κανονικής περιόδου είναι μέχρι και έξι βαθμοί και κάτω, το 10ο ΤΑΑ αγωνίζεται με το 11ο ΤΑΑ σε αγώνες πλέι-άουτ για υποβιβασμό στην κατώτερη κατηγορία.

Σε περίπτωση που η διαφορά μεταξύ τους είναι πάνω από εφτά βαθμούς, δεν διεξάγονται πλέι-άουτ.

Για να συμμετέχει και το 12ο ΤΑΑ (Λαμία) στα πλέι-άουτ, θα πρέπει να έχει διαφορά με το 11ο κάτω από 4 βαθμούς.

Σε περίπτωση εξαίρεσης του 12ου από τη διαδικασία των πλέι-άουτ, ο 10ος και ο 11ος θα αγωνιστούν μεταξύ τους στις 3 νίκες, με τους δύο πρώτους αγώνες να διεξάγονται στην έδρα του βαθμολογικά υψηλότερου, τον 3ο και 4ο αγώνα στην έδρα του βαθμολογικά κατώτερου και τον 5ο αγώνα (αν χρειαστεί) στην έδρα του βαθμολογικά υψηλότερου.

Αυτό λοιπόν που καλείται να πετύχει ο Ηρακλής είναι να διατηρήσει την ένατη θέση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα δώσει αγώνες πλέι-άουτ, προκειμένου να πετύχει τρεις νίκες και να παραμείνει στην κατηγορία.

Πολλά θα κριθούν στην επερχόμενη αγωνιστική, όπου Άρης και Παναχαϊκή θα κοντραριστούν στη Μίκρα.

Σχετικά Άρθρα

Oλόκληρος ο τελικός της Δραπετσώνας και η κατάκτηση του τίτλου! (vid)

Βόλει

Back to Top