Με Παλέντζα στη διαγώνιο και στη Volleyleague

Ο 24χρονος διεθνής «κυανόλευκος» άσσος συναινεί στην παραμονή του, εφόσον η ομάδα αδειοδοτηθεί, παρά το ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού…

Βόλει, Ηρακλής

Ο Νίκος Παλέντζας ήταν ο παίκτης, στον οποίο στηρίχθηκε κατά το μεγαλύτερο ποσοστό η επιθετική έκφραση του Ηρακλή στην αήττητη πορεία της επανόδου προς τη Volleyleague, την αγωνιστική περίοδο, που πέρασε. Ο διεθνής διαγώνιος διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγωνιστικό σχεδιασμό του Χρήστου Πάτρα για την ομάδα της περιόδου 2015-2016 και αυτός είναι ο λόγος, ο οποίος ωθεί τον Έλληνα τεχνικό στο να μην αναζητά από την ξένη, ή την εγχώρια αγορά βασικό διαγώνιο.

Το ευχάριστο ως εξέλιξη στο θέμα του νεαρού άσσου είναι ότι ο και ο ίδιος συναινεί στην παραμονή του στον Ηρακλή, αν και εφόσον εξασφαλιστεί η – πολυθρύλητη, πλέον – αδειοδότηση για συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία, παρά το γεγονός ότι για την περίπτωσή του έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από το εξωτερικό ιδιαίτερα, από ομάδες του ισραηλινού πρωταθλήματος. Μεταξύ «κυανολεύκων» και Παλέντζα υφίσταται μία κατ’ αρχήν συμφωνία και αναμένεται η ολοκλήρωση της προσπάθειας της διοίκησης στον τομέα της συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, προκειμένου αυτή να οριστικοποιηθεί.

Ο Χρήστος Πάτρας πιστεύει πολύ στον Νίκο Παλέντζα και τον θεωρεί ιδανική λύση για τη διαγώνιο και στη Volleyleague, καθώς εκτιμά ότι ο 24χρονος παίκτης συγκεντρώνει όλα τα απαιτούμενα προσόντα για να αποτελέσει το «πρώτο πιστόλι» του Ηρακλή στην επίθεση και σε υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού. Διαθέτει την εμπειρία, με πρωταγωνιστικές συμμετοχές στην Α2, αλλά και στην Volleyleague (ιδίως με τη Νίκη Αιγινίου), ενώ σύμφωνα με την εκτίμηση, που προκύπτει μέσα από συζητήσεις του κόουτς του Ημίθεου με τον Ομοσπονδιακό ομόλογό του, Σωτήρη Δρίκο, ο δυναμικός διαγώνιος έχει ανέβει επιπλέον επίπεδο, αγωνιστικά και ψυχολογικά κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, που διανύουμε, μέσα από τη συμμετοχή του στις επίσημες υποχρεώσεις της Εθνικής Ομάδας, την οποία ενισχύει σημαντικά.

Ο Νίκος Παλέντζας θεωρείται πλέον ώριμος για μια τέτοια αποστολή, δηλαδή του ηγέτη του Ηρακλή στην επάνοδό του στο χώρο, που – όχι μόνο του αναλογεί, αλλά – του ανήκει (με βάση τα τεράστια επιτεύγματα της ομάδας επί τόσα χρόνια). Διαθέτει τα απαραίτητα αθλητικά και τεχνικά χαρακτηριστικά για να διαπρέψει στη θέση του, όπως και το βασικό ύψος (2.00μ.) για να ανταποκριθεί.

Τον κέρδισε το βόλεϊ από το μπάσκετ κι η διαγώνιος από την πάσα…

Ο Νίκος Παλέντζας γεννήθηκε στις 6 Απριλίου 1991 και λόγω ύψους από πιτσιρικάς ήθελε να ασχοληθεί με το μπάσκετ, αλλά, εντέλει, τον κέρδισε το βόλεϊ, λόγω και του πατέρα του, ο οποίος υπήρξε βολεϊμπολίστας. Προϊόν απόλυτο της παραγωγικής διαδικασίας του Ηρακλή, άρχισε την πορεία του από τα τμήματα υποδομής του Συλλόγου και συγκεκριμένα από το Τμήμα Παμπαίδων και μάλιστα στη θέση του πασαδόρου. Γρήγορα, όμως, έγινε αντιληπτό ότι το δυνατό, ψηλό και αθλητικό αυτό παιδί θα μπορούσε να εξελιχθεί σε διαγώνιο υψηλών δυνατοτήτων και προοπτικών, όπερ και εγένετο.

Συμμετείχε σε όλα τα εθνικά κλιμάκια, ενώ σε ηλικία, μόλις 17 ετών ο Φλάβιο Γκουλινέλι του έδωσε το «βάπτισμα πυρός» σε επίπεδο αγώνων Champions League.

Σχετικά Άρθρα

Πλέον, η παρουσία του κόσμου συνιστά ζήτημα αγωνιστικής επιβίωσης

Βόλει

ΤΑΑ: “Γιάννη, σε ευχαριστούμε – Πάντα ανοικτή η πόρτα…”

Βόλει

Back to Top