«Θα δίνω πάντα τον καλύτερο μου εαυτό»

Ο Ηλίας Τσιλιγκίρης ανοίγει την καρδιά του στην BlueArena και μιλά για τον πρώτο μήνα της παρουσίας του στον Ηρακλή

Συνεντεύξεις

Ο Ηλίας Τσιλιγκίρης ήταν μια από τις μεταγραφές του Ηρακλή την περίοδο του Γενάρη και μέχρι στιγμής τα πάει περίφημα. Έχει πάρει ήδη συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο, έχει βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και όπως εξομολογείται ο ίδιος στη «BlueArena», υπάρχουν κι άλλα περιθώρια βελτίωσης, διότι…«πάντα προσπαθώ για το καλύτερο». Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, μιλά τόσο για τους στόχους της ομάδας όσο και για τους δικούς του.

-Ηλία, κάνε μας ένα πρώτο σχόλιο για την μέχρι τώρα πορεία…

«Τι μπορώ να πω εγώ περισσότερο; Τα βλέπετε κι εσείς. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα και τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι ο στόχος δεν είναι άλλος από την άνοδο. Αν συνεχίσουμε μάλιστα σ’ αυτόν τον ρυθμό και με την ίδια σοβαρότητα μέχρι το τέλος, το πλέον πιθανό, είναι να τα καταφέρουμε».

Ο κόσμος είναι απολαυστικός. Σε όλα τα παιχνίδια είναι κοντά μας και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό.

-Προχωράτε όμως και στο κύπελλο. Στον θεσμό αυτό ισχύει το ρητό…«τρώγοντας έρχεται η όρεξη;».

«Εννοείται εδώ που φτάσαμε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Θα τα δώσουμε όλα για να μπορέσουμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Αναμφισβήτητα, προτεραιότητα παραμένει πάντα η άνοδος στο πρωτάθλημα, αλλά κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και φυσικά το κύπελλο μας ενδιαφέρει πολύ».

-Είσαι στον Ηρακλή από τον περασμένο Γενάρη, νιώθεις ότι έχεις προσαρμοστεί πλήρως στην ομάδα;

«Είμαι πράγματι εδώ και ενάμιση περίπου μήνα με την ομάδα και νομίζω ότι σιγά-σιγά βρίσκω τα πατήματά μου. Είχα πει ότι θα χρειαστώ λίγο χρόνο μέχρι να μπορέσω να αποδώσω αυτά που θέλω, αλλά είμαι και από τους παίκτες που μ’ αρέσει να τα δίνω όλα στο γήπεδο και αυτό με βοηθά πολύ σε επίπεδο προσαρμογής. Πιστεύω ότι σε λίγο καιρό, όλα θα είναι εντάξει».

-Παρ’ όλα αυτά στο διάστημα της θητείας σου στον Ηρακλή έχεις βρει και δίχτυα…

«Εντάξει αυτό και θέμα του τρόπου με τον οποίο αγωνίζεται η ομάδα. Εάν κάνεις αυτά που ζητάει ο προπονητής είναι δεδομένο ότι θα πετύχεις και γκολ. Το θετικό είναι ότι σου δίνει μεγάλη ώθηση στην ψυχολογία, αν και εγώ από την πλευρά μου, πιστεύω ότι μπορώ να δώσω, πολλά περισσότερα».

Ο κόσμος είναι απολαυστικός.

-Τι διαφορές βρήκες στον Ηρακλή σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που αγωνίστηκες;

«Πρώτα και κύρια είναι το βάρος της φανέλας που είναι πολύ σημαντικό για μένα. Όμως γενικότερα στον Ηρακλή, τα πράγματα που μπορεί να βρει ο ποδοσφαιριστής είναι πάρα πολλά και καλά. Πράγματα που τον βοηθούν σημαντικά στην προσωπική του απόδοση και πράγματα που δεν βρίσκεις εύκολα σε άλλες ομάδες. Γι’ αυτό και ο Ηρακλής είναι ένας τόσο μεγάλος σύλλογος κι εγώ πολύ ικανοποιημένος που βρίσκομαι εδώ».

-Πόσο δυνατός αισθάνεται ένας ποδοσφαιριστής όταν έχει έναν τέτοιο κόσμο στο πλευρό του σε κάθε παιχνίδι;

«Ο κόσμος είναι απολαυστικός. Σε όλα τα παιχνίδια είναι κοντά μας και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό. Είναι δίπλα μας ακόμη και όταν ένα παιχνίδι δεν πηγαίνει όπως το θέλουμε. Δεν είναι υπερβολή αυτό που θα πω, ούτε λαϊκισμός, αλλά εκτός από την καλή δουλειά που γίνεται στο γήπεδο, εξίσου σημαντικό ρόλο στη φετινή πορεία του Ηρακλή, έχει παίξει και η παρουσία του κόσμου και η στήριξή του παντού. Μας γεμίζει δύναμη και ελπίζουμε να τον κάνουμε χαρούμενο».

-Οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Όπως έχω πει θέλω να συνεχίσω να δίνω τα πάντα στο γήπεδο. Από εκεί και πέρα, ο στόχο ο δικός μου είναι ξεκάθαρος από την πρώτη ημέρα που ήρθα στο Ηρακλή. Είναι να αγωνιστώ του χρόνου με την ομάδα στην Superleague. Από εκεί και πέρα, μας ενδιαφέρει και το κύπελλο και εννοείται ότι θα κάνουμε τα πάντα να φτάσουμε στον τελικό και να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας».

O δικός μου στόχος είναι ξεκάθαρος από την πρώτη ημέρα που ήρθα στο Ηρακλή. Είναι να αγωνιστώ του χρόνου με την ομάδα στην Superleague.

Σχετικά Άρθρα

Π. Γκότσης: “Με τον κόσμο στο πλευρό μας για τη μεγάλη επιστροφή”

Ερασιτέχνης

“Στη μάχη με τα τέρατα του κρατικού μηχανισμού, με τα τέρατα του φασισμού βγήκα νικητής»

Διάφορα

Back to Top