Δεν την «τρομάζουν» τα εμπόδια

Στον πρώτο της αγώνα για τη χειμερινή σεζόν έδειξε τον καλύτερο της εαυτό. Ακόμη είναι στα πρώτα της βήματα, στα 17 της, με το μέλλον μπροστά και την τελευταία της εμφάνιση να αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο ΣΕΦ κατάφερε να κατεβάσει το ατομικό της ρεκόρ κατά  17 εκατοστά του δευτερολέπτου στα 60μ. με εμπόδια -κάτι που η ίδια περίμενε πολύ- κατέλαβε τη δεύτερη θέση ενώ δοκιμάστηκε στην κατηγορία γυναικών για πρώτη φορά (είναι στην κατηγορία των νεανίδων).

Η Γεωργία Τερζάκη είναι από τα νέα ταλέντα του ελληνικού στίβου(1η πανελλήνιο παγκορασίδων, 2η πανελλήνιο Κορασίδων, 3η θέση σκ. Νεανιδων,2η διεθνή συνάντηση Ελλάδας Κύπρου ως μέλος της εθνικής ομάδας). Αθλήτρια του Ηρακλή από τα 12 της, φαίνεται ότι κάθε εμπόδιο είναι για … καλό.

Λίγες μέρες αφότου κατέρριψε το ατομικό της ρεκόρ, τη συναντήσαμε στο Καυτανζόγλειο, πριν ξεκινήσει την προπόνηση της ενώ και ο προπονητής της Πλούταρχος Σαρασλανίδης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την αθλήτρια του.

Η επίδοση της ήταν κάτι που πίστευε και περίμενε να κατέβει τα 9’’ ενώ, όπως λέει, θα μπορούσε να κατεβάσει κι άλλο το χρόνο της.

Ήταν ιδιαίτερη χαρά γιατί πήρα μετάλλιο σ’ αυτή τη διοργάνωση και έκανα και ατομικό ρεκόρ..

«Ο αγώνας που πήγα ήταν στους αγώνες στόχους με τον προπονητή μου. Είχαμε δουλέψει γιατί θέλαμε να βγούμε στον κλειστό , ήταν ο πρώτος αγώνας για χειμώνα (πιο πριν είχε τρέξει σε ημερίδα αλλά η εμφάνιση της δεν ήταν ικανοποιητική). Δεν ήταν δύσκολο , δεν είχα άγχος, το περίμενα το ήθελα. Ήταν ένας αγώνας που ήθελα να τρέξω γιατί είχα δουλέψει καλά και ήθελα να κάνω κάτω από 9’’. Για μένα ήταν πολύ σημαντικό αυτό  να τρέξω στα ψηλά εμπόδια κάτω από 9’’, θα με βοηθήσει και στον ανοιχτό».

«Ήταν πολύ ωραία εμπειρία, τις περισσότερες αθλήτριες τις ήξερα. Ήταν ιδιαίτερη χαρά γιατί πήρα μετάλλιο σ’ αυτή τη διοργάνωση και έκανα και ατομικό ρεκόρ, έτρεξα με μεγαλύτερες από εμένα και τα κατάφερα (από 9.13 κατέβασε το ρεκόρ της σε 8.96).

georgia terzaki 2

Πιστεύω αν δεν είχα κάποια λάθη στην κούρσα, μπορούσα να κάνω καλύτερο χρόνο, λίγο χάθηκα στο τρίτο εμπόδιο με την ένταση του αγώνα αλλά είμαι ευχαριστημένη, πολύ χαρούμενη. Το περίμενα πάρα πολύ να γράψει κάτω από 9’’ και όταν το είδα ένιωσα ικανοποιημένη. Ήταν αυτό που περίμενα».

Όσον αφορά το άθλημα που έχει επιλέξει μόνο η τεχνική δε φτάνει… «Είναι πολύ τεχνικό άθλημα, πρέπει να έχεις πολύ σωστά περάσματα να μην κάνεις λάθη γιατί σίγουρα θα σου στοιχίσουν στην κούρσα από την άλλη είναι και άθλημα που χρειάζεται ταχύτητα η τεχνική μόνο δε φτάνει. Δουλεύεις τεχνική για σωστά περάσματα αλλά και ταχύτητα, σε συνδυασμό με το γρήγορο ενδιάμεσο στα εμπόδια γρήγορο πέρασμα  για τέλειο αποτέλεσμα».

Τα πρότυπα της είναι η Βούλα Πατουλίδου και η Sally Pearson. «Η Πατουλίδου είναι  πολύ δυναμική πάνω στον αγώνα, πολύ δυνατή, έντονη αθλήτρια, σταθερή και σίγουρη γι’ αυτό που κάνει και καλά περάσματα και γρήγορες ταχύτητες. Και στις δύο με εντυπωσίασαν τα γρήγορα περάσματά τους, η γρήγορη ταχύτητα για να καταφέρουν αυτό που κάνουν».

georgia terzaki

Για την Γεωργία Τερζάκη ο αθλητισμός και ο πρωταθλητισμός ήταν κάτι που επέλεξε από μικρή ηλικία. Πρώτα οκτώ χρόνια ενόργανης και έπειτα λόγω ενός προβλήματος  την κέρδισε ο στίβος και τα εμπόδια.

«Στα 12 ξεκίνησα στίβο, έκανα ήδη 8 χρόνια πρωταθλητισμό στην ενόργανη. Είχα ένα πρόβλημα στον ώμο και μου είπαν για επέμβαση και επειδή δεν ήθελα να την κάνω σταμάτησα και ήμουν ανάμεσα σε τένις και στίβο. Ήρθα εδώ έκανα 2-3 προπονήσεις και έπειτα έκανα προπονήσεις στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων (Ακαδημίες Ηρακλή), με τον πρώτο μου προπονητή Γρηγόρη Ζαγόρα που με έβαλε στα εμπόδια. Στην ενόργανη έκανα έξι ώρες προπόνηση οπότε όταν ήρθα μου φάνηκε σαν παιχνίδι γιατί ήταν δύο ώρες η προπόνηση. Μου άρεσαν τα εμπόδια, με εντυπωσίασαν. Είχα και ευλυγισία και γενικά μου αρέσουν τα δύσκολα».

«Τώρα ξεκινάμε προετοιμασία  για τον ανοιχτό στίβο και τη θερινή σεζόν. Μέσω προπόνησης να κάνω κάποιους αγώνες γιατί είμαι ένας άνθρωπος αγώνων, γενικά λειτουργώ καλά στους αγώνες. Θα προσπαθήσω όσο το δυνατόν  να τρέξω καλύτερα για να είμαι όσο πιο κοντά γίνεται στο όριο που θα με βοηθήσει  στην κορυφαία διοργάνωση  της κατηγορίας μου».

Παράλληλα με τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις έχει και τις μαθητικές –είναι στην Γ’ Λυκείου- με στόχο τα ΤΕΦΑΑ ή το τμήμα φυσιοθεραπείας. «Στην αρχή δυσκολευόμουν πολύ μεγαλώνει ο όγκος των προπονήσεων καθώς μεγαλώνω, οι προσδοκίες του προπονητή μου περισσότερες, περισσότερο διάβασμα αλλά μετά μπήκα σε πρόγραμμα. Θέλω να το κάνω και τα καταφέρνω».

Τέλος της ζητήσαμε να μας μιλήσει για τον προπονητή της Πλούταρχο Σαρασλανίδη ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει αυτούς που τη στηρίζουν. Την οικογένειά της..

«Μόνο δέος μπορώ να νιώθω απέναντι  σε ένα τέτοιο προπονητή που έχει τέτοια ιστορία στον κλασικό αθλητισμό, έχει γυμνάσει τους καλύτερους αθλητές, με έχει βοηθήσει σε όλους τους τομείς και προσπαθεί κάθε μέρα που είμαστε μαζί να παίρνει από μένα το καλύτερο και να μου δίνει το  καλύτερο. Μ’ αυτό τον τρόπο καταφέρνουμε και φτάνουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε και θέλω να τον ευχαριστήσω που ήταν δίπλα στις δύσκολες στιγμές που είχαμε πέρσι και το παλέψαμε . Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου που με στηρίζει πολύ ειδικά τώρα με τις πανελλήνιες που είναι πολλά τα νεύρα, μ’ ανέχονται και γιατί είναι αυτοί που με βοηθάνε από όλες στις απόψεις, σε ότι  χρειάζεται ένας αθλητής και τους ευχαριστώ πολύ».

georgia terzaki 4

Ζητήσαμε κι από τον προπονητή της, Πλούταρχο Σαρασλανίδη, που τη γνωρίζει καλύτερα να μας μιλήσει για τη Γεωργία Τερζάκη και τη διάκρισή της στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Πολύ ελπιδοφόρο ξεκίνημα και σε μια κατηγορία που δοκιμάστηκε πρώτη φορά..

«Είναι γεγονός ότι η Γεωργία για πρώτη φορά πήρε μετάλλιο σε μεγάλη κατηγορία και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ίδια και την ψυχολογία της. Είναι ένα πολύ αγωνιστικό άτομο με καλές προδιαγραφές απλά θέλει χρόνο για να βελτιώσει κάποιες φυσικές παραμέτρους αντοχή, ταχύτητα αλλά το μέλλον είναι δικό της γιατί έχει διάθεση. Νομίζω ότι και στο μέλλον θα μπορέσει να μας φέρει διάκριση σε πανελλήνιο επίπεδο τουλάχιστον».

Και πόσο καιρό την έχετε αναλάβει ως προπονητής;

«Φέτος είναι ο 3ος χρόνος. Το κορίτσι έχει μεγάλη αθλητική προϋπηρεσία έκανε ενόργανη, στα 12 ήρθε στο στίβο έκανε με τον Γρηγόρη Ζαγόρα και τα τελευταία 3 χρόνια είμαστε μαζί. Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και με την οικογένειά της που τη στηρίζει και είναι από τα παιδιά που χαίρεται να συνεργάζεται ένας προπονητής γιατί είναι πολύ θετικό δοτικό σε αυτό που κάνει».

Ποια είναι τα αγωνιστικά προσόντα που τη διακρίνουν;

«Το πιο σημαντικό είναι η αγωνιστικότητά της. Έχει καλό επίπεδο δύναμης ενώ υστερεί σε σωματικό ανάστημα αλλά τα συν που έχει τις δίνουν τη δυνατότητα να το καλύψει αυτό εξάλλου υπάρχουν αθλήτριες με αυτό το σωματικό ανάστημα που έχουν κάνει μεγάλες επιδόσεις οπότε ουσιαστικά δεν είναι ντισαβαντάζ. Πιστεύω σε αυτό το παιδί δίνει όλο τον εαυτό και τον ξεπερνάει στους αγώνες , αυτό είναι το πρώτο τουλάχιστον με την εμπειρία 40 χρόνων στο χώρο ως προπονητής, αυτό είναι το πιο σημαντικό να είναι αγωνιστικός αθλητής και να μπορεί αυτό που κάνει στην προπόνηση να το κάνει και στον αγώνα και να τον ξεπερνάει, όπως το είχε η Πατουλίδου, ο Κεντέρης, ο Θεοδωρίδης, αθλητές που γύμνασα στο παρελθόν, μεγάλοι αθλητές. Είναι σημαντικό και είναι σημείο εκκίνησης για την καριέρα της».

Σχετικά Άρθρα

Π. Γκότσης: “Με τον κόσμο στο πλευρό μας για τη μεγάλη επιστροφή”

Ερασιτέχνης

“Στη μάχη με τα τέρατα του κρατικού μηχανισμού, με τα τέρατα του φασισμού βγήκα νικητής»

Διάφορα

Back to Top