Ο Όμιλος 1899 στο Greenwave festival 2015

Ο Όμιλος 1899 συμμετέχει στο Greenwave festival 2015 που θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη από 17 έως 20 Σεπτεμβρίου. Φέτος το κύριο θέμα του φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην Θεσσαλονίκη των αγώνων και των κινημάτων.

Διάφορα, Επικαιρότητα

Στόχος του φεστιβάλ είναι να δει την Θεσσαλονίκη από μια άλλη ματιά, να ανατρέξει στο παρελθόν για να κατανοήσει το παρόν και να προσφέρει προοπτική για το μέλλον.

Ο Όμιλος 1899 θα προβάλει δύο θεματικές ενότητες του πρώτου Ελληνικού αθλητικού συλλόγου που γεννήθηκε στην πόλη μας.

Η πρώτη θεματική ενότητα θα αναφέρεται στην ίδρυση του Ομίλου Φιλομούσων Θεσσαλονίκης από το 1899 μέχρι την μετεξέλιξη του σε Ηρακλή Θεσσαλονίκης και θα φτάνει μέχρι το 1922.

Σε αυτά τα πρώτα 23 χρόνια θα αναδειχθεί ο ρόλος του σωματείου, στην διαμόρφωση εθνικής, αθλητικής, κοινωνικής και πολιτιστικής δράσης στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης μέσα από φωτογραφικό – αρχειακό υλικό και ιστορικές αναφορές.

Η δεύτερη θεματική ενότητα θα αναφέρεται στον Γ.Ιβάνοφ, αθλητή του συλλόγου μας και τον αγώνα του που τον ανέδειξε σε σύμβολο του αντιφασισμού και της ελευθερίας, με αναγνώριση και απήχηση σε όλη την Ευρώπη.

Όσοι φίλοι θέλουν να συμμετέχουν εθελοντικά και κατέχουν φωτογραφίες, κείμενα ή αρχειακό υλικό είτε θέλουν να βοηθήσουν στην προσπάθεια του Ομίλου 1899 μπορούν να επικοινωνήσουν και να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο email του Ομίλου.

[email protected]

Πληροφορίες για το φεστιβάλ δίνονται στις σελίδες : http://greenwavefestival.com/

και https://www.facebook.com/GreenWaveThess

Σχετικά Άρθρα

«Πρωτοβουλία συγγνώμης» για τα θύματα από Γκαγκαλούδη (pic+vid)

Διάφορα

Όλη η Ελλάδα βυθισμένη στο έρεβος του θρήνου! – Πολύνεκρη τραγωδία από τον πύρινο όλεθρο

Διάφορα

Back to Top