Πιο κοντά από ποτέ ο Γιώργος Μακρής

Η επιμονή του Νίκου Παπαδόπουλου για την απόκτηση του έμπειρου αμυντικού μέσου ρίχνει γέφυρες για τη συμφωνία.

Ποδόσφαιρο

Ο Γιώργος Μακρής και η προοπτική να φορέσει τη φανέλα με το έμβλημα του Ημίθεου είναι μια παλιά ιστορία. Ακόμη και στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, κατά την οποία όλα έδειχναν ότι θα απλοποιηθεί το θέμα, η ένταξή του στο ρόστερ του Ηρακλή δεν κατέστη εφικτή, σε πρώτη φάση. Η αρχική πρόταση του Σπύρου Παπαθανασάκη απορρίφθηκε από την πλευρά του πολύπειρου ανασταλτικού μέσου, όμως φαίνεται ότι ο καιρός, που κύλησε από την αρχική προσέγγιση και η επιμονή του Νίκου Παπαδόπουλου να θεωρεί τον Καβαλιώτη άσσο ιδανικό για τα πλάνα του, φέρνουν την οριστική επαναπροσέγγιση.

Πιθανώς και άμεσα αναμένεται να προκύψει η πολυπόθητη συμφωνία, με την πλευρά του ποδοσφαιριστή να εμφανίζεται περισσότερο θετική από ποτέ και τον πρόεδρο της ΠΑΕ να έχει ανεβάσει την προσφορά του. Ο κόουτς ανέλαβε να μιλήσει προσωπικά στο Γιώργο Μακρή και οι γέφυρες έχουν ήδη πέσει.

Οι αγωνιστικοί λόγοι της επιμονής Παπαδόπουλου στην περίπτωση του Γιώργου Μακρή έχουν να κάνουν με τις ποδοσφαιρικές ιδιαιτερότητές του και το γεγονός ότι ο έτερος – επιπέδου βασικής ενδεκάδας – αμυντικός μέσος του ρόστερ, ο Λευτέρης Ιντζόγλου, διαθέτει τα ακριβώς αντίθετα χαρακτηριστικά από τον Μακρή. Δηλαδή είναι ταχύς και όχι υψηλόσωμος, ώστε η προσθήκη ενός ψηλού και ικανού στον αέρα, χωρίς ιδιαίτερη ταχύτητα, αλλά στιβαρού κόφτη, όπως ο 31χρονος πρώην παίκτης του ΟΦΗ, να φαντάζει ιδανικός συνδυασμός.

Επιπροσθέτως, ο τεχνικός του Ηρακλή βλέπει στο πρόσωπο του Μακρή μια ακόμη ηγετική προσωπικότητα χρήσιμη και σε επικοινωνιακό ρόλο μέσα στα αποδυτήρια, καθώς είναι «μπαρουτοκαπνισμένος» στην μεγάλη κατηγορία, έχοντας, μάλιστα, κερδίσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον ΟΦΗ. Εξάλλου, φορώντας τη φανέλα της κρητικής ομάδας υπήρξε από τους ελάχιστους παίκτες, που ξεχώρισαν και διασώθηκαν από την καταστροφική φετινή χρονιά.

Ο Γιώργος Μακρής γεννήθηκε στις 15 Νοεμβρίου 1984, έχει ύψος 1,86μ και έχει τα χαρακτηριστικά του αμυντικού χαφ, που μπορεί να απειλήσει την αντίπαλη άμυνα, ιδίως με την ικανότητά του στο ψηλό παιχνίδι, βοηθώντας παράλληλα και το κέντρο της αμυντικής γραμμής της ομάδας του στις εναέριες μονομαχίες, ενώ είναι καλός με τη μπάλα στα πόδια και στο μοίρασμα του παιχνιδιού, καλύπτοντας, επίσης πολλούς χώρους μεσοαμυντικά, όπως επιβάλλει η θέση του.

Back to Top