Οι αριθμοί, η απειρία και η ανάγκη για ενίσχυση

Η ανάλυση του φετινού Ηρακλή, οι «χτυπητές» αδυναμίες και η επιτακτική ανάγκη για μεταγραφές…

Το ότι στεναχωρεί όλους μας η φετινή πορεία του Ηρακλή στην Α1 Ανδρών είναι δεδομένο. Επίσης δεδομένο είναι ότι περιμέναμε μία μεταβατική περίοδο, χωρίς στόχους για κάτι συγκεκριμένο, πέραν της παραμονής.

Ένας στόχος που δυσκολεύει από πολύ νωρίς πάντως, καθώς οι κυανόλευκοι μετρούν ήδη 7 ήττες σε 9 παιχνίδια, μένοντας στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με έξι βαθμούς.

Είναι η μοναδική ομάδα από την οποία η τελευταία Λαμία πήρε τον μοναδικό της βαθμό και η ομάδα που δεν κατάφερε να νικήσει Παναχαική και Άρη, αντίπαλοι που έχουν τον ίδιο στόχο.

Η προσπάθεια που έγινε όλο το καλοκαίρι και μετά την αγωνιστική άνοδο της ομάδας ήταν τεράστια και ήταν κατόρθωμα που ο Ηρακλής εξασφάλισε τη συμμετοχή του στην Α1, προχωρώντας σε όλους αυτούς τους διακανονισμούς.

Με κόπο, θυσίες και το χέρι στην τσέπη, από οπαδούς της ομάδας που δηλώνουν «παρών» και βοηθούν όσο μπορούν το τμήμα.

Σίγουρα και οι ίδιοι είναι δυσαρεστημένοι από την μέχρι στιγμής παρουσία της ομάδας και μέσω της κίνησης αλλαγής προπονητή έδειξαν ότι διατίθενται να προβούν σε… διορθωτικές κινήσεις.

Το αν ο Χρήστος Πάτρας (αναγνωρίζεται από όλους ότι δύο χρόνια προσέφερε σημαντικά και με την άνοδο της ομάδας) είχε όλη την ευθύνη ή την μισή είναι σχετικό, το θέμα είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις όταν θες να αλλάξεις κάτι και να φέρεις το περίφημο «ηλεκτροσόκ», συνήθως ξεκινάς από τον προπονητή.

Το αν αυτό το «ηλεκτροσόκ» έρθει με την παρουσία του Γιάννη Ορφανού έρθει, αυτό θα φανεί στη συνέχεια, εκτός κι αν έρθει νέος προπονητής και αποδειχθεί ο συγκεκριμένος… υπηρεσιακός.

Προς το παρόν πάντως σε δύο παιχνίδια η ομάδα δεν έδειξε βελτίωση, κάτι που φανέρωσε για ακόμα μία φορά ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να ενισχυθεί μεταγραφικά.

Το ότι δεν υπάρχει η μεγάλη οικονομική δυνατότητα για ανοίγματα και μεταγραφές του παρελθόντος είναι δεδομένο, όμως άπαντες πλέον έχουν διαπιστώσει ότι χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις.

Μέχρι στιγμής ο Ηρακλής έχει παρουσιάσει ένα σύνολο με «χτυπητές» αδυναμίες, χωρίς μεγάλη εμπειρία και αυτό έχει αποδειχθεί σε αρκετά παιχνίδια, με τους αριθμούς να είναι αποκαλυπτικοί.

Οι κυανόλευκοι έχουν χάσει οκτώ σετ στον πόντο, σετ τα οποία θα μπορούσαν να έχουν δώσει περισσότερους βαθμούς. Πιο συγκεκριμένα έχουν χαθεί στις εξής αναμετρήσεις:

27-25, 27-25 Εθνικό Αλεξανδρούπολης, 23-25 Παναχαϊκή, 23-25 Παμβοχαικό, 25-23, 26-24 Παναθηναϊκό, 31-29 Λαμία, 23-25 ΠΑΟΚ.

Σετ τα οποία χάθηκαν είτε με χαμένα σέρβις, είτε με κακές επιθέσεις και σε γενικές γραμμές φάνηκε ότι η έλλειψη εμπειρίας, καθαρού μυαλού και αυτοσυγκέντρωσης στοίχησαν.

Όλα αυτά μου ήρθαν στο μυαλό όταν στο 23-24 με τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο σετ ο Πιπέργιας στέλνει τη μπάλα άουτ στο σέρβις. Που θα ήταν βαθμολογικά τώρα ο Ηρακλής αν κατακτούσε αυτά τα οκτώ χαμένα σέρβις που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες και τι θα λέγαμε τώρα για την πορεία της ομάδας;

Δυστυχώς όμως είναι υποθετική η ερώτηση, καθώς ο Ηρακλής τα έχασε όλα αυτά τα σετ και απέδειξε πως όταν η μπάλα «καίει», ο ίδιος… τσουρουφλίζεται.

Στην υποδοχή υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, καθώς οι περισσότερες επιθέσεις γίνονται με το στανιό και όταν ξεκινάς να πάρεις πόντο με κακή υποδοχή, δεν έχεις και πολλές πιθανότητες να τα καταφέρεις.

Όλα αυτά φανερώνουν τις αδυναμίες του Ηρακλή, δεν ανακαλύψαμε την Αμερική και σίγουρα όλοι μέσα στην ομάδα έχουν αποδεχτεί την συγκεκριμένη αλήθεια.

Η μεταγραφική περίοδος τελειώνει με την έναρξη του δεύτερου γύρου και αναμένουμε τις όποιες εξελίξεις, όπως και το αν υπάρχουν βλέψεις για νέο προπονητή.

Αν κοιτάξει κάποιος πάντως τη βαθμολογία, θα διαπιστώσει πως και μεταγραφές χρειάζονται και άμεσα βαθμοί χρειάζονται. Η Ορεστιάδα έχει ξεφύγει με 12, ο Άρης έχει 10, Εθνικός 9 και Παναχαϊκή 8, με τον Ηρακλή με τους έξι να ζορίζεται πλέον αρκετά.

Πέραν της όποιας ενίσχυσης είναι απαραίτητη και η στήριξη, τώρα στα πολύ δύσκολα. Στήριξη με κάθε τρόπο, από όλους μας, γιατί κανείς δεν αντέχει να βλέπει τον «Βασιλιά» εκεί κάτω…

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top