Ατακτίδης: «Τα κορίτσια έδωσαν το 100%»

Η ομάδα των νεανίδων μπορεί να έχασε στον χτεσινό τελικό του final 4 της ΕΚΑΣΘ, ωστόσο ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Ατακτίδης έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτριες του.

Ακαδημία, Ηρακλής, Μπάσκετ

«Όπως είπα και την προηγούμενη φορά παίξαμε με μια ομάδα που ήταν το φαβορί με την έννοια ότι ήταν αήττητη μέχρι εδώ. Τα κορίτσια έδωσαν το 100% και τους αξίζουν συγχαρητήρια γιατί έκαναν εκπληκτική προσπάθεια  μπορέσαμε κατά τη διάρκεια του αγώνα να γυρίσουμε ένα σκορ -12 και μειώσαμε στον ένα πόντο βγάλαμε την άμυνα κάναμε το λάθος. Αυτό είναι το μπάσκετ , αυτά είναι τα ωραία του μπάσκετ και μπορούσαμε να κερδίσουμε ή να χάσουμε έτσι όπως πήγε το ματς στο τέλος. Αυτό που είπα και την πρώτη φορά και δε θα το ξεχάσω ποτέ είναι ότι είναι μια καταπληκτική ομάδα, τα κορίτσια είναι απίστευτα, χύνουν απίστευτο ιδρώτα στην προπόνηση και είναι πραγματικά κοσμήματα σαν χαρακτήρες.

Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΠΑΟΚ, έχει ένα πολύ καλό προπονητικό τιμ και σε όλους τους ανθρώπους που είναι απ’ έξω και προσπαθούν για την ομάδα. Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Το σημαντικό σ’ αυτές τις ηλικίες είναι όχι τόσο το πρωτάθλημα αλλά αυτές οι παίκτριες που είναι σ’ αυτές τις ηλικίες αύριο μεθαύριο να μπορούν να παίξουν ψηλότερα, Α1 γυναικών ή αν μπορούν να πάνε στο εξωτερικό, όπως στην Αμερική που είναι πια μόδα».

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ομάδα έχασε αρκετές βολές. Τι άλλο πιστεύετε ότι στοίχισε και δεν  μπόρεσε η ομάδα να κάνει την υπέρβαση;

“Μπήκαμε πολύ αγχωμένοι στο παιχνίδι, χωρίς να υπάρχει λόγος και εκτός από τις βολές χάσαμε και κάποια εύκολα καλάθια. Από εκεί και πέρα και ο ΠΑΟΚ έχασε βολές αλλά στεκόμαστε αναγκαστικά στην τελευταία άμυνα που βγάλαμε και κάναμε το λάθος. Δεν είναι μόνο αυτό, δηλαδή δεν χάσαμε από εκεί αλλά αυτό μένει στο τέλος, το χάσαμε γιατί πήραμε κάποιες γρήγορες επιθέσεις γιατί έπρεπε να παίξουμε γρήγορα τον ΠΑΟΚ. Είναι πολλές οι λεπτομέρειες”.

Είστε μικρό διάστημα στον Ηρακλή, πώς  ήταν αυτή η εμπειρία σας από την ομάδα των νεανίδων;

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα κορίτσια και εύχομαι πάνω από όλα να είναι γερές, να έχουν υγεία και σίγουρα θα παίξουν μπάσκετ γιατί προσπαθούν πολύ. Φανταστείτε ότι η ομάδα άλλαξε τέσσερις προπονητές, όλοι έδωσαν το 100%. Τα κορίτσια είναι πολύ δεμένα μεταξύ τους, είναι φίλες και έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top