“Αναξιόπιστη η έκθεση”

Ολα όσα έγιναν σήμερα κατά την απολογία της ΠΑΕ Ηρακλής και του Εθνικού Σερρών, για το μεταξύ τους παιχνίδι.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Για αποτυχημένη απόπειρα χειραγώγησης του αγώνα Εθνικός Γαζώρου-Ηρακλής 0-1 δικάστηκαν στην πειθαρχική επιτροπή της Football League οι δύο ομάδες, καθώς βάσει έκθεσης που συνέταξε η εταιρία ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης με την οποία συνεργάζεται η UEFA, υπήρξε έντονος και ύποπτος στοιχηματισμός ο οποίος επεκτάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο και στα τελευταία 15 λεπτά, ώστε να σημειωθούν τουλάχιστον τρία τέρματα.

Ο δικηγόρος της ομάδας του Γάζωρου, Δημήτρης Καρπετόπουλος, τόνισε κατά την αγόρευσή του:

«Όλες οι διώξεις που βασίζονται σε αυτές τις εκθέσεις είναι το ίδιο αόριστες και ανυπόστατες. Δεν υπάρχει καμία ευθύνη και δεν εμπλέκονται πουθενά πρόσωπα ή φυσικοί αυτουργοί. Οι εκτιμήσεις γίνονται από μία εταιρεία που κάνει στοιχηματική ανάλυση. Από την ταυτότητα της Sportradar βλέπει κανείς ότι πλην της UEFA συνεργάζεται με ομοσπονδίες και με στοιχηματικές εταιρείες. Οπότε τα στοιχεία δεν είναι αξιόπιστα, δεν είναι… Ευαγγέλιο.

Η εταιρεία δεν εξηγεί ποιος στοιχημάτισε. Μάλιστα, αναφέρει ότι σε ανταλλακτήριο παίχτηκαν 346 ευρώ! Αυτό δικαιολογεί χειραγώγηση; Δεν λέει πόσα παίχτηκαν στο over. Οι παίκτες του στοιχήματος βλέπουν το τυρί και όχι τη φάκα. Όταν κάποιος βλέπει την απόδοση να πέφτει, λέει κάτι γίνεται εδώ, ας παίξω να βγάλω λεφτά.

Ο Ηρακλής ήταν πρώτος, είχε 6 διαδοχικές νίκες και από τα πέντε προηγούμενα παιχνίδια του, τα τρία ήταν over. Εμείς πάλι ήμαστε προτελευταίοι, είχαμε από τις χειρότερες άμυνες και είχαμε προβλήματα απουσιών λόγω τραυματισμών και τιμωριών. Παρόλα αυτά οι 7 από τους 11 ήταν βασικοί και οι δύο που μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο ήταν από τους πλέον καλούς παίκτες μας. Τα στιγμιότυπα υπάρχουν στο ίντερνετ και επιβεβαιώνουν τις πολλές ευκαιρίες που χάθηκαν.

Κατηγορούμαστε ότι αποτύχαμε να το στήσουμε. Αυτό είναι ανέκδοτο»!

Ο δικηγόρος του Ηρακλής, Μηνάς Λυσάνδρου, τόνισε ότι βάσει των νέων διατάξεων του πειθαρχικού κώδικα θα πρέπει να συνδιώκονται πειθαρχικά και τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές (κάτι που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και είναι αντίθετο με τις διατάξεις της UEFA), ενώ σημείωσε από την πλευρά του:

«Ένας από τους λόγους που οι εκθέσεις είναι μόνιμα λανθασμένες είναι ότι αυτοί που τις συντάσσουν είναι άσχετοι με το ποδόσφαιρο. Προφανώς και η έκθεση είναι αναξιόπιστη. Πρόκειται για στοιχηματική απάτη, γιατί κάποιοι έχασαν λεφτά.

Αν στο γήπεδο υπάρχει λάσπη, προφανώς και δεν θα μπουν πολλά γκολ. Αν το χορτάρι είναι βρεγμένο, τότε η μπάλα “τρέχει”, όπως στο παιχνίδι του ΠΑΣ με τον Ολυμπιακό και του Πανθρακικού με τον ΠΑΟΚ. Τέσσερα γκολ μπήκαν εκεί με τη βροχή. Λογικό να ποντάρει κάποιος στο over. Ο παίκτης του στοιχήματος από τη Φινλανδία δεν μπορεί να έχει άποψη για τον αγωνιστικό χώρο. Βλέπει μόνο ότι υπήρχαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top