Δύο λόγια για την κλήρωση

Το σχόλιο των συντακτών της BlueArena.

BlueArena, Απόψεις

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Όταν αναφερόμαστε σε κλήρωση πρωταθλήματος ή πλέι οφς, είναι λάθος να την χαρακτηρίζουμε εύκολη ή δύσκολη. Δεν είναι κλήρωση κυπέλλου, όπου μεταξύ πολλών ομάδων σου… κάθεται μία. Εδώ απλά καθορίζεται η σειρά διεξαγωγής των παιχνιδιών. Όλοι θα παίξουν με όλους.

Προφανώς και η σειρά έχει σημασία, αφού άπαντες θα ελπίζουν στα τελευταία παιχνίδια να αντιμετωπίζουν ομάδες που θα είναι βαθμολογικά αδιάφορες, ώστε να πολλαπλασιάσουν τις πιθανότητες νίκης. Υπάρχει αυτή τη στιγμή έστω και ένας που μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιες ομάδες θα είναι αδιάφορες στις 2-3 τελευταίες αγωνιστικές των πλέι οφς; Ο καθένας από εμάς, μόνο υποθέσεις μπορεί να κάνει. Οπότε κρίνεται άστοχη μία κρίση του στυλ… “Καλή ή κακή κλήρωση”.

Στις κληρώσεις των πρωταθλημάτων, την απάντηση στο ερώτημα “καλή ή κακή;”, την δίνει η ίδια η ομάδα. Αν είναι καλός ο Ηρακλής, όπως ήταν στην κανονική διάρκεια, στο τέλος της διαδικασίας θα είναι η μία από τις δύο ομάδες που θα αγωνιστούν τη νέα περίοδο στην Σούπερ Λίγκα. Είτε έπαιζε (όπως παίζει) την Κυριακή με την ΑΕΚ, είτε έπαιζε με την Λάρισα, είτε με οποιαδήποτε άλλη ομάδα.

Υπάρχει όμως και ένα στοιχείο που λίγοι το λαμβάνουν υπόψιν αυτή τη στιγμή και λέγεται “συγκέντρωση”. Αν ο Ηρακλής την Κυριακή έπαιζε με οποιαδήποτε άλλη ομάδα, τότε ο κίνδυνος αποπροσανατολισμού ελέω Ξάνθης, θα ήταν πολύ μεγάλος. Λόγω ΑΕΚ όμως, είναι βέβαιο ότι άπαντες θα ασχοληθούν μέχρι το βράδυ της Κυριακής αποκλειστικά με το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Όσο για τον κόσμο; Το φετινό ρεκόρ των 18.000 οπαδών στον ημιτελικό με την Ξάνθη, κινδυνεύει ήδη.

Υ.Γ. Όσα κάνει η Ξάνθη για να αποτρέψει την ειρηνική κατάληψη των Πηγαδίων από χιλιάδες φίλους του Ηρακλή, φανερώνει ένα και μόνο πράγμα: ΦΟΒΟ.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top