Γκιζέλης: “Ο εφιάλτης τελείωσε”

Τον απολογισμό του για τα τέσσερα χρόνια του Ηρακλή στα… αλώνια μέχρι να έρθει η λύτρωση της επιστροφής στη Σούπερ Λίγκα έκανε ο Φώτης Γκιζέλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αθλητική εφημερίδα

Συνέντευξη στην εφημερίδα “Sportday” παραχώρησε ο Φώτης Γκιζέλης. Ο βετεράνος άσος και προπονητής τερματοφυλάκων του Ηρακλή μίλησε εκτενώς για τη «μαύρη» τετραετία που έλαβε τέλος.

Αναλυτικά όλα όσα είπε: 

Τι σας έμεινε πιο έντονα από αυτή την τετραετία;«Τα πάντα. Δεν ξεχνιέται τίποτα. Οι αποφάσεις της ομοσπονδίας που καταδίκασαν τον Ηρακλή. Οι πορείες. Η ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει την τελευταία στιγμή. Το ξεκίνημα στη Δ” Εθνική…».

Στο οποίο ξεκίνημα ήσασταν στον πάγκο προπονητής…«Δύσκολες καταστάσεις. Συνέχεια σκεφτόμουν πού ήταν η ομάδα και πού έφτασε. Ντρεπόμουν. Στενοχωριόμουν. Οπως όλος ο κόσμος. Περάσαμε τραγικές καταστάσεις. Μερικά πράγματα που αισθάνεσαι δεν περιγράφονται με λόγια. Βάλαμε την ομάδα να παίξει στην τέταρτη κατηγορία, μέχρι να δούμε τι θα γίνει με τις συζητήσεις που γίνονται για συνεργασία με άλλες ομάδες».

Υπήρχαν στιγμές που φοβηθήκατε;«Με τρόμαζε η αβεβαιότητα που υπήρχε εκείνο το διάστημα. Ολους μας τρόμαζε. Υπήρχε αγωνία για το αν θα μπορέσει να μείνει όρθια η ομάδα ποδοσφαιρικά. Στη Δ” δεν μπορούσε να αντέξει για πολύ καιρό».

Η συνεργασία με άλλη ομάδα ηρέμησε τα πράγματα;«Έβαλε τον Ηρακλή σε επαγγελματική κατηγορία και τα πράγματα σε μια τάξη. Ηταν η αρχή του νήματος για την επιστροφή στη Super League».

Άργησε όμως… «Ο Ηρακλής βρέθηκε σε μια έκτακτη κατάσταση και δεν μπόρεσε να την αντιμετωπίσει. Καμιά ομάδα δεν θα μπορούσε να την αντιμετωπίσει με τον βίαιο τρόπο που εκδιώχθηκε ο Ηρακλής. Δεν συμφωνώ με αυτούς που θεωρούν υπεύθυνο τον Θόδωρο Παπαδόπουλο. Εβαλε την ομάδα να παίξει σε μια κατηγορία, άσχετα με τα οικονομικά προβλήματα. Εκανε αυτό που μπορούσε».

Πώς θα χαρακτηρίζατε την πρώτη χρονιά των «πέτρινων χρόνων»; «Επικίνδυνη και την πιο δύσκολη».

Τη δεύτερη;«Ηταν η χρονιά στην οποία έγιναν τα περισσότερα λάθη. Δεν χειριστήκαμε σωστά και το τελευταίο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό».

Την τρίτη;«Ηταν η χρονιά που μας απογοήτευσε. Περιμέναμε ότι θα πάρουμε την άνοδο. Η ομάδα ήταν πολύ καλή. Ομως δεν υπήρχε ηρεμία. Ο Παπαδόπουλος είχε στερέψει οικονομικά».

Τη φετινή;«Είναι η χρονιά της ευτυχίας. Η χρονιά που περιμέναμε τέσσερα χρόνια. Η χρονιά που τελείωσε ο εφιάλτης. Ο Σπύρος Παπαθανασάκης έφερε ηρεμία και ο Νίκος Παπαδόπουλος μας έκανε ομάδα. Τώρα πια είναι όλα καλά, στον Ηρακλή βλέπεις μόνο χαμογελαστά πρόσωπα και είμαστε αισιόδοξοι για την επιστροφή στην κατηγορία από την οποία δεν πέσαμε ποτέ αγωνιστικά».

Σχετικά Άρθρα

Γεράκης: “Τα λόγια είναι περιττά – Πράξεις, για να πάμε τον Ηρακλή εκεί που του αρμόζει!”

Ποδόσφαιρο

Back to Top