Καλή η κλάψα, αλλά… τα γραπτά μένουν

Δεν θα ξεχάσουμε ούτε αυτά που ξέρουμε, ούτε αυτά που μας μάθατε τόσα χρόνια…

BlueArena, Απόψεις

Το τελευταίο διάστημα με αφορμή την αναβολή του αγώνα με τον Ολυμπιακό, αλλά και την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής, έχουμε διαβάσει πολλά. Έχουμε ακούσει πολλά. Έχουμε δει και πολλά. Για κάποιο λόγο που ακόμη δεν έχει διευκρινηστεί στο μυαλό των ρεπόρτερ γειτονικής ομάδας της πόλης έχει καρφωθεί η ιδέα πως στο ελληνικό ποδόσφαιρο του 2016 ή πρέπει να είσαι στο άρμα του μεγαλομετόχου της ομάδας του Ολυμπιακού που γνωρίζουν και οι πέτρες, ότι αποτελεί το νούμερο 1 εχθρό του Ηρακλή, αλλά και το πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε στις φωτογραφικές αποφάσεις υποβιβασμού το 2011 μέσω της δικής του ΕΠΟ, με σκοπό να σώσει το παράρτημα της Τριπόλεως και του Μποροβήλου, ή πρέπει να ανήκεις σε ένα τραστ επιχειρηματιών, εν’ προκειμένω του Αλαφούζου, του Μελισσανίδη και του Σαββίδη, αν θες να συμμετάσχεις στη νέα τάξη πραγμάτων όπως διαμορφώνεται.

Στο φτωχό μυαλό του μέσου ρεπόρτερ της γειτονικής ομάδας, είναι ασύλληπτο το να θες να πορευτείς μόνος, να έχεις τις δικές σου προτάσεις για το ποδόσφαιρο, να μην έχεις την ανάγκη στηριγμάτων που στο πρόσφατο παρελθόν ψήφισε να…πέσεις, να είσαι ρε παιδί μου, μόνος σου. Το δε παράλογο της υπόθεσης είναι, ότι φτάσαμε στο σημείο να διαβάζουμε διακεκριμένους αρθρογράφους της γειτονικής ομάδας, με θητεία στο γραφείο Τύπου της ΕΠΟ, την οποία φυσικά τώρα…ξεφωνίζουν με ευκολία διότι κόπηκε το μπακίρι (μην ανατρέξουμε στο τι γινεται με το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και στο οικονομικό κομμάτι θα χαωθούμε), ότι ο Ηρακλής είναι παρά το πλευρό του Ολυμπιακού, γιατί εξέδωσε μια ανακοίνωση που αναφέρεται στο θέμα της αναβολής ενός δικού του αγώνα για επεισόδια που έκαναν οπαδοί της ομάδας του γνωστού αρθρογράφου. Οπαδοί, οι οποίοι ταξίδεψαν τελικά μέχρι την Κομοτηνή για να ξαναδούν την ομάδα τους να χάνει από το…κατεστημένο της Κομοτηνής, την ίδια στιγμή που κανένας οπαδός του Ηρακλή δεν έχει μάθει ακόμη (και μάλλον ούτε πρόκειται) τον βασικό λόγο για τον οποίο αναβλήθηκε τελικά αυτή η αναμέτρηση της Κυριακής και επιτράπηκε μια άλλη και μάλιστα με μετακίνηση οπαδών.

Αυτά βέβαια για τους ΠΑΟΚάρχες δημοσιογράφους καριέρας με έφεση στην διάλυση εφημερίδων για λόγους που αφορούν και την πολιτική που ακολούθησαν σε αυτές, όντας διευθυντάδες περιοπής, είναι ψιλά γράμματα. Είναι αυτοί ακριβώς που το 10′ και το 11′ ήταν στα πράγματα και εμείς ως ρεπόρτερ Ηρακλή, που βρεθήκαμε στο πάρκο του Γουδή δίπλα στην προσπάθεια της ομάδας μας έστελναν έναν άσβερκο φουσκωτό παρέα στο…κατούρημα, μην τυχόν και μας ξεφύγει τίποτα έξω από την λεκάνη. Αυτή την δημοσιογραφία του Μαλισσιώβα και των άλλων “θηρίων” του τότε κυβερνητικού ρεπορτάζ της ΕΠΟ και της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου την ζήσαμε καλά στο πετσί μας τα δύο εκείνα καλοκαίρια.

Όπως ζήσαμε στο πετσί μας και την αντιμετώπιση από το σύνολο του Ελληνικού Τύπου και δη του τοπικού στη μεγάλη, ασύγκριτη αλλά και ΜΟΝΑΧΙΚΗ μάχη που έδωσε ο Ηρακλής και ο ΚΟΣΜΟΣ του απέναντι στην εγκληματική οργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας του Πιλάβιου, του Κουρίδη κ.α. που συνεχίζει αποδεδειγμένα μέχρι και σήμερα ανενόχλητη το έργο της. Και δεν είναι μόνο οι ασταμάτητες και συνεχόμενες πορείες, δεν είναι μόνο οι κινητοποιήσεις και οπαδικές μαγκιές που άφησαν εποχή, είναι και τα πανιά που σηκώθηκαν σε γήπεδα, σε μια εποχή που ο Ηρακλής ούρλιαζε για την σαθρώτητα του ποδοσφαίρου και την διαφθορα του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ, αλλά οι ρεπόρτερ της γειτονικής ομάδας είχαν άλλα πράγματα να ασχοληθούν και φυσικά σφύριζαν αδιάφορα. Προφανώς και εμείς με την σειρά μας, έχουμε όλο το δικαίωμα να πούμε ότι τότε, αυτή η ομάδα που σήμερα κλαίγεται για την μη στήριξη του Ηρακλή, όχι μόνο στήριζε το σάπιο σύστημα με τις ψήφους της, όχι μόνο συνομιλούσε με την εγκληματική οργάνωση ζητώντας από αυτή να…”πέσουν οι πουστ…”, όχι μόνο είχε ρεπόρτερ και στελέχη που ήταν γραφεία Τύπου στην αμαρτωλή ΕΠΟ, αλλά έστρεφαν και την κοινή γνώμη της πόλης σε άλλα πράγματα, πολύ μικρότερης σημασίας και όχι στο ΜΕΓΑ θέμα του Ηρακλή. Έτσι, δρούσε πάντα αυτή η πόλη σε επίπεδο επικοινωνίας.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και φτάσαμε στο…προχθές για να ακούσουμε από ρεπόρτερ που υποτίθεται κάνει εκπομπή γενικής θεματολογίας για όλες τις ομάδες πως…”ο Ηρακλής έχει δίκιο για όσα του έκαναν πριν χρόνια, αλλά δεν μπορούμε να μένουμε σε αυτά, έχουν ξεχαστεί, πρέπει να κοιτάμε μπροστά” ή ακόμα να διαβάσουμε ότι…”ο Ολυμπιακός έχει σύμμαχο ξεκάθαρο την ΕΠΟ, έχει αρκετά ΜΜΕ, αλλά και τους γείτονες του…ΠΑΟΚ που αυτοβούλως παίρνουν θέση υπέρ του. Ταυτόχρονα υπάρχουν και ΜΜΕ της πόλης που στημένα σπρώχνουν την ατζέντα σε αγωνιστικά θέματα εσωστρέφειας, λες και δεν έχει γίνει ανάγνωση των αδυναμιών εδώ και μήνες. Ο κόσμος πρέπει να κατανοήσει πλέον πως όποιος διώχνει από την ατζέντα της κουβέντας το βασικό πρόβλημα που είναι το ότι δεν υπάρχει ποδόσφαιρο, είναι ύποπτος. Το αν στελέχη άλλων ομάδων της Θεσσαλονίκης ή ακόμα και ΠΑΕ βγάζουν ανακοινώσεις για εσωτερική κατάναλωση είναι απλά δείγμα του ότι κανένας τους δεν είναι θετικός ως προς την εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Τους ενδιαφέρει να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα”. Προφανώς το 2010 αλλά και το καλοκαίρι του 2011 ο συγκεκριμένος που έγραψε τα παραπάνω πρέπει να είχε πάει διακοπές στο Γουαδαλκιβίρ, διότι δεν μπορεί, κάτι θα είχε ακούσει ή διαβάσει για τα ιστορικά στοιχεία των στελεχών της ΕΠΟ ή το αίτημα όλων ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ και φίλων του Ηρακλή για άνοιγμα των φακέλων αδειοδότησης, που σ’ αυτούς αργότερα αποδείχθηκε, ότι υπήρχαν και πλαστά έγγραφα της ομάδας με την οποία σήμερα συμμαχούν ή ενημερότητες της ομάδας που σήμερα θεωρείται δικό τους παράρτημα δίνοντας προπονητή και τεχνικό διευθυντή από τα σπλάχνα τους.

Για να φτάσουμε στην χθεσινή εκπομπή “Kick off” κατά την διάρκεια της οποίας ακούσαμε απίστευτα πράγματα χωρίς επιχειρηματολογία, χωρίς λέξη για το ρεπορτάζ του Ηρακλή που δεν ακούστηκε σε κανένα σημείο χθες. Αντιθέτως ακούσαμε τον κατά τα άλλα συμπαθέστατο συνάδελφο, εκπρόσωπο Τύπου της ΑΕΚ να μας λέει ότι η στελέχωση της ΕΠΟ πρέπει να αλλάξει και ότι αυτοί που την απαρτίζουν πρέπει να πάνε σπίτια τους. Τα συγκεκριμένα στελέχη λοιπόν, έπρεπε να πάνε σπίτια τους όταν τα καλοκαίρια 2010 και 2011 αποκαλύφθηκαν ένα κάρο σκάνδαλα γύρω από το όνομά τους, όμως τότε, ο συμπαθέστατος κατά τα άλλα εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ ως αρχισυντάκτης Αθηναϊκής εφημερίδας ζητούσε από την διοίκηση Πιλάβιου…”να το πάει ως το τέρμα”, βάζοντας θετικό πρόσημο στην απόφαση του δήμιου του Ηρακλή να βάλει λουκέτο στην ΕΠΟ. Και μάλιστα σε μια εποχή που το ένα σκάνδαλο διαδέχονταν το άλλο. Σήμερα, αυτά τα στελέχη που έπρεπε το 2010 να το…”πάνε μέχρι το τέρμα” επειδή η Εθνική αρμάδα του Όττο πήγαινε στις διεθνείς διοργανώσεις και το ψωμάκι ήταν άφθονο, πρέπει να παραιτηθούν. Ναι να παραιτηθούν. Αλλά να έρθουν ποιοι; Να έρθουν αυτοί που θέλουν να κάνουν ακριβώς το ίδιο; Να φωνάξουμε ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο Βασιλιάς;

Αυτά τα όμορφα, αλλά και υποκριτικά διαβάζουμε, ακούμε και βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες. Μιας όμως και ο συνάδελφος παραπάνω έγραψε και το ότι…”τα ΜΜΕ της πόλης είναι στημένα και στρέφουν την ατζέντα αλλού και όχι στο πρόβλημα του τραστ των επιχειρηματιών της νέας εποχής”, ας θυμηθούμε ορισμένα από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της πόλης την εποχή που ο ΛΑΟΣ του ΗΡΑΚΛΗ, ήταν στα κάγκελα, γέμιζε τους δρόμους και έτρωγε δακρυγόνα όχι μόνο για να κρατήσει ζωντανή την ομάδα του, αλλά για να διώξει και αυτά τα καθίκια του ελληνικού ποδοσφαίρου που τον οδήγησαν μέχρι την Δ’ Εθνική.

16 Ιουνίου 2010

Ο Ηρακλής περιμένει την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για το αν θα πάρει άδεια ή όχι. Δηλαδή για το αν μια ομάδα της πόλης θα παραμείνει στην κατηγορία ή θα υποβιβαστεί. Οι δύο τότε εφημερίδες της πόλης δεν παίζουν τον Ηρακλή πρωτοσέλιδο.

MET

PROTI

18 Ιουνίου 2010

Η απόφαση της ΕΠΟ δεν έχει βγεί ακόμη, ο κόσμος του Ηρακλή αγωνιά και η εφημερίδα “Σπορ του Βορρά” κάνει έκκληση ώστε να δοθεί ένα τέλος σ’ αυτή την ιστορία. Με βασική προϋπόθεση ότι στο βασικό της θέμα παίζει δηλώσεις Σαλπιγγίδη που παίζει για την Εθνική ομάδα η οποία διοικείται από την ΕΠΟ.

PROTI3

25 Ιουνίου 2010 

Ο κόσμος του Ηρακλή έχει ταξιδέψει μαζικά στο πάρκο του Γουδή για να υποστηρίξει την ΠΑΕ στην μάχη της για την αδειοδότηση. Η απόφαση όμως δεν βγαίνει. Ούτε και ένα πρωτοσέλιδο στήριξης στον Ημίθεο, μάλλον λόγω της εσωστρέφειας του Τύπου της πόλης που είναι πάντα εναντίον της γειτονικής ομάδας.

PROTI4

26 Ιουνίου 2010 

Ο Ηρακλής νικά μόνος και ουσιαστικά χωρίς καμία στήριξη το καστημένο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και παίρνει την άδεια. Ο κόσμος δικαίως πανηγυρίζει, αλλά στα Σπορ είναι πιο σημαντικές κάτι δηλώσεις του Βλάνταν Ίβιτς και στο Μέτροσπορτ, η προτίμηση του Τζέζαρεκ να παίξει στον Άρη. Θαυμάστε…

METROSPOR_b

SPORTTOUVORRA_b

5 Μάιου 2011 

Η ΕΠΟ δεν χορηγεί ούτε σε δεύτερο βαθμό άδεια στον Ηρακλή και ουσιαστικά ο γολγοθάς του κόσμου του ξεκινά, καθώς από την πρώτη στιγμή οι δρόμοι γεμίζουν. Στα Σπορ εκείνη την ημέρα θεωρούν ότι οι ανανεώσεις των εισιτηρίων διαρκείας είναι σαφώς πιο σημαντικό θέμα από την απόφαση της εγκληματικής οργάνωσης και το τοποθετούν σε κεντρικότερο σημείο στην πρώτη σελίδα.

PROTI6

6 Μαίου 2011

Μία ημέρα μετά την απόφαση κάποιοι πίστευαν ότι οι εφημερίδες θα ευαισθητοποιηθούν περισσότερο και θα αφουγκραστούν το τι ακριβώς συνέβη σε μια ομάδα της πόλης. Στην ιστορικότερη ομάδα της πόλης. Αλλά εις μάτην…

PROTI7

MET5

11 Μαίου 2011

Την προηγούμενο ο λαός του Ηρακλή διοργανώνει συλλαλητήριο στην Πλατεία Αριστοτέλους με συμμετοχή 15.000 και πλέον οπαδών του. Οι αναφορές στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της ημέρας; Απογοητευτικές…

PROTI8

MET8

20 Μαίου 2011 

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τιμωρεί τον Ηρακλή με υποβιβασμό για την υπόθεση της ενημερότητας και κρατά τον Αστέρα Τρίπολης του Μποροβήλου στην κατηγορία. Ούτε και τώρα ο Ημίθεος θα γίνει πρωτοσέλιδο.

MET9

PROTI9

6 Σεπτεμβρίου 2011

Η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ αποφασίζει ότι το Διαιτητικό δικαστήριο το οποίο ξαναέστειλε πίσω σε αυτή την υπόθεση της ενημερότητας, είναι αναρμόδιο να πάρει τέτοια απόφαση. Η εφημερίδα Μέτροσπορτ θα κάνει πρωτοσέλιδο…

12

metrosport12

11 Σεπτεμβρίου 2011

Ο κόσμος του Ηρακλή διαδηλώνει ξανά, ασταμάτητα, μαζικά, ενάντια στην αδικία της ομάδας. Η διαδήλωση πνίγεται στην καταστολή και τα δακρυγόνα των αστυνομικών που προσπαθούν να προστατέψουν τους πολιτικούς στο Βελλίδειο. Ούτε τώρα βασικό θέμα ο Ηρακλής…

sp-vora

m-s

Εμείς ξέρουμε πολύ καλά τι παίζεται χρόνια τώρα στα τοπικά media. Το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, οι περισσότεροι τα έχουμε ζήσει για χρόνια. Προφανώς κάποιοι τώρα ανακαλύπτουν την Αμερική και τα φαντάσματα. Βέβαια χαιρόμαστε που στην χθεσινή εκπομπή “kick off” ακούσαμε κάποιον να λέει πως…”για τα επεισόδια, τις περισσότερες φορές δεν φταίνε οι οπαδοί, αλλά οι παράγοντες που ορίζουν τις τύχες του ποδοσφαίρου”. Αυτό είναι κάτι που ο Ηρακλής ξεκίνησε το υιοθέτησε και το έζησε από τις πρώτες μέρες που άρχισε να εξυφαίνεται το σχέδιο εξόντωσης του. Και για να φτάσει στα αυτιά όλων, χρειάστηκε να μετρήσει περισσότερες από 250 συλλήψεις οπαδών του, για αποφάσεις παραγόντων του ποδοσφαίρου, που του στέρησαν και αδίκησαν την μεγαλύτερη αγάπη της καρδιάς του.

Καληνύχτα σας…

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top