Η διπλή… όψη των 21 βαθμών

Η βαθμολογική συγκομιδή, η αξία του κορμού, η προσφορά των μεταγραφών και η ανάγκη για ενίσχυση…

Το χθεσινό παιχνίδι έδωσε «τροφή» για σκέψη, απολογισμό, καταγραφή δεδομένων αλλά και χρήσιμα ομολογουμένως συμπεράσματα.

Ηρακλής-Καλλονή και 3-0, με τους 13 από τους 14 παίκτες που αγωνίστηκαν να είναι από την περσινή ομάδα, κάτι που λέει πολλά. Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο φέτος, καθώς αν εξαιρεθεί ο Βέλλιος και η μεγάλη του προσφορά, οι υπόλοιπες μεταγραφές δεν «έλαμψαν».

Ο Περνίς έδειξε θετικά στοιχεία ανά διαστήματα στα λίγα παιχνίδια που αγωνίστηκε και το πιο σημαντικό, βοήθησε τον Χουάντερσον μέσω του ανταγωνισμού που δημιουργήθηκε, να γίνει ακόμα καλύτερος και πιο σταθερός.

Ο Μπουλούτ πέτυχε ένα γκολ χωρίς να έχει συμμετοχή σε όλα τα παιχνίδια, οι Μακρής, Καρλίτος και Χαντί αποχαιρέτησαν ή αποχαιρετούν, ενώ ο Λάζαρ όσο έπαιζε ήταν θετικός, μόνο που εδώ και μήνες πλέον δεν παίζει.

Για πολλούς και διάφορους λόγους λοιπόν ο Ηρακλής δεν κέρδισε πολλά από τις μεταγραφές του καλοκαιριού, αν εξαιρέσεις τον Βέλλιο που είναι… πέντε μεταγραφές από μόνος του.

Οι 21 βαθμοί λοιπόν ήρθαν από τα εννιά γκολ του Βέλλιου αλλά και από κάτι άλλο, πολύ σημαντικό, που πρέπει να αναγνωριστεί και αυτό λέγεται κορμός.

Όπως μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει αποτυχημένες τις περισσότερες μεταγραφές του καλοκαιριού, έτσι και μπορεί να χαρακτηρίσει επιτυχημένη την απόφαση να παραμείνει και να ανανεωθεί ο κορμός της ομάδας.

21 βαθμοί, τρεις πίσω από την πέμπτη θέση και δέκα πάνω από τη ζώνη, δεν ήρθαν μόνο από τα εννιά γκολ του Βέλλιου, του οποίου η προσφορά είναι τεράστια.

Ήρθαν από αυτούς τους ίδιους παίκτες, οι οποίοι πέρσι αγωνιζόντουσαν στη Β΄ Εθνική. Ήρθαν από αυτούς που για πρώτη φορά έπαιζαν στη Σούπερ Λίγκα και δεν ήταν κανείς σίγουρος ότι μπορούν να σταθούν στη μεγάλη κατηγορία.

Ο κορμός άντεξε, ο κορμός προσαρμόστηκε και ανταπεξήλθε, φυσικά με τα προβλήματα, τα κενά και τα σοβαρά σκαμπανεβάσματα του. Όμως αυτός ο κορμός μαζί με τις όποιες βοήθειες από τις μεταγραφές, έφεραν τους 21 βαθμούς.

Το νόμισμα πάντα έχει δύο πλευρές. Κακό ποσοστό στις μεταγραφές, θετικό πρόσημο η παρουσία του κορμού. Εδώ πάνω βέβαια μπαίνει δικαιολογημένα και ένα μεγάλο ερώτημα:

Σε μία, όπως χαρακτηρίστηκε, μεταβατική περίοδο, αν ο Ηρακλής είχε πετύχει σε μεγαλύτερο ποσοστό στις μεταγραφές, που θα ήταν τώρα; Κι εδώ πάνω μπαίνει στο τραπέζι η ανάγκη ενίσχυσης της ομάδας.

Γιατί χθες ο Νίκος Παπαδόπουλος είπε ότι πάμε για πιο ψηλά και για αυτό το πιο ψηλά χρειάζονται προσθήκες. Γιατί άπαντες θέτουν στόχο το κύπελλο και αυτός ο στόχος θέλει και παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά.

Αυτό το «λίγοι και καλοί» που έχει προαναγγείλει εδώ και καιρό Σπύρος Παπαθανασάκης και το οποίο δεν έχει γίνει πράξη ακόμα, θα ήταν πολύ σημαντικό να συμβεί άμεσα.

Χθες η 18αδα συμπληρώθηκε από δύο παιδιά της Κ20, Σαμαραντάς, Καρασαλίδης, Λαζάρ τραυματίες, Ζιαμπάρης τιμωρημένος, Μπουλούτ κολλημένος στην Κωνσταντινούπολη, γίνονται αποδεσμεύσεις και ξαφνικά η ομάδα μένει από… παίκτες.

Για το… πιο ψηλά και το κύπελλο χρειάζονται παίκτες που θα κάνουν σε μεγαλύτερο βαθμό και με περισσότερη συχνότητα αυτό που έκαναν χθες οι Πασάς και Κυριακίδης, στο πρώτο και τρίτο γκολ του Βέλλιου.

Αν στα παιχνίδια του Ηρακλή υπήρχαν αυτές οι ατομικές ενέργειες, αυτή η δημιουργία, αυτές οι τελικός πάσες, οι παίκτες που κάνουν τη διαφορά, τότε θα μιλούσαμε διαφορετικά.

Αν θέλουμε όντως να μιλάμε για πιο ψηλά και για κύπελλο, θέλουμε και τα νέα γρανάζια που θα ωθήσουν την ομάδα στο να τα πετύχει.

Οι Αμπντούν και Κλέιτον είναι οι δύο παίκτες για τους οποίους από την ίδια την ΠΑΕ έχει επιβεβαιωθεί ενδιαφέρον, όμως εξακολουθούν να έχουν συμβόλαια με τις ομάδες τους. Η ονοματολογία σίγουρα δεν κάνει καλό και καλό είναι να ασχολούμαστε μόνο με τις περιπτώσεις που επιβεβαιώνει η ίδια η ομάδα γιατί δεν χρειάζεται να τρελαινόμαστε με σενάρια και παραπληροφόρηση.

Με τους τρελούς που δεν καταλαβαίνουν ούτε από κρύο ούτε από τίποτα και τραγουδάνε ακόμα, με παίκτες που θα έρθουν να δώσουν το κάτι παραπάνω και με στήριξη, όλα μπορούν να συμβούν.

Υπομονή δεν θα πω, γιατί είναι δυσκολοχώνευτη λέξη…

Ραντεβού στη Βέροια…

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top