7 ή 8 βαθμούς έχει σήμερα ο Ηρακλής;

Η Football League καλείται να λύσει το μυστήριο…

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Διχογνωμία επικρατεί σχετικά με τον υπολογισμό των βαθμών που θα έχουν οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στα πλέι οφς ανόδου. Και αυτό διότι τις τελευταίες ημέρες πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι σε περίπτωση που η διαίρεση της διαφοράς του πρώτου με τον τρίτο (με το 3) βγάζει δεκαδικό που είναι πάνω από το 0,50, τότε γίνεται στρογγυλοποίηση προς τα πάνω. Κάτι που ισχύει και στο ανάλογο σύστημα της Σούπερ Λίγκας. Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν είχαμε σημειώσει ότι βαθμός δίνεται μόνο όταν προκύπτει ακέραιος αριθμός.

Με απλά λόγια. Σήμερα η διαφορά του Ηρακλή με την τρίτη θέση είναι στους 14 βαθμούς. Αν ισχύει η στρογγυλοποίηση προς τα πάνω, τότε οι κυανόλευκοι θα ξεκινούσαν με 8 βαθμούς τα πλέι οφς (14/3 = 4,66 + 3 βαθμοί του μπόνους της πρωτιάς). Αν ισχύει ο ακέραιος αριθμός, ο Ηρακλής θα ξεκινούσε με 7 βαθμούς, αφού θα χρειάζεται διαφορά 15 βαθμών για να πάρει τον όγδοο βαθμό.

Η BlueArena σας παρουσιάζει την προκήρυξη του πρωταθλήματος, η οποία εστάλη στις ΠΑΕ αρχές Οκτωβρίου. Στην σελίδα 8 υπάρχει πιθανότατα η απάντηση στο ερώτημα, ωστόσο θα πρέπει να υπάρξει και κάποια επίσημη θέση από την διοργανώτρια αρχή (επικοινωνήσαμε με τα γραφεία της Football League, ωστόσο δεν υπήρχε κάποιος για να απαντήσει στις κλήσεις μας). Τι αναφέρει η προκήρυξη:

“Σε περίπτωση που η βαθμολογική διαφορά που κατέκτησαν οι ομάδες δεν είναι ακέραιος αριθμός (π.χ. 0,50 ή 0,75 ή 0,95) τότε θα λογίζεται ότι η ΠΑΕ ξεκινάει την ειδική βαθμολογία των πλέι οφς με μηδέν (0) βαθμούς”.

Κάτι που λογικά σημαίνει ότι ισχύει αυτό που είχαμε γράψει εξαρχής, βάσει του οποίου ο Ηρακλής σήμερα έχει 7 βαθμούς. Ωστόσο θα επιδιώξουμε να λάβουμε την επίσημη ενημέρωση από την Football League… 

Σχετικά Άρθρα

O Ηρακλής συντάσσεται με την πρόταση για επανέναρξη του πρωταθλήματος

Ποδόσφαιρο

Back to Top