Και εγένετο Ομιλος 1899…

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Ομιλος 1899″ έχει ως σκοπό την διάδοση και διάσωση της αθλητικής Ιστορίας του συλλόγου «Ηρακλής Θεσσαλονίκης»…

Διάφορα, Επικαιρότητα

Κάτι καινούργιο και πρωτοποριακό δημιουργήθηκε από φίλους του Ηρακλή, ονομάζεται Όμιλος1899 και έχει την μορφή κοινωνικής εταιρίας. Για την ακρίβεια πρόκειται για αστική μη κερδοσκοπική εταιρία και έχει ως σκοπό την διάδοση και διάσωση της αθλητικής Ιστορίας του συλλόγου «Ηρακλής Θεσσαλονίκης» , ως παράγοντα διαμόρφωσης αξιακών προτύπων για τους κατοίκους της πόλης μέσα από την υπεραιωνόβια δράση του στον αθλητισμό και όχι μόνο.

Η ιδέα της ονομασίας έρχεται από τον Όμιλο Φιλομούσων Θεσσαλονίκης που ιδρύθηκε το 1899 και από τον οποίον προέκυψε ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης.

Πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, επιμορφωτικά σεμινάρια, εκθέσεις και ημερίδες με επίκεντρο τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης από τους φιλάθλους του – για τους φιλάθλους του είναι μέσα στους στόχους του Ομίλου1899. Με λίγα λόγια ο Όμιλος1899 επιθυμεί την ενεργοποίηση των φιλάθλων όχι μόνο στο γήπεδο ως θεατές αλλά και έξω από αυτό στα πλαίσια συμμετοχικών δράσεων από τα μέλη και τους φίλους του. Τα μέλη του ομίλου βάση του καταστατικού της εταιρίας δεν μπορούν να εμπλέκονται σε διοικητικές θέσεις σε οποιοδήποτε τμήμα του συλλόγου.

Στα πλαίσια αυτά ο Όμιλος1899 μπορεί να προβαίνει:

Στην προβολή του ρόλου του «Ηρακλή Θεσσαλονίκης» ιστορικά από την ίδρυση του σωματείουτο 1899 ως σήμερα διά της διοργάνωσης συνεδρίων και σεμιναρίων, αθλητικών εκθέσεων και εν γένει εκδηλώσεων ενημερωτικού χαρακτήρα και εκπόνησης μελετών.

  • Στην καταγραφή των συμπερασμάτων των ως άνω δραστηριοτήτων διά της έκδοσης εντύπων, εφημερίδων, περιοδικών, και εν γένει εντύπων και διαδικτυακών ιστοσελίδων και εκπομπών ραδιοτηλεοπτικών μέσων με αθλητικό ή μη περιεχόμενο και διά της διοργάνωσης συνεδρίων και σεμιναρίων, αθλητικών εκθέσεων και εν γένει εκδηλώσεων ενημερωτικού χαρακτήρα.
  • Στην διάδοση του ιδεώδους του σωματείου διά της διοργάνωσης αθλητικών ή μη εκδηλώσεων, συναυλιών και εν γένει καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.
  • Στην ανταλλαγή και μεταφορά πληροφόρησης, εμπειριών και τεχνογνωσίας, την αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων και την επίτευξη κοινών θεματικών στόχων με άλλες κοινωνικές εταιρίες ή φορείς που έχουν στόχο την ηθική και υλική υποστήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
  • Στην προαγωγή του ήθους και του μορφωτικού επιπέδου όσων σχετίζονται με τον «Γ.Σ. Ηρακλής» και με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό γενικότερα.
  • Στην αλληλεγγύη και στην κοινωνική προσφορά σε ευπαθείς ομάδες  του συνόλου της κοινωνίας μας.

Όσοι θέλετε περισσότερες πληροφορίες και ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στις δράσεις του Ομίλου1899 μπορείτε να στείλετε email δηλώνοντας το ενδιαφέρον σας στο [email protected] και να επισκεφτείτε τα γραφεία του Ομίλου. Επίσης μπορείτε να επισκέπτεστε την σελίδα στο facebook: Όμιλος1899 (η σελίδα είναι διαθέσιμη και σε μη εγγεγραμμένους στο facebook με απλή αναζήτηση ως: Όμιλος1899 Facebook)

Σχετικά Άρθρα

«Πρωτοβουλία συγγνώμης» για τα θύματα από Γκαγκαλούδη (pic+vid)

Διάφορα

Όλη η Ελλάδα βυθισμένη στο έρεβος του θρήνου! – Πολύνεκρη τραγωδία από τον πύρινο όλεθρο

Διάφορα

Back to Top