«Λειτουργούμε ως οικογένεια»

Η φετινή χρονιά θα είναι ένα μεταβατικό στάδιο για την ομάδα, όπως αναφέρει ο Πλούταρχος Σαρασλανίδης.

Διάφορα, Συνεντεύξεις

Ο επικεφαλής τεχνικός του τμήματος στίβου και μέλος του Συνδέσμου Βετεράνων του Ηρακλή μίλησε στη BlueArena για τη νέα περίοδο.

 

«Έχουμε μια διαφοροποίηση από πέρσι, έφυγαν δύο προπονήτριες που ήταν στις Ακαδημίες και αυτό μας στοίχισε σε έμψυχο υλικό γιατί πήραν και παιδιά. Απλώς αυτή τη στιγμή κάνουμε μια νέα προσπάθεια με νέες επιτυχημένες επιλογές προπονητών. Επειδή έχουμε λιγότερο δυναμικό θα είμαστε πιο πίσω σε σχέση με πέρσι αλλά πιστεύω ότι η προοπτική θα είναι καλή γιατί έχουμε καλή συνεργασία κάτι που δεν συνέβαινε πριν και λειτουργούμε ως οικογένεια. Εγώ συντονίζω τους προπονητές σαν επικεφαλής τεχνικός και νομίζω ότι μπορούμε να πορευθούμε καλύτερα εφόσον και τα οικονομικά έρθουν σε καλύτερη κατάσταση γιατί ο ελληνικός αθλητισμός βρίσκεται σε ύφεση με την έννοια ότι τα οικονομικά έχουν πέσει πολύ, οι προπονητές δουλεύουν αφιλοκερδώς με ένα χαρτζιλίκι και με το μεράκι τους. Επειδή προέρχομαι και από τις τάξεις του Ηρακλή ως αθλητής και έχουμε και το Σύλλογο βετεράνων που έχει νομική υπόσταση, στηρίζουμε το τμήμα, το καθοδηγούμε και το οδηγούμε σε καλύτερες μέρες. Αυτός είναι ο στόχος».

Θα είναι καλύτερη χρονιά για το τμήμα και τους αθλητές του;

«Θέλω να πιστεύω ότι κάποια παιδιά θα προχωρήσουν, ειδικά από τους μεγάλους. Υπάρχουν πολλές φιλοδοξίες από παιδιά που πέρσι έδειξαν καλά δείγματα και αναφέρομαι στον Αντώνη Μάστορα που είναι ο κορυφαίος αθλητής μας, ένας αθλητής παγκόσμιας κλάσης. Υπάρχει και η Κατερίνα η Δαλάκα και ο Κώστας Μουράτης, δυο παιδιά που γυμνάζω και μπορούν να διακριθούν, μπορούν να κάνουν κάτι καλύτερο και να είναι πρωταγωνιστές στην Ελλάδα και να εκπροσωπήσουν την εθνική ομάδα, υπάρχει ο πρωταθλητής μας στη σφυροβολία ο Κώστας Κωστογλίδης, η Γεωργία Τερζάκη και άλλα παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν  στη συλλογή βαθμών για να βρεθούμε αν όχι σε καλύτερο επίπεδο με πέρσι -γιατί είχαμε απώλειες στις μικρές κατηγορίες- τουλάχιστον σε μια εφάμιλλη κατάσταση για να μπορέσουμε την επόμενη χρονιά να πάμε ακόμη καλύτερα, αυτή η χρονιά θα είναι το μεταβατικό στάδιο».

Και όσον αφορά τους δικούς σας αθλητές (σ.σ. έχει αναφερθεί σε προηγούμενη συνέντευξη για τη Γεωργία Τερζάκη που επίσης προπονεί);

«Είναι γεγονός ότι και η Κατερίνα Δαλάκα, Κώστας Μουράτης (πήραν πέρσι χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των νέων και η Κατερίνα στις γυναίκες, 400μ. εμπ.) πιστεύω έχουν τη δυνατότητα να κάνουν καλύτερες επιδόσεις φέτος, αυτό δείχνει η προπονητική τους πορεία. Είναι νέα παιδιά, φιλόδοξα και οι δύο 23 ετών, νομίζω ότι πλησιάζουν στην αθλητική ωρίμανση δηλαδή να φτάσουν τα μέγιστα τους. Έχουμε ακόμα προοπτική, θα χαρώ το καλοκαίρι να κάνουν νέα ρεκόρ και να εκπροσωπήσουν και τον Ηρακλή και την Εθνική ομάδα».

Σχετικά Άρθρα

Π. Γκότσης: “Με τον κόσμο στο πλευρό μας για τη μεγάλη επιστροφή”

Ερασιτέχνης

“Στη μάχη με τα τέρατα του κρατικού μηχανισμού, με τα τέρατα του φασισμού βγήκα νικητής»

Διάφορα

Back to Top