Έρχεται να δοκιμαστεί ο Αμπούτ Ομάρ

Τα “try-outs” του Νίκου Παπαδόπουλου θα περάσει ο Κενυάτης διεθνής αριστερός μπακ, που συνοδεύεται από εξαιρετικές συστάσεις.

Ποδόσφαιρο

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται με την έναρξη της προετοιμασίας του Ηρακλή ο Αμπούτ Ομάρ. Ο νεαρός αριστερός οπισθοφύλακας από την Κένυα θα τεθεί υπό την κρίση του Νίκου Παπαδόπουλου, μέσα από τις πρώτες προπονήσεις της προαγωνιστικής περιόδου, καλούμενος να επιβεβαιώσει τις εξαιρετικές συστάσεις, που τον συνοδεύουν.

Το θέμα με τη βίζα του έχει ξεπεραστεί και σύντομα – όπως όλα δείχνουν – θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, μολονότι προ ημερών ο Έλληνας εκπρόσωπός του είχε διαψεύσει δημοσίευμα από την πατρίδα του παίκτη, το οποίο έκανε λόγο για συμφωνία με τον Ημίθεο. Συμφωνία δεν υφίσταται, αλλά η τοποθέτηση του ατζέντη «περί ανύπαρκτου ενδιαφέροντος», προφανώς, αποσκοπούσε στην απρόσκοπτη προσπάθεια για εξασφάλιση της βίζας εισόδου και παραμονής στην Ελλάδα.

Ο Αμπούτ Ομάρ γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1992 και τελευταία αγωνίστηκε στην Τουσκέρ του κενυατικού πρωταθλήματος. Είναι διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του και πρόκειται για κλασικό αριστεροπόδαρο πλάγιο αμυντικό, που καλύπτει με επιτυχία όλη την πτέρυγα και δίνει μεγάλο βάρος στην πλαγιοκόπηση της αντίπαλης άμυνας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι διατηρούσε φιλοδοξία για μεταπήδηση σε ευρωπαϊκό σύλλογο εδώ και μια τριετία περίπου, λόγω των αγωνιστικών προδιαγραφών του.

Το ερώτημα, που τίθεται είναι το τι θα αποφασίσει ο κόουτς του Ηρακλή, εφόσον ο αφρικανός διεθνής ικανοποιήσει. Είναι 23 ετών, οπότε δεν μπορεί να ενταχθεί στην ομάδα Νέων, ενώ στην πρώτη ομάδα, πλέον, υπάρχουν τρεις λύσεις για τη θέση του αριστερού μπακ (Καρλίτος, Σαραμαντάς, Βαλεριάνος). Ωστόσο διατηρείται και η επιλογή του δανεισμού του σε ομάδα της Football League, από τη στιγμή κατά την οποία αποφασιστεί να αποκτηθεί.

Back to Top