Στην Μίκρα για επαφές ο Γιάννης Γκέλιος

Την περίπτωση του 23χρονου τερματοφύλακα της Άουγκσμπουργκ συζητούν στον Ηρακλή για τη συμπλήρωση του ρόστερ στην θέση του «άσσου».

Ποδόσφαιρο

Η περίπτωση του Γιάννη Γκέλιου επανήλθε – αποφασιστικότατα αυτή τη φορά στο προσκήνιο. Αυτό, από τη στιγμή κατά την οποία ο νεαρός «κίπερ» της γερμανικής Άουγκσμπουργκ βρίσκεται από χθες (3/7) στη Θεσσαλονίκη και έχει πραγματοποιήσει τις προκαταρκτικές επαφές με το Σπύρο Παπαθανασάκη.

Αυτό, προδίδει το σημαντικό ενδεχόμενο να δώσει «ψήφο εμπιστοσύνης» στον Μάκη Γιαννίκογλου ο Νίκος Παπαδόπουλος, όσον αφορά στο ρόλο του βασικού «ανταγωνιστή» του Χουάντερσον στη νέα περίοδο, σε συνδυασμό με την ενδεχόμενη προσθήκη του Γκέλιου. Τουτέστιν, να μην αποκτηθεί έμπειρος και επιπέδου μεγάλης κατηγορίας τερματοφύλακας, αλλά να πλαισιωθεί ο Βραζιλιάνος από δύο ετοιμοπόλεμους, προικισμένους και ταλαντούχους, μεν, αλλά χωρίς πολλές αγωνιστικές παραστάσεις γκολκίπερ.

Ο Γιάννης Γκέλιος γεννήθηκε στο Άουγκσμπουργκ της Γερμανίας στις 24 Απριλίου 1992 και είναι αγωνιστικό «γέννημα θρέμμα» της ομώνυμης τοπικής ομάδας. Θεωρείται εξαιρετικά ταλαντούχος και διαθέτει πολύ καλή σωματοδομή για τη θέση του (ύψος 1,90μ.), ωστόσο, το γεγονός ότι (παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις των ιθυνόντων της γερμανικής ομάδας) δεν κατάφερε επί σειρά ετών να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο, με συνέπεια – στα 23 του πλέον – να απορρίψει την πρότασή τους για ανανέωση της συνεργασίας, καθώς – είναι προφανές – ότι τον αντιμετωπίζουν ως «χρυσή εφεδρεία», γεγονός, που δεν συνάδει με τις δικές του φιλοδοξίες.

Έχει προταθεί σε πολλές ομάδες της Super League, είναι διεθνής με την Εθνική Ελπίδων και αναμένεται σύντομα (ίσως και μέσα στο σαββατοκύριακο) να ξεκαθαρίσει η προοπτική ένταξής του στο «κυανόλευκο» δυναμικό.

Back to Top