Ο Ηρακλής έχει αλλάξει νοοτροπία…

Το σχόλιο της ημέρας από τους συντάκτες της BlueArena…

BlueArena, Απόψεις

Προσπαθήστε να προσαρμόσετε το σημερινό παιχνίδι σε οποιαδήποτε από τις προηγούμενες περιόδους. Την ομάδα να έχει αποκτήσει μία μεγάλη διαφορά από τους διώκτες της και να αντιμετωπίζει εκτός έδρας μία ομάδα που παίζει την μισή της χρονιά. Ποια θα ήταν η επιδίωξή της μετά την ισοφάριση; Να μην χάσει, σε αντίθεση με αυτό που αντικρίσαμε σήμερα. Μία ομάδα δηλαδή, που αν και δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, ήταν αυτή που προσπαθούσε για το τρίποντο.

Ο Ηρακλής έχει αλλάξει νοοτροπία και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα σήμερα, ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος. Οι παίκτες διαθέτουν κάτι που είχε μόνο ο κόσμος (κυρίως οι οργανωμένοι) του Ηρακλή. Νοοτροπία νικητή. Και αυτό είναι δουλειά του Νίκου Παπαδόπουλου και των συνεργατών του. Διότι δεν είναι και το πιο απλό πράγμα σε διάστημα λίγων μηνών να αλλάξεις φιλοσοφία στον Σαραμαντά, στον Κάσσο, στον Λουκίνα και στα υπόλοιπα παιδιά, που μέχρι πέρσι έπαιζαν σε ομάδες που είχαν την προσέγγιση του… “πρώτα να μην χάσουμε και μετά βλέπουμε”. Φέτος δεν συμβιβάζονται με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης και γι’ αυτό έφυγαν από το γήπεδο με σκυμμένο κεφάλι.

Αν επιχειρούσαμε να βρούμε τα βασικά αίτια της πρώτης απώλειας βαθμών εκτός Καυτανζογλείου, θα στεκόμασταν στην μέτρια μέρα αρκετών παικτών, αλλά κυρίως στην επαναλαμβανόμενη αδυναμία των κυανόλευκων να “καθαρίζουν” τα παιχνίδια. Μπορεί η ομάδα να διαθέτει την καλύτερη επίθεση του ομίλου, ωστόσο υπάρχει ξεκάθαρο πρόβλημα αποτελεσματικότητας. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για ατυχία (Παρασκευή και 13 γαρ, σήμερα), ωστόσο όταν συμβαίνει σε κάθε παιχνίδι, τότε πρέπει να συμφωνήσουμε ότι δεν είναι ατυχία. Ή καλύτερη δεν είναι μόνο ατυχία. Και σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια ο Ηρακλής σπαταλά πολλές κλασικές ευκαιρίες και πετυχαίνει λιγότερα γκολ από αυτά που δικαιούται βάσει των φάσεων που δημιουργεί. Η μόνη διαφορά σε σχέση με το σημερινό παιχνίδι είναι στα προηγούμενα δεν το πλήρωσε με απώλεια βαθμών, διότι πίσω κρατούσε το μηδέν.

Σήμερα δεν το κράτησε και “πέταξε” δύο βαθμούς…

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top