Πρόεδρε, πάρτο αλλιώς

Ο Δημήτρης Βλάχος αφήνει στην άκρη παίκτες και προπονητή και σχολιάζει τα όσα επιβάλλεται να κάνει… χθες ο Σπύρος Παπαθανασάκης.

Ποιος είναι ο στόχος του φετινού Ηρακλή; Να έχει μία αξιοπρεπή χρονιά και παράλληλα να βάλει τις βάσεις για την δημιουργία μίας ομάδας που την επόμενη περίοδο θα στρέψει το βλέμμα της στα υψηλά στρώματα του βαθμολογικού πίνακα.

Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, με εξαίρεση φυσικά τον διασυρμό του ΟΑΚΑ, ο Ηρακλής είναι αξιοπρεπής. Μπορεί να στερείται ποιότητας, όμως παλεύει τα παιχνίδια και αν ήταν λίγο πιο τυχερός στα τρία πρώτα παιχνίδια του Καυτανζογλείου, θα είχε άλλους 3-4 βαθμούς και τα πράγματα θα ήταν σαφώς διαφορετικά.

Σε αυτό το κείμενο όμως θα επικεντρωθούμε στο δεύτερο σκέλος. Στο πλάνο που -λένε από τη Μίκρα ότι- υπάρχει για την δημιουργία μίας ισχυρής ομάδας την επόμενη περίοδο. Πλάνο όμως χωρίς την παρουσία ή την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που θα το υλοποιήσουν, μοιάζει περισσότερο με… αεροπλάνο. Όχι πλάνο.

Δεν υπάρχει καμία σοβαρή ομάδα στην υφήλιο που προσπαθεί να δημιουργήσει κάτι, χωρίς να έχει τεχνικό διευθυντή και χωρίς να υπάρχει πλήρη εμπιστοσύνη στον προπονητή της. Διότι είναι προφανές ότι ο Νίκος Παπαδόπουλος είναι υπό κρίση εδώ και αρκετό καιρό και το μέλλον του στον κυανόλευκο πάγκο εξαρτάται από τα αποτελέσματα των επόμενων παιχνιδιών.

Ο Σπύρος Παπαθανασάκης πίστεψε το καλοκαίρι ότι μπορεί να πορευτεί η ομάδα χωρίς τεχνικό διευθυντή και “χαλάστηκε” όταν ο Παπαδόπουλος έκανε αποδεκτή μόνο μία από τις μεταγραφικές του επιθυμίες (Μπουλούτ). Τότε ράγισε το γυαλί στις σχέσεις των δύο ανδρών, ενώ σε όσους του ζητούσαν να βρει τον αντικαταστάτη του Μυροφορίδη, απαντούσε ότι δεν είναι απαραίτητο να καλυφθεί αυτό το κενό. Τέσσερις μήνες αργότερα φαίνεται να αντιλήφθηκε το λάθος του, αφού δήλωσε ότι ψάχνει για τεχνικό διευθυντή, αλλά η θέση παραμένει μέχρι και σήμερα κενή.

Αν ο Παπαθανασάκης πιστεύει στο πλάνο διετίας – τριετίας, πρέπει άμεσα να πάρει δύο σημαντικές αποφάσεις. Να βρει τεχνικό διευθυντή και να αποφασίσει με ποιον προπονητή θα πορευτεί η ομάδα. Με τον Παπαδόπουλο ή με κάποιον άλλο; Γιατί όταν ο προπονητής κρίνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι, πλάνο διετίας δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

Και φυσικά να εξασφαλίσει οικονομικούς πόρους για να ενισχυθεί η ομάδα τον Ιανουάριο. Αυτό όμως έπεται.

Υ.Γ. Ίσως ο διασυρμός του ΟΑΚΑ, μακροπρόθεσμα, ωφελήσει τον Ηρακλή. Θα φανεί από τις κινήσεις που θα κάνει ο μεγαλομέτοχος.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top