Επιστρέφει και ο στίβος

Το σχόλιο της ημέρας από τους συντάκτες της BlueArena.

BlueArena, Απόψεις

Ηρακλής δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, δεν είναι μόνο το βόλεϊ, ούτε μόνο το μπάσκετ. Ηρακλής είναι οι αθλητές όλων των τμημάτων που αγωνίζονται με την φανέλα του ημίθεου. Και ως μία ιστοσελίδα που προσπαθεί να προβάλει τον Ηρακλή, οφείλουμε -έστω- ανά τακτά χρονικά διαστήματα να στρέφουμε την προσοχή μας σε ανθρώπους και αθλητές που κρατούν ψηλά την σημαία του συλλόγου και δεν τυγχάνουν της ανάλογης προβολής.

Το σημερινό σχόλιο είναι αφιερωμένο στο τμήμα στίβου, το οποίο βρίσκεται σε φάση αναγέννησης. Μπορεί τα οικονομικά προβλήματα του Ερασιτέχνη να μην επιτρέπουν κινήσεις εντυπωσιασμού, ωστόσο με πολύ και συστηματική δουλειά, το τμήμα που έχει χαρίσει στην Ελλάδα τρία ολυμπιακά μετάλλια (δύο η Κελεσίδου, ένα η Πατουλίδου), τρία παγκόσμια (Κελεσίδου) και δύο ευρωπαϊκά (Κελεσίδου, Παπαδημητρίου), επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο, με αρκετούς αθλητές και αθλήτριες που δείχνουν ικανοί για πολύ μεγάλα πράγματα.

Και δεν είναι μόνο ο Αντώνης Μάστορας, που ήδη έχει κάνει αίσθηση εντός και εκτός συνόρων. Στο κυανόλευκο δυναμικό υπάρχουν ένα σωρό νεαροί αθλητές, οι οποίοι υπό τις οδηγίες του καθηγητή Πλούταρχου Σαρασλανίδη και των υπολοίπων προπονητών, ξεκίνησαν να φέρνουν μετάλλια στον σύλλογο, ο οποίος στο παρελθόν έχει πανηγυρίσει έξι Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ανδρών (1975, 1976, 1979, 1984, 1985, 1986), ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών (1991), έξι Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ανωμάλου Δρόμου Γυναικών (1967, 1981, 1990, 1991, 1992, 2009), δύο Κύπελλα Ανδρών (1979, 1990) και δύο Κύπελλα Γυναικών (1989, 1990), χωρίς να υπολογίζονται οι τίτλοι στις μικρές -ηλικιακά- κατηγορίες.

zaxariadisΤεράστια συμβολή στην αναγέννηση του κυανόλευκου στίβου, έχει ο σύνδεσμος βετεράνων στίβου Ηρακλή, τα μέλη του οποίου βοηθούν με όλες τους τις δυνάμεις τον έφορο του τμήματος, Σάββα Τιμονίδη. Στόχος όλων είναι να φανούν αντάξιοι της ευθύνης που ανέλαβαν μετά τον θάνατο του πατριάρχη του κυανόλευκου στίβου, Νίκου Ζαχαριάδη (φωτογραφία). Ενός από τους σημαντικότερους ανθρώπους στην ιστορία του συλλόγου…

Όσοι γονείς θέλετε να στρέψετε τα παιδιά σας στον αθλητισμό, το τμήμα στίβου του Ηρακλή είναι μία επιλογή που σας την συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Στην ιστοσελίδα www.iraklis-stivos.com (συγχαρητήρια στους δημιουργούς του σάιτ) θα βρείτε πολλές και χρήσιμες πληροφορίες…

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top