Τα γκολ και τα “αυτογκόλ”

Ο Δημήτρης Βλάχος σχολιάζει την κυανόλευκη επικαιρότητα.

Οι έξι βαθμοί στα πρώτα έξι παιχνίδια πρωταθλήματος, σαφώς και αποτελούν μία ισχνή συγκομιδή για τον Ηρακλή. Ναι μεν η ομάδα δικαιούταν -βάσει εμφανίσεων- άλλους 3-4 πόντους, ωστόσο αυτό που μετράει δεν είναι το τι δικαιούσαι, αλλά το τι έχεις.

Παρόλα αυτά, στα δύο τελευταία ενενηντάλεπτα προέκυψαν αρκετά στοιχεία που μας δίνουν το δικαίωμα να αισιοδοξούμε. Το πιο σημαντικό, έχει να κάνει με τον τομέα της παραγωγικότητας. Τα τρία γκολ σε 180 λεπτά, δεν είναι νούμερο που προκαλεί ενθουσιασμό από μόνο του. Όταν όμως η συζήτηση γίνεται για μία ομάδα που μετρούσε 1 γκολ σε 360 λεπτά και τα πετυχαίνει απέναντι στην Ξάνθη που κράτησε -σχετικά- εύκολα το μηδέν σε Τούμπα και Περιστέρι και τον ΠΑΣ που στην έδρα του δεν είχε δεχτεί γκολ από ΠΑΟΚ και Ατρόμητο, τότε -το λιγότερο- μπορείς να αισιοδοξείς. Ο Βέλλιος πήρε μπρος, ο Λουκίνας δείχνει ζεστός και αν επιστρέψει γερός ο Περόνε, τότε τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα στη συνέχεια.

Εκτός από τα γκολ, είχαμε τα τελευταία 24ωρα και ορισμένα… αυτογκόλ. Αυτογκόλ που έχουν να κάνουν με τον τρόπο που χειρίζεται η ΠΑΕ Ηρακλής ορισμένα ζητήματα επικοινωνιακής -κυρίως- σημασίας. Ξεκινάμε από το θέμα των εισιτηρίων. Ένα θέμα που ανέδειξε ο δικέφαλος για να καλύψει -εν μέρει- την εύκολη επικράτηση του Ολυμπιακού στο κατ’ ευφημισμό ντέρμπι της Τούμπας. Ένα αστείο θέμα, μιας και είναι πιο πιθανό να αποκτήσει ο Ηρακλής τον Μέσι, από το να ανάψει το πράσινο φως η αστυνομία για την μετακίνηση οπαδών στα παιχνίδια υψηλής επικινδυνότητας, όπως είναι αυτό της μεθεπόμενης Κυριακής. Και αντί ο Ηρακλής να… κόψει το θέμα εν τη γενέσει του, πρώτα αφήνει τον αντίπαλο να κάνει παιχνίδι (“δώστε μας 7.000 εισιτήρια και σας δίνουμε”), στην συνέχεια μπαίνει σε μία διαδικασία απάντησης και εν τέλει βγάζει ότι ο μεγαλομέτοχος άναψε το κόκκινο φως. Χρεώνει δηλαδή στον Παπαθανασάκη, μία σημαντική -για επικοινωνιακούς λόγους επαναλαμβάνω- απόφαση, η οποία δεν έχει καμία σημασία, από την στιγμή που τον τελευταίο λόγο έχει η αστυνομία. Και πάνω σε αυτή την απόφαση, χτίζουν ορισμένοι την επικοινωνιακή πολιτική των επόμενων ημερών (“αποδείχθηκε ποιοι ήθελαν και ποιοι δεν ήθελαν κόσμο” και άλλα τέτοια που κυκλοφορούν ήδη).

Και το… αυτογκόλ, συνδυάζεται άμεσα με ένα ακόμη που αφορά την συνάντηση του μεγαλομετόχου με τον Ιβάν Σαββίδη. Πέρα από το λανθασμένο τάιμινγκ (ας γινόταν μετά το ντέρμπι), υπάρχει ζήτημα διαχείρισης της είδησης, μόλις αυτή έγινε γνωστή. Τι έκανε η ΠΑΕ Ηρακλής από το πρωί, όταν έγινε γνωστή η συνάντηση; Αρχικά σιώπησε και με αρκετή καθυστέρηση ανέφερε ότι η συνάντηση αφορούσε το θέμα των εισιτηρίων. Συναντήθηκαν δηλαδή δύο μεγαλομέτοχοι για να συζητήσουν ένα θέμα που -ουσιαστικά- δεν υπήρχε, μιας και είναι γνωστή εκ των προτέρων η απόφαση της αστυνομίας. Για να μην παρεξηγούμαστε: Ο Παπαθανασάκης σαφώς και έχει κάθε δικαίωμα να κάνει συναντήσεις με όλους τους μεγαλομετόχους. Οι συνεργάτες του όμως οφείλουν να τον προστατεύσουν και να του επισημάνουν ότι τέτοιες συναντήσεις παραμονές ενός τόσο ιδιαίτερου αγώνα, είναι πιθανόν να προκαλέσουν λανθασμένα συμπεράσματα σε αρκετό κόσμο.

Και για να μην είμαστε άδικοι, θα πρέπει να πούμε μπράβο για την αντίδραση που υπήρξε στο θέμα Λουκίνα, το οποίο προσπάθησε συγκεκριμένος ραδιοφωνικός παραγωγός να αναδείξει το μεσημέρι. Τοποθέτηση του εκπροσώπου του ποδοσφαιριστή και… γεια σας. Και για να δέσει το γλυκό, αν με το καλό επιτευχθεί αύριο (8/10) οριστική συμφωνία, να ανακοινωθεί κατά τις 15:00. Για να συμπέσει με την εκπομπή του ραδιοφωνικού παραγωγού και να αναγκαστεί αυτός να την μεταφέρει στο κοινό που (για κάποιον περίεργο λόγο) τον ακούει…

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top