Αιφνίδιο «διαζύγιο» με Ρουγκάλα…

Ο νεαρός στόπερ ήρθε με «χρυσές» προοπτικές, αλλά βρέθηκε εκτός σχεδιασμού του Νίκου Παπαδόπουλου, μέσα σε λίγους μήνες.

Ποδόσφαιρο

Όσο και αν φαντάζει απροσδόκητο, η λίστα του Νίκου Παπαδόπουλου για τους υπό αποχώρηση ποδοσφαιριστές του Ηρακλή συμπεριελάμβανε και τον Κώστα Ρουγκάλα, ο οποίος έλυσε τη συνεργασία του με την ομάδα και δεν θα είναι μέλος του «κυανόλευκου» ρόστερ τη νέα περίοδο. Η εξέλιξη μάλλον αιφνιδιάζει, καθώς τα ονόματα των παικτών, που «ακούστηκαν» για αποχώρηση ήταν αυτά των Τόσκα (αποχώρησε), Τσιλιγκίρη, Αγγελούδη, Καρακώστα και των δύο τερματοφυλάκων, Λαδά και Παπαθανασίου, ενώ εν εξελίξει είναι το θέμα παραμονής ή μη του Σάββα Σιατραβάνη.

Η αλήθεια είναι ότι ο 21 ετών κεντρικός αμυντικός ήρθε το χειμώνα στην Μίκρα με εξαιρετικές προοπτικές παρόντος και – ιδίως – μέλλοντος. Μάλιστα, όσοι μιλούσαν για το ταλέντο του, υποστήριζαν ότι, όσον αφορά στο εντυπωσιακό δίδυμο, που συγκροτούσαν στον Φωστήρα, ο Ρουγκάλας ήταν ο περισσότερο προσοντούχος σε σχέση με τον Ζιαμπάρη, αλλά ο Ηρακλής δεν είχε κατορθώσει να αποκτήσει αμφοτέρους, καθώς ο διεθνής νεαρός δεσμευόταν από τον Ολυμπιακό.

Βεβαίως, κάπως δυσάρεστο για την εξέλιξη της καριέρας του ήταν το γεγονός ότι, μέσα σε λίγες μέρες τον περασμένο Ιανουάριο, η Αθλέτικο Μαδρίτης Β διέκοψε τον δανεισμό του από τον Ολυμπιακό, καθώς δεν έπεισε στην Ισπανία, ενώ και οι Πειραιώτες – ακολούθως – τον αποδέσμευσαν. Τις εξελίξεις αυτές εκμεταλλεύτηκε ο Ημίθεος και απέκτησε τον παίκτη, πετυχαίνοντας το στόχο, τον οποίο διατηρούσε από τη θερινή μεταγραφική περίοδο. Ο Ρουγκάλας δεν βρήκε χρόνο συμμετοχής, έχοντας μπροστά του Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρη, Στάμου και Καρασαλίδη, αλλά θεωρούνταν εξαιρετική εφεδρεία για τις υποχρεώσεις στη Super League από τη νέα χρονιά.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, ο Νίκος Παπαδόπουλος θεώρησε ότι αφενός μεν οι τέσσερις υπόλοιποι στόπερ, που προαναφέρθηκαν (με την προσθήκη του Σμίλτου, που επανέρχεται μετά το επιτυχημένο «αγροτικό» με τον Κισσαμικό), συγκροτούν ένα επαρκές ρόστερ για το κέντρο της άμυνας, ενώ, επιπλέον, φαίνεται να έκρινε ότι ο Κώστας Ρουγκάλας δεν διαθέτει – εντέλει – τις προοπτικές να διεκδικήσει σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό του, εναρμονιζόμενος στην τελική κρίση των ιθυνόντων της Αθλέτικο και του Ολυμπιακού, οι οποίοι απέσυραν τη διάθεση επένδυσης στο συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Σαφώς, συμβολή στη λύση της συνεργασίας έχει και η επιθυμία του νεαρού αμυντικού να βρεθεί σε περιβάλλον ομάδας, που θα του προσφέρει βασικό αγωνιστικό ρόλο.

Back to Top