Ήττα από τον Άρη

Για τη φάση των «8» οι παίδες του Ηρακλή ηττήθηκαν από τον Άρη, με 30-58 και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ακαδημία, Μπάσκετ

Το παιδικό τμήμα του Ηρακλή ολοκλήρωσε τη φετινή χρονιά, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά αλλά δεν κατάφερε να επικρατήσει του Άρη, στο Ιβανώφειο και σε συνδυασμό με τη νίκη του πρώτου παιχνιδιού οι «κιτρινόμαυροι» πήραν την πρόκριση για τους «4».

Ο Ηρακλής ήταν κοντά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο ενώ η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε στην επανάληψη όπου ο Άρης ήταν καλύτερος και πήρε τη νίκη.

Ο προπονητής της παιδικής ομάδας, Γιάννης Δαμαλής έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα του για την προσπάθεια.

 

«Συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί ανταγωνίστηκαν μια ομάδα, όπως ο Άρης που έχει παιδιά με 5-6 μεταγραφές και έχει μια πολύ καλή ομάδα και συγχαρητήρια γιατί το παιδικό μας τμήμα είχε πάνω από δέκα χρόνια να περάσει στους «8». Πήραμε βαθμολογία ώστε του χρόνου να μπούμε στον πρώτο όμιλο και πιστεύω ότι του χρόνου θα είμαστε στον όμιλο των δυνατών και πάνω από όλα συγχαρητήρια γιατί είναι μια ομάδα αυτούσια του Ηρακλή χωρίς μεταγραφές και τα παιδιά τα δουλεύουμε 6-7 μήνες. Τα παιδιά στις Ακαδημίες στον Ηρακλή είναι ακόμη αδούλευτα, έρχονται στο παιδικό και το εφηβικό όντας αδούλευτα γιατί ήταν υπό διάλυση οι Ακαδημίες με αποτέλεσμα τώρα στα αγωνιστικά αν δεν έχεις δουλέψει χρόνια, όπως με το φετινό εφηβικό, δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Σιγά σιγά πρέπει να μπει προπονητικό πλάνο στις Ακαδημίες ώστε τα παιδιά που έρχονται πέρα από το να περνάνε καλά, να μαθαίνουν και τα βασικά του μπάσκετ, να διαμορφωθεί η τεχνική στις κρίσιμες ηλικίες».

Όσο για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας στο παιχνίδι με τον Άρη:

«Εμείς ήμασταν ανταγωνιστικοί στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο δεν άντεξαν οι δυνάμεις μας γιατί το ρόστερ είναι μικρό, φορτώθηκε ο ψηλός μας με τέσσερα φάουλ και έτσι ο Άρης ξέφυγε στο σκορ γιατί ήμασταν αδύναμοι κάτω από το καλάθι. Η ομάδα αυτή έχει παρουσιάσει τεράστια βελτίωση αυτούς τους μήνες και αυτό που φάνηκε στο παιχνίδι με τον Άρη είναι ότι υστερούσαμε στην αντοχή και στη δύναμη. Η σκέψη μας και η τεχνική μας ήταν σε καλό επίπεδο αλλά η δύναμη μας δεν μας άφησε να κάνουμε το παραπάνω βήμα, χάναμε τη μπάλα, κάναμε πολλά λάθη με αποτέλεσμα να τρέχουμε στον αιφνιδιασμό, να μην προλαβαίνουμε και να τρώμε εύκολα καλάθια. Βγάλαμε όμως φάσεις εκπληκτικές που δείχνουν ότι τα παιδιά έχουν μπει σε ένα σκεπτικό και ένα σωστό μπασκετικό πλάνο».

 

Δεκάλεπτα: 10-11, 17-26, 27-39, 30-58

Διαιτητές: Τσανακτσίδης-Τοκμακίδης

ΗΡΑΚΛΗΣ (Δαμαλής): Αϊμέκε 7(1), Τσακίρης 5(1), Γκατζούνης 2, Τσέτης 3, Λούπος 2, Γκρεμηλογιάννης, Μανωλάκης, Κατσαγώνας 10, Νεντίδης , Πέγιος 1.

ΆΡΗΣ (Τσάικος): Καμπίτσης 3, Μαστροδημήτρης 4, Κογκαλίδης 1, Καλαϊτζάκης Π. 15(1), Σιδηροηλίας 3, Χατζόπουλος, Ζούντσας, Αλτίνης, Γκούθας 3, Καλαϊτζάκης Γ. 18(3), Παντόπουλος 9, Κομνιανίδης 2.

Σχετικά Άρθρα

Παπαδούλης: “Γίνεται συστηματική δουλειά στην Ακαδημία μπάσκετ του Ηρακλή”

Μπάσκετ

Back to Top