Κλήση άνευ ουσίας και σημασίας…

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κάλεσε σε απολογία τον Ηρακλή για το παιχνίδι με τον Εθνικό Γαζώρου!

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Ποιο ήταν το πιο στάνταρ σημείο στο δελτίο της 1ης Μαρτίου 2015; Δίχως αμφιβολία, η νίκη του Ηρακλή στις Σέρρες, κόντρα στον υποβιβασμένο Εθνικό Γαζώρου.

Το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι πόνταρε αρκετός κόσμος τα χρήματά του και προφανώς πήγε ταμείο, προκάλεσε ερωτηματικά στην εταιρία “Sportradar”, η οποία ασχολείται με την ανίχνευση στοιχηματικής απάτης στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας, που προφανώς δεν γνωρίζουν τα αποτελέσματα που έχει ο Ηρακλής στην Β’ εθνική, έστειλαν σχετική ενημέρωση στην Ελλάδα και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος των δύο ΠΑΕ. Παράλληλα, ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη σε άλλες τρεις ΠΑΕ.

Στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε, αναφέρεται τα εξής:

1. Της ΠΑΕ Βέροια για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (αγώνας Super League, Βέροια-Ατρόμητος, 7/2/2015).

2. Της ΠΑΕ Φωστήρας για πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (αγώνας Football League, Αχαρναϊκός-Φωστήρας, 9/2/2015).

3. Των ΠΑΕ Εθνικός Γαζώρου και ΠΑΕ Ηρακλής για πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (αγώνας Football League, Εθνικός Γαζώρου-Ηρακλής, 1/3/2015).

Θυμίζουμε ότι ανάλογες πειθαρχικές διώξεις έχουν ασκηθεί στις μισές ομάδες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, ωστόσο σε καμία δεν επιβλήθηκε κάποια ποινή, αφού το γεγονός ότι υπήρξε μεγάλο ποντάρισμα σε μία αναμέτρηση, δεν στοιχειοθετεί κατηγορία περί χειραγώγησης αναμέτρησης. Όπως γράψαμε και προηγουμένως, το 1,30 ή 1,40 που έδινε η (σχεδόν βέβαιη λόγω διαφοράς δυναμικότητας) νίκη του Ηρακλή, ήταν ένα εξαιρετικό ποσοστό για τους “μεγάλους” παίκτες του στοιχήματος.

Σχετικά Άρθρα

O Ηρακλής συντάσσεται με την πρόταση για επανέναρξη του πρωταθλήματος

Ποδόσφαιρο

Back to Top