Στο 61% το “ΟΧΙ” σύμφωνα με την τελική πρόβλεψη

Δείτε ποια είναι η εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση…

Διάφορα, Επικαιρότητα

Σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση, στο 25,42% της επικράτειας, το «όχι» συγκεντρώνει 60,62 %, έναντι 39,38 % που συγκεντρώνει το «ναι» – Η συμμετοχή ξεπέρασε το 50%

Καθαρό προβάδισμα του «όχι» δείχνουν τα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ η εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος από την Singular Logic δείχνει πως το «όχι» θα ξεπεράσει το 61%.

Σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση, στο 25,42 % της επικράτειας, το «όχι» συγκεντρώνει 60,62 %, έναντι 39,38 % που συγκεντρώνει το «ναι».

Τα πρώτα, μεμονωμένα αποτελέσματα από διάφορα εκλογικά τμήματα της ελληνικής επικράτειας είχαν αρχίσει να ανακοινώνονται από το Υπουργείο Εσωτερικών, περίπου 35 λεπτά μετά από το κλείσιμο της κάλπης. Ωστόσο, από τις 20:00 άρχισε η διαδικασία της «ενσωμάτωσης», δηλαδή του συνδυασμού ικανού αριθμού εκλογικών κέντρων, έτσι ώστε να δοθεί μια ακριβέστερη εικόνα σε σχέση με τις εκτιμήσεις που βασίζονται σε τυχόν δημοσκοπήσεις, exit-polls κ.λπ.

Σε δηλώσεις του για το δημοψήφισμα ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης είπε πως η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ξεπέρασε το 50%, ενώ τόνισε πως στις 9 το βράδυ θα υπάρξουν τα πρώτα ασφαλής αποτελέσματα και στην ολοκλήρωση της καταμέτρησης, θα φανεί το τελικό αποτέλεσμα.

«Θέλω να δηλώσω την πλήρη ικανοποίηση εκ μέρους της κυβέρνησης για την διενέργεια του δημοψηφίσματος. Εγγυηθήκαμε, διοργανώσαμε και διεκπεραιώσαμε το Δημοψήφισμα με αίσθημα ευθύνης συναίνεσής και συνέργεια των πολιτικών δυνάμεων της χώρας. 41 χρόνια μετά έγινε ξανά δημοψήφισμα στη χώρα μας, μέσα σε έξι μέρες. Η κοινή γνώμη και η αίσθηση που υπάρχει από το πρωί συνηγορεί ότι υπάρχει μια μεγάλη ικανοποίηση για τον τρόπο που διεξήχθη το δημοψήφισμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

«Είχαμε μία υποδειγματική δημοκρατική συμπεριφορά ενός μεγάλου ποσοστού, το οποίο ανήλθε σε πάνω από 50% του συνολικού αριθμού των εγγεγραμμένων, που περιλαμβάνει και 2 εκατομμύρια εγγεγραμμένους του εξωτερικού. ο τόνος δόθηκε από αυτούς για μια άψογη διαδικασία,κυριολεκτικά ελάχιστες οι εξαιρέσεις προβληματικών συμπεριφορών που επιβεβαιώνουν τον κανόνα είχαν να επιλύσουν πάρα πολλά προβλήματα και όλοι το αντελήφθησαν όταν αποφασίστηκε η διεξαγωγή του”

“Να τονίσουμε πως υπήρχαν επιθέσεις σε ιστοσελίδες ακόμη και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, αυτό που ονομάζουμε κυβερνοχώρο, γεγονός το οποίο αντιμετωπίστηκε εύκολα με την συμβολή όλων των αναγκαίων δυνάμεων και υπηρεσιών που έχουν επιφορτιστεί με αυτόν τον σχεδιασμό. Αυτή η διαδικασία, η διενέργεια του δημοψηφίσματος και το κλίμα μέσα στο οποίο διεξήχθη συνιστά ένα μήνυμα προς όλο τον κόσμο που έχει στραμμένο το βλέμμα του πάνω μας. Πρόκειται για ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και Δημοκρατίας, σε μία χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Ο λαός θέλει να βάλει την σφραγίδα του στις εξελίξεις”, σημείωσε μεταξύ άλλων.

“Πιστεύω ότι μέσα στις πολύ δύσκολες συνθήκες κοινωνικές και οικονομικές, αυτή η μεγάλη δημοκρατική προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία και αποτελεί για όλους μας, ένα όπλο και μια παρακαταθήκη ιστορικής σημασίας”, τόνισε.

Πηγή: Protothema

Σχετικά Άρθρα

Back to Top