Με επτά αγώνες η πρεμιέρα της Σούπερ Λιγκ (;)

Δεν αποκλείεται το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ να ξεκινήσει με επτά αγώνες, καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα ποια θα είναι η 16η ομάδα.

Διάφορα, Ποδόσφαιρο

Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι η έναρξη του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας θα γίνει χωρίς να έχει καθοριστεί ποια θα είναι η 16η ομάδα που θα πάρει μέρος και στην πρεμιέρα (22-23/8) αντί για οκτώ να διεξαχθούν επτά αγώνες.

Η εκκρεμότητα για το ποια θα είναι η 16η ομάδα παραμένει έπειτα από την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ η οποία έκανε δεκτές τις εφέσεις κατά της πρωτόδικης απόφασης και διέταξε την αποβολή της Κασσιόπης από το πρωτάθλημα βάσει της έκθεσης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για παραβίαση του αθλητικού νόμου αρ. 69 παρ. 12 με την κατηγορία της εικονικής μετοχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο SoccerPlus, η Κασσιόπη θα προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ομοσπονδίας επιδιώκοντας την ανατροπή της σε βάρος της απόφασης.

Εκτιμάται ότι η συνεδρίαση θα γίνει την επόμενη εβδομάδα οπότε αναμένεται και η απόφαση.

Επίσης θεωρείται βέβαιο πως αν η απόφαση για αποβολή της Κασσιόπης από το πρωτάθλημα δεν ανατραπεί για τη θέση στην κατηγορία θα αρχίσει νέα δικαστική αντιπαράθεση μεταξύ της Σούπερ Λίγκας που θα διατηρήσει στο πρωτάθλημα τον Λεβαδειακό τοποθετώντας στην τελευταία θέση της βαθμολογίας την Κασσιόπη και τον Απόλλωνα που ως τρίτος στο προηγούμενο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ θα προσβάλει την απόφαση στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ διεκδικώντας την άνοδό του.

Όμως επειδή τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και το πρωτάθλημα θα πρέπει να αρχίσει έστω και μετ’  εμποδίων, η Σούπερ Λίγκα προτίθεται στο ΔΣ της 12/8 να προχωρήσει σε επικύρωση της βαθμολογίας με την εκκρεμότητα της 16ης ομάδας και την εγγραφή νέων μελών που είναι ο Ηρακλής και η ΑΕΚ.

Πηγή: www.soccerplus.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to Top