Ο Σάκης Αποστολίδης για όλα στη BlueCity…

Ο πρόεδρος του τμήματος μπάσκετ, έδωσε το παρών στο στούντιο της εκπομπής BlueCity και μίλησε για τη φετινή χρονιά του Ηρακλή…

Ηρακλής, Μπάσκετ

Ο πρόεδρος της διοικούσας Επιτροπής του μπάσκετ, Σάκης Αποστολίδης, βρέθηκε στο στούντιο του “City International 106,1” και μίλησε στην εκπομπή “BlueCity” για τις δυσκολίες της φετινής χρονιάς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Στο αρχικό του σχόλιο, είπε: «Είναι ένας άθλος για τα παιδιά, ο Ηρακλής δεν πρέπει να είναι εκεί, δεν του αρμόζει, όμως υπήρξαν πολλές δυσκολίες. Ξέρουμε πως ο Ηρακλής πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό, πως είναι για να διεκδικεί τίτλους, όμως υπήρξαν πολλές δυσκολίες».

Για τα δικά του λάθη: «Δεν θα κρυφτώ. Εχουμε ευθύνες και κάναμε λάθη. Είναι παράλογο όλες οι ευθύνες να πηγαίνουν σε άλλες. Τραβήξαμε  πολλά όμως, με κακές διαιτησίες και τραυματισμούς συν τα δικά μας λάθη και τραβήξαμε όσα τραβήξαμε».

Για τη δημιουργία του φετινού ρόστερ: «Για να δημιουργεί ένα καλό ρόστερ, χρειάζονται λεφτά. Θέλαμε παίκτες, και ο κ. Κυρούδης που ξεκίνησε την ομάδα ζήτησε παίκτες, όμως δεν μπορούσαμε να πάρουμε. Δεν είχαμε τη δυνατότητα. Επρεπε να πάρουμε 2-3 παίκτες επιπλέον, όμως δεν μπορούσαμε. Είχαμε καλούς παίκτες όμως, στο δίμηνο Νοέμβριος-Ιανουάριος χάσαμε πολλούς παίκτες. Πήραμε τον Σφέικο και έπαιξε τρία ματς και τραυματίστηκε σοβαρά».

Για τα καθοριστικά παιχνίδια: «Το βασικό παιχνίδι ήταν με το Ψυχικό τον Ιανουάριο, στο Ιβανώφειο. Το πώς χάσαμε το είδανε όλοι. Μας πετσόκοψαν. Καπάκι έρχεται η Λιβαδειά έγινε ό,τι έγινε και από εκεί έπεσε η ψυχολογία και άρχισε ο Γολγοθάς».

Για τους διαιτητές: «Εγώ βάζω μέσα και το ανθρώπινο λάθος. Δεν πιστεύω πως είχαν κάτι εναντίον μας. Από την άλλη φταίω εγώ προσωπικά πως με κάποιες ενέργειες πείραξα κάποιους ανθρώπους που δεν έπρεπε. Πήρα το μάθημά μου και έμαθα».

Για τις αλλαγές προπονητών: «Θεωρώ ο Γιάννης Δαμαλής ήταν η ιδανική λύση. Δεν είναι κακοί προπονητές. Απλώς κάποια στιγμή καταλαβαίνεις πως κάτι δεν πάει καλά, βλέπεις πως δεν υπάρχει αρμονία. Γι’ αυτό προχωρήσαμε σε αλλαγές. Εγώ ήθελα να δώσω την ευκαιρία σε έναν νέο προπονητή να κάνει το άλμα. Δεν πίστευα πως η ομάδα θα φτάσει σε αυτό το σημείο. Δεν φταίει όμως ο Δαμαλής για τα κακά αποτελέσματα. Επρεπε από την αρχή όμως να φέρω τον Πέρκο για να κρατήσει τις ισορροπίες. Ο κ. Πέρκος έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να σωθεί η ομάδα. Αλλαξε τη ψυχολογία των παιδιών».

Για τα οικονομικά του τμήματος: «Η αλήθεια είναι πως η χρονιά δεν βγήκε. Υπάρχει ένα υπόλοιπο για να κλείσει η χρονιά. Για να λέμε την αλήθεια. Το 80% έχει καλυφθεί, όμως το παλεύουμε».

Για το παράπονό του: «Οι παλιοί παράγοντες είναι πληγωμένοι. Γιατί έβαλαν λεφτά, αλλά έφυγαν κυνηγημένοι. Είναι δύσκολο να πας σε κάποιον και να ζητήσεις βοήθεια. Εγώ δεν το έκανα, το θεωρώ ζητιανιά. Εμείς κάναμε καθαρό έργο, προχωρήσαμε τίμια και καθαρά. Ο κ. Δρακόπουλος, προσφέρθηκε από μόνος του και βοήθησε. Ο φίλαθλος ο Βασίλης ο γιατρός από το υστέρημά του πρόσφερε. Πονάει την ομάδα. Είναι άξιος συγχαρητηρίων. Ο κ. Γκάτσιος, ενεργά βοήθησε και αυτός, είναι κι άλλοι. Ατομα που βοήθησαν. Ακόμα και ο κ. Ποιμενίδης, βοήθησε αρκετά».

Για τις ποινές που είχε η ομάδα: “Η οικονομική απώλεια ήταν μεγάλη. Εγώ θα σταθώ στη ψυχολογία της απουσίας του κόσμου. Εννιά παιχνίδια χωρίς τον κόσμο μας, τη δύναμή μας ήταν πολλά. Ακόμα και οι διαιτητές δεν ένιωθαν πίεση, ούτε οι αντίπαλοι. Διαφορετικά με ένα γήπεδο γεμάτο, διαφορετικά με άδειο”.

Για την επόμενη ημέρα: “Κάλεσμα έκανα και πέρυσι θα κάνω και φέτος. Με ενδιαφέρει να βοηθηθεί η ομάδα να ανέβει στην Α1, δεν με ενδιαφέρει να είμαι εγώ μπροστά. Η άνοδος στην Α1 είναι το όνειρό μου. Οποιος νομίζει πως μπορεί να τα καταφέρει, ας έρθει. Εμείς δεν κρεμόμαστε από καρέκλες. Εμείς κρατήσαμε σε ένα ευπρεπεές σημείο τον Ηρακλή, από οικονομικής άποψης και όχι μόνο. Εγώ θέλω να μείνω”.

Είπε ακόμα… “Θέλουμε να κάνουμε πλάνο πρωταθλητισμού. Είναι ακόμα νωρίς ακόμα, προχθές τελείωσε η χρονιά. Εχουμε το πλάνο, το έχουμε συζητήσει. Μέχρι τέλη Μαίου, θα βρεθούμε όλοι όσοι θέλουμε να βοηθήσουμε για να πούμε πως θα προχωρήσουμε. Εγώ το φετινό λούκι δεν το ξαναπερνάω. Δεν το συζητώ”.

Για τον Σπύρο Παπαθανασάκη: “Από τη στιγμή που έφτασε Θεσσαλονίκη, με πήρε και μου είπε θα έρθω στο γήπεδο. Αυτό έδωσε κίνητρο σε μένα, στα παιδιά σε όλη την ομάδα”.

Για τις συζητήσεις που είχε μαζί του, είπε: “Είπαμε διάφορα. Σκοπός μας τότε ήταν να σωθεί η ομάδα και είπαμε πως μόλις γίνει αυτό θα βρεθούμε να μιλήσουμε με πλάνο και αριθμούς. Θεωρώ πως τώρα είναι η στιγμή να μιλήσουμε. Μακάρι να μπει μπροστά ο Μάικλ, να τον βοηθήσουμε. Εχει πολλές ιδέες και θα ναι χρήσιμος. Ο κ. Παπαθανασάκης είναι ένας σοβαρός και πανέξυπνος άνθρωπος και όποιος έχει πίσω στο μυαλό του άλλα πράγματα, ας τα ξεχάσει. Ας ανέβει και μαθηματικά το ποδόσφαιρο που τον απασχολεί και θα τα πούμε όλα”.

Για τις ακαδημίες, είπε: “Μαθαίνουμε συνέχεια και γινόμαστε καλύτεροι. Οταν ήρθα εγώ στον Ηρακλή, οι ακαδημίες είχαν 30-40 παιδιά. Σήμερα έχουμε 150 παιδιά. Γίνεται καλή δουλειά, έχουμε μεράκι, όρεξη και θα βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο. Ακόμα και στο αντρικό θέλουμε να δώσουμε παίκτες. Φέτος, ήδη πήραν αρκετά παιδιά την ευκαιρία τους. Εγινε και πέρυσι με τον Σιόλογκα, τον Αποστολίδη. Φέτος με τον Γαρέζο, τον Ταραμά, τον Κούβελα. Είναι πολύ σημαντικό αυτό”.

Κλείνοντας, είπε: “Προέχει το Final-4 της Κ20, πρέπει να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά. Η χρονιά μόλις τελείωσε, θα πρέπει να ηρεμήσουμε και μέχρι το τέλος του μήνα να σηκώσουμε μανίκια”.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top