Γι’ αυτό γενηθήκαμε Η-Ρ-Α-Κ-Λ-Η-Σ!!! (video)

Το ασταμάτητο τραγούδι των οπαδών, το “ευχαριστώ” του Παπαθανασάκη, η συγκίνηση του Παπαδόπουλου και η ανατριχίλα των παικτών

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Η παράσταση τελειώνει, τα φώτα σβήνουν, οι πρωταγωνιστές χαιρετούν και αποχωρούν. Ούτε που μπορούν να φανταστούν ακόμη τι τους περιμένει. Από την άλλη πλευρά, οι οπαδοί της απέναντι κερκίδας σιωπούν και παρακολουθούν αμίλητοι, μάλλον εκστασιασμένοι, αναγνωρίζουν αυτή την ασύγκρητη ένδειξη οπαδικής αφοσίωσης και αγάπης στον μεγαλύτερο σύλλογο του κόσμου. ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ!

Τελικά κακά τα ψέματα, το πιο δύσκολο πράγμα που σου παρουσιάζεται κάποια στιγμή στη ζωή, είναι να μπορείς να μεταφέρεις συναισθήματα στο χαρτί. Πράγμα απίθανο! Όσο και αν ψάχνεις τις καταλληλες λέξεις, ποτέ δεν είναι οι κατάλληλες. Το μόνο ίσως που μπορούμε να πούμε εμείς από την πλευρά μας, είναι το βαρύγδουπο ίσως, αλλά πλήρως αληθινό: Σήμερα μάθαμε γιατί γενηθήκαμε Ηρακλής και γιατί θα πεθάνουμε Ηρακλής.

Είναι δε γεγονός, ότι άπαντες έψαχναν έναν τρόπο να αποφορτιστούν. Ο κόσμος για όλα όσα έχει περάσει τα τελευταία χρόνια, ο Νίκος Παπαδόπουλος που βούρκωσε για την αμφισβήτηση που δέχθηκε στα πρώτα βήματα αυτής της ομάδας, οι ποδοσφαιριστές για την μεγάλη μάχη που δίνουν σε διπλό ταμπλό για να κάνουν τον κόσμο χαρούμενο, ο Σπύρος Παπαθανασάκης για να διαπιστώσει ότι αυτός ο λαός, αυτή η ομάδα, αξίζει όλα τα εκατομμύρια του κόσμου.

Και το σύνθημα; Ιδανικό από κάθε άποψη και καταγράφει πλήρως τα συναισθήματα…

ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ
ΔΩΣΑΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΠΙΚΡΕΣ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΟΙ ΧΑΡΕΣ ΜΑΣ

ΜΑ ΑΝΤΕΞΕ Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΑΙΩΝΑ
ΧΑΘΗΚΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ
ΓΑΛΑΖΙΑ ΒΑΒΥΛΩΝΑ

ΗΡΑ ΟΛΕ ΟΛΕ ΟΛΕ
ΗΡΑ ΟΛΕ ΟΛΕΟ
ΚΑΙ ΩΣ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ
ΠΡΩΙ ΘΑ ΠΙΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΩ

Οι στίχοι που φωτογραφίζουν μέσα σε λίγες λέξεις όλα τα χρόνια που πέρασαν αλλά και αυτά που θα έρθουν. Άλλο ένα μαγικό σύνθημα από αυτά τα δεκάδες που έχουν βγει τα τελευταία χρόνια, που θα ακουστεί σε όλα τα γήπεδα.

Και κάτι ακόμα. Κάνουν λάθος όσοι λένε ότι οι οπαδοί του Ηρακλή στη Θύρα 10 τραγούδησαν μία ώρα μετά το τέλος του αγώνα. Το πάρτι ξεκίνησε από το 70’ και ολοκληρώθηκε περίπου 80 λεπτά μετά το τελευταίο σφύριγμα. Ένα πάρτι που άπαντες θέλησαν να το ζήσουν από κοντά.

Κάποια στιγμή, ο υπογράφων βρέθηκε δίπλα στον Σπύρο Παπαθανασάκη στα επίσημα, πριν αυτός κατέβει στο ταρτάν για να χαζέψει με την σειρά του από κοντά το πάρτι που είχε στηθεί και να ευχαριστήσει. Ένας από τους συνεργάτες του τον παίρνει τηλέφωνο. Πρέπει οπωσδήποτε να υπογράψει ένα έγγραφο. Η απάντηση όμως, δεν χωρά αμφισβήτηση. “Δεν φεύγω από εδώ. Πάρε με πιο μετά. Θέλω μόνο να βλέπω την Gate Ten” είπε. Τελικά το έγγραφο υπογράφηκε μια ώρα μετά.

Στο διάστημα που μεσολάβησε, ούτε ο Νίκος Παπαδόπουλος, αλλά ούτε και οι παίκτες έμειναν στα αποδυτήρια, ξαναβγήκαν για να απολαύσουν το ασταμάτητο τραγούδι. Για να δώσουν το χέρι σ’ αυτά τα παιδιά, για να τα χειροκροτήσουν. Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε και ο Παπαθανασάκης. Πρόεδρος και προπονητής αγκαλιάστηκαν, με φόντο την εκστασιασμένη 10 και τους οπαδούς να συνεχίζουν να τραγουδούν όλο και πιο δυνατά. Αν δεν είναι αυτό “οικογένεια” τότε τι είναι;

11040301_10153673954232786_1771920763_n

Και το πάρτι των οπαδών συνεχίστηκε. Δεν σταμάτησαν ούτε όταν αποχώρησαν όλοι ξανά. Έμειναν εκεί να τραγουδούν, να δονούν την ατμόσφαιρα. Για όσους δεν το έζησαν τα βίντεο δεν περιγράφουν ακριβώς το συναίσθημα, αλλά δίνουν μια εικόνα. Απολαύστε την, μέχρι την επόμενη οπαδική μαγκιά που θα ξαναζήσουμε. Γιατί τελικά αυτοί οι οπαδοί αποδεικνύουν σχεδόν σε κάθε παιχνίδι ότι δεν τα έχουμε ζήσει όλα ακόμα.

Για όσους ήμασταν εκεί, απλά θα το διηγούμαστε μέχρι να πεθάνουμε…

Σχετικά Άρθρα

Δόβελος: “Άνοδος σε επαγγελματική κατηγορία, για να έρθει επενδυτής”

Ποδόσφαιρο

Καράογλου: “Βρίσκομαι σε επαφές με τον ΓΣ για το ποδόσφαιρο”

Ποδόσφαιρο

Back to Top