Το “μηχανάκι” της μεσαίας γραμμής

Φανερά βελτιωμένος και δικαίως πήρε φανέλα βασικού από τον Νίκο Παπαδόπουλο

Ο λόγος φυσικά για το “μηχανάκι” της μεσαίας γραμμής, τον Λευτέρη Ιντζόγλου που θα φοράει τα “κυανόλευκα” για τα επόμενα -τουλάχιστον- τρία χρόνια.

Στην αρχή της χρονιάς υπήρχε μια αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του για το αν μπορεί να “κουβαλήσει” το βάρος της μεσαίας γραμμής, με παρτενέρ του τον Νίκο Πουρτουλίδη. Ο μέσος του Ηρακλή όχι μόνο… φόρεσε φανέλα βασικού αλλά ήταν και αναντικατάστατος, ενώ έμαθε και πήρε αρκετές χρήσιμες συμβουλές δίπλα στον αρχηγό του Ημίθεου.

Μπορεί οι προσανατολισμοί του να είναι κυρίως αμυντικοί, αλλά όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα για να δώσει την τελική πάσα το έκανε. Με αποκορύφωμα την μαγική-κάθετη στο παιχνίδι της Καλαμαριάς με αντίπαλο τον Απόλλωνα 1926, όταν είδε την κίνηση του Σιατραβάνη στην πλάτη της άμυνας, με τον τελευταίο να τελειώνει την φάση.

Μπορεί να μην έχει σκοράρει με τα “κυανόλευκα” αλλά ο Ιντζόγλου ήταν σταθερός σ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και όταν απουσίασε είτε λόγω τραυματισμού στον πρώτο γύρο, είτε λόγω τιμωρίας, η απουσία του από τον άξονα ήταν αισθητή. Στα αμυντικά του καθήκοντα αλλά και στην κυκλοφορία της μπάλας δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω από το εξαιρετικός.

Στο σύνολο των 45 αγώνων που έδωσε την αγωνιστική χρονιά που μας πέρασε ο Ηρακλής, ο Λευτέρης Ιντζόγλου μετράει 38 συμμετοχές εκ των οποίων οι 29 ήταν για το πρωτάθλημα της Football League, ενώ οι υπόλοιπες εννιά για τον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος. Ο συνολικός χρόνος συμμετοχής του, μεταφράζεται σε 3.359 αγωνιστικά λεπτά.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top