“Να είμαστε στο Παγκόσμιο”

Η P6wer είναι η σχολική ομάδα από τα εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη που συμμετάσχει στο διαγωνισμό “F1 In Schools”.

Άλλα αθλήματα

Η ΠΑΕ Ηρακλής, είναι ο επίσημος χορηγός της σχολικής ομάδας P6wer, η οποία κατέκτησε την δεύτερη θέση στην Β. Ελλάδα και την τρίτη Πανελλαδικά.

Επόμενος στόχος για την σχολική ομάδα των εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη είναι το Παγκόσμιο που θα γίνει στην Σιγκαπούρη, αλλά για να βρεθούν εκεί θα πρέπει να είναι στην τριάδα των Εθνικών Τελικών, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Ανατόλια, 24-25-26 Απριλίου.

Ως προς τι είναι ο διαγωνισμός “F1 In Schools”, μπορείτε να το διαβάσετε παρακάτω:

“Το “F1 In Schools” είναι ένας διεθνής, τεχνολογικός διαγωνισμός που υλοποιείται σε 34 χώρες. Στους αγώνες συμμετέχουν περίπου 17.000 μαθητές ηλικίας 9 – 19 χρονών. Το πρόγραμμα αυτό προάγει την ομαδική προσπάθεια και τη συνεργασία μεταξύ των μαθητών. Επίσης οδηγεί τους μαθητές στη εμπειρική, βιωματική απόκτηση βασικών τεχνικών γνώσεων και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων. Αποτελεί μια ερευνητική εργασία, μέρος της οποίας είναι η κατασκευή μικρών μοντέλων αυτοκινήτων F1 από ξύλο balsa (το ελαφρύτερο ξύλο στον κόσμο) από τους μαθητές.

Οι μαθητές δουλεύουν σε ομάδες με συγκεκριμένες αρμοδιότητες ο καθένας. Κάθε ομάδα προετοιμάζει ένα business plan, διαχειρίζεται τα οικονομικά της και εξοικειώνεται με τον σχεδιασμό και την κατασκευή F1 αυτοκινήτων. Οι ομάδες συνεργάζονται με φορείς από τον επιχειρηματικό και βιομηχανικό χώρο. Επιπρόσθετα διοργανώνουν ποικίλες εκδηλώσεις για την προβολή της ομάδας τους και των χορηγών τους”.

Η ομάδα αποτελείται από 13 άτομα εκ των οποίων οι δέκα είναι βασικοί και οι τρεις αναπληρωματικοί. Πιο αναλυτικά τα μέλη της ομάδας με τις αρμοδιότητές τους:

Αρχηγοί Ομάδας: Αναστασία Κραγιοπούλου και Θανάσης Γεωργούλης.
Υπεύθυνοι Marketing & Επικοινωνίας: Αναστασία Καραγκιόζη, Γιάννης Τσιμπέρης, Κώστας Σιγουρτζίδης.
Υπεύθυνοι Ανεύρεσης Πόρων: Μαργαρίτα Αρμούτη και Αναστάσης Χαριτίδης.
Σχεδιαστές Γραφικών: Αναστασία Καραγκιόζη, Λία Τουτού και Χριστίνα Σαούλια.
Μηχανικοί Σχεδίασης: Λεόντης Κοτρόπουλος και Θανάσης Γεωργούλης.
Αναπληρωματικοί: Πέτρος Αγγελής, Ισίδωρος Λαμπρινός και Θάνος Καρακουλάκης.
Μηχανικός Κατασκευής: Λεόντης Κοτρόπουλος.

Η BlueArena επικοινώνησε με τον ένα εκ των δύο αρχηγών της ομάδας, Θανάση Γεωργούλη.

“Είμαστε η σχολική ομάδα P6wer και εκπροσωπούμε τα εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη στον διαγωνισμό “F1 In Schools”. Η ΠΑΕ Ηρακλής είναι ο επίσημος χορηγός μας και αν περάσουμε στο Παγκόσμιο της Σιγκαπούρης το σήμα του Ηρακλή θα είναι στην φανέλα μας”.

Για να βρεθείτε στην Σιγκαπούρη: “Για να είμαστε στην Σιγκαπούρη πρέπει πρώτα να τερματίσουμε μέσα στην τριάδα των Εθνικών Τελικών, που θα πραγματοποιηθούν στο Ανατόλια στις 24-25-26 Απριλίου. Στην Β. Ελλάδα βγήκαμε δεύτεροι ενώ Πανελλαδικά τρίτοι”.

Για την ομάδα: “Η ομάδα μας αποτελείται από 13 ατόμα εκ των οποίων οι δέκα είναι βασικοί και οι τρεις αναπληρωματικοί. Ο καθένας μέσα στην ομάδα έχει και μια διαφορετική δουλειά, ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας”.

Τέλος, δήλωσε: “Έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Θέλουμε την στήριξη του κόσμου για να βρεθεί η ομάδα μας στο Παγκόσμιο της Σιγκαπούρης με το σήμα του Ηρακλή στη φανέλα”.


*Η επίσημη ιστοσελίδα της σχολικής ομάδας P6wer είναι http://p6wer.weebly.com/ ενώ μπορείτε να την βρείτε και στο Facebook γράφοντας “P6wer”.

Back to Top