Ποινή φυλάκισης 2 ετών στον Μπέο!

Ποινή φυλάκισης δύο ετών επέβαλε το Γ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον Αχιλλέα Μπέο για απόπειρα εκβίασης του Γιώργου Δαλούκα μετά τον αγώνα Άρης-Παναθηναϊκός (0-1) τον Σεπτέμβριο του 2010.

Διάφορα, Ποδόσφαιρο

Η απόφαση ταυτίζεται απόλυτα με την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία πρότεινε την ενοχή του Αχιλλέα Μπέου, παρά τα “κενά μνήμης” του Γιώργου Δαλούκα, ο οποίος δήλωσε ότι ξέχασε όσα είχε καταθέσει για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Δαλούκας κατέθεσε τα εξής: “Δεν θυμάμαι συγκεκριμένα τι μου είπε. Είναι καιρός τώρα. Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: “Πρόσεξε πώς θα παίξεις, είναι ένα δύσκολο παιχνίδι”. Δεν επηρεάστηκα, ούτε αισθάνθηκε ότι εκβιάστηκα. Αν αισθανόμουν κάτι τέτοιο, θα είχα την ευθιξία να παραιτηθώ. Παραιτήθηκα μετά τον χαμό που έγινε μετά το ματς. Μου ζητάτε να θυμηθώ τι ειπώθηκε πέντε χρόνια πριν, ενώ από τότε έχουν γίνει χίλια δύο πράγματα”.

Επιπλέον, ο Γιώργος Δαλούκας κατέθεσε ότι ο Μπέος του είπε ότι “με έκανε ρεζίλι”, με τους δικηγόρους του δημάρχου Βόλου να υποστηρίζουν ότι η αναφορά αυτή ήταν για την κακή διαιτησία του Δαλούκα, με την πρόεδρο να απαντά: “Γιατί, γιος του είναι;”.

Ερωτώμενος για το αν γνωρίζει αν ο θείος του (Γιώργος Κουτρούμπας) είχε κάποια σχέση με το ποδόσφαιρο, η απάντησή του ήταν αρνητική, με τον κ. Κουτρούμπα να τον διαψεύδει, καθώς υπογράμμισε ότι ήταν παράγοντας του Ολυμπιακού Βόλου.

Από την πλευρά του ο Αχιλλέας Μπέος κατά την απολογία του υποστήριξε: “Τον πήρα τηλέφωνο και του είπα να παίξει 50-50. Για την οικογένεια και τον εαυτό του. Τίποτα παραπάνω. Τον πίεσαν και τον εκβίασαν να παραιτηθεί και του είπαν έλα πίσω ξανά σε έξι μήνες.

Για αυτό πήγε στην Κύπρο και έπαιξε. Είναι κατηγορητήριο αυτό; Από ποιες κασέτες που δεν ξέρουμε αν τις πήραν από λαϊκή ή από Πακιστανούς”, ενώ μετά την ανακοίνωση της απόφασης σχολίασε: “Αν οι μάρτυρες ήταν εναντίον μου θα έτρωγα ισόβια;”.

Πάντως, η συγκεκριμένη ποινή είναι εξαγοράσιμη με 10 ευρώ την μέρα και έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση που άσκησε ο ένοχος για “απόπειρα εκβίασης στην οποία ο υπαίτιος μεταχειρίστηκε απειλή βλάβης δραστηριότητος που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος, με σκοπό να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος” που είναι αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Στο δικαστήριο ως μάρτυρες κατέθεσαν ο τότε πρόεδρος της ΚΕΔ, Βασίλης Τεροβίτσας, ο τότε εκπαιδευτής διαιτητών, Κύρος Βασάρας, ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαΐδης και ο θείος του Γιώργου Δαλούκα, Γιώργος Κουτρούμπας.

Αντίθετα από την δίκη απουσίασαν οι Νικόλας Πατέρας, Αλέξης Κούγιας και Σωτήρης Βοργίας.

Αναφορικά με τους υπόλοιπους μάρτυρες, ο Βασίλης Τεροβίτσας είπε ότι “δεν γνωρίζω για κάποια απόπειρα εκβίασης. Κανείς δεν μου ζήτησε να τον ορίσω”, ο Σοφοκλής Πιλάβιος κατέθεσε ότι “δεν είχα σχέση με τους ορισμούς διαιτητών. Συνομίλησα με τον Δαλούκα. Μου είπε “δεν αντέχω”, αλλά δεν μου ανέφερε ότι απειλήθηκε”, ο Κύρος Βασάρας επεσήμανε ότι “δεν είχα καμία σχέση με τους ορισμούς. Τότε ήμουν στο κομμάτι της εκπαίδευσης”, ενώ ο Γιώργος Κουτρούμπας κατέθεσε τα εξής:

“Ήμουν μπροστά όταν ο Αχιλλέας Μπέος πήρε τηλέφωνο τον Δαλούκα. Του είχε ζητήσει να παίξει 50-50 για την πόλη και όλους τους Βολιώτες. Αν είχα καταλάβει ότι εκβίαζε τον ανιψιό μου δεν θα ήμουν μάρτυρας υπεράσπισης, αλλά κατηγορίας”.

Πηγή: www.soccerplus.gr

Σχετικά Άρθρα

Απόλλων Σμύρνης: “Θέλουν να μας κατακρεουργήσουν, όπως τον Ηρακλή!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top