Για υπεξαίρεση κατηγορούνται οι Ζαγοράκης, Βιολίδης

Θόδωρος Ζαγοράκης και Ηλίας Βιολίδης, μετά τη δίωξη που άσκησε προς το πρόσωπό τους το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης το οποίο τους παραπέμπει στο Τριμελές Εφετείο για «κακουργηματική απιστία» και «υπεξαίρεση» κατά την κοινή τους θητεία στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ…

Διάφορα, Ποδόσφαιρο

To Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης εξέδωσε χθες παραπεμπτικό βούλευμα που αφορά τόσο τον Θοδωρή Ζαγοράκη όσο και τον πρώην αντιπρόεδρο της “ασπρόμαυρης” ΠΑΕ, Ηλία Βιολίδη με τις κατηγορίες της απιστίας και της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Ηλίας Βιολίδης παραπέμπεται σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όχι όμως και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, καθώς η παραπομπή αναστέλλεται μέχρι το ευρωκοινοβούλιο να αποφανθεί περί της άρσης της ευρωβουλευτικής του ασυλίας.

Η υπόθεση αφορά οικονομικές ατασθαλίες στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ και άρχισε με ποινική δίωξη του της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης στις αρχές του 2012, που είχε προκληθεί από έλεγχο εταιρίας ορκωτών λογιστών που έφερε νέο έλεγχο, αυτήν τη φορά από το ΣΔΟΕ, τα συμπεράσματα του οποίου διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρος Τσόγκας ήταν αυτός που απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος τόσο του Θοδωρή Ζαγοράκη όσο και του Ηλία Βιολίδη.

Ποιες είναι οι κατηγορίες

Τι προέκυψε από έλεγχο που έγινε;

Στην περίπτωση του Ηλία Βιολίδη, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μεταβίβαζε τις επιταγές του σε διάφορους πιστωτές της και στη συνέχεια του επέστρεφε την χρηματική διευκόλυνση. Για το χρονικό διάστημα της έναρξης των συναλλαγών (22/11/2007) έως και τον Μάιο του 2009 τηρούνταν οι αποφάσεις του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την επιστροφή των χρηματικών εγγυήσεων.

Από εκεί και έπειτα, τα ποσά καταβάλλονται στον κ. Ηλία Βιολίδη προγενέστερα από τον χρόνο πληρωμής τους. Συνολικά, ο κ. Βιολίδης φέρεται να είχε διευκολύνει οικονομικά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά να μην έχει εξοφλήσει στους πιστωτές της ποσό 752.846,98 ευρώ.

Επίσης, το Μάρτιο του 2012, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εμφανίζει στα βιβλία της υπόλοιπο οφειλής του Ηλία Βιολίδη 235.882,82 και 84.120 ευρώ. Το πρώτο ποσό αφορά συναλλαγές χρηματικών διευκολύνσεων που σχετίζονται με τρεις απλήρωτες επιταγές προς  την ΠΑΕ Εργοτέλης για την μεταγραφή Κουτσιανικούλη και το δεύτερο  αγορά εισιτηρίων διαρκείας και ευρωπαϊκών αγώνων.

Για την περίπτωση Ζαγοράκη προκαλεί ερωτηματικά η απόφαση του Δ.Σ. της ΠΑΕ να πάρει αναδρομικά αμοιβή ποσό 6.430 ευρώ καθαρά μηνιαίως για όλο το χρονικό διάστημα που ήταν διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Με αυτό τον τρόπο φέρεται να έχει απαλλαγεί από την υποχρέωση επιστροφής ποσού 320.467,10 ευρώ για διάφορους σκοπούς της ΠΑΕ που είχε πάρει πάρει κατά καιρούς με προφορικές και γραπτές δεσμεύσεις.

Πηγή: Sport24

Σχετικά Άρθρα

Back to Top