Το μπάσκετ εκπέμπει σήμα κινδύνου

Το σχόλιο της ημέρας από τους συντάκτες της BlueArena.

BlueArena, Απόψεις

Σε ποδόσφαιρο και βόλεϊ, ο κόσμος του Ηρακλής έχει κάθε δικαίωμα να χαμογελά. Στο μπάσκετ όμως ο προβληματισμός είναι πολύ μεγάλος.

Μπαίνουμε σιγά-σιγά στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος της Α2 και ο Ηρακλής παραμένει εγκλωβισμένος κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού, με τις ομάδες που καταδιώκει να ανοίγουν την διαφορά.

Ο κίνδυνος ενός εξευτελιστικού -για την ιστορία του συλλόγου- υποβιβασμού είναι μεγάλος και θα πρέπει άμεσα να γίνει κάτι για να σωθεί η παρτίδα. Η ενίσχυση που χρειαζόταν η ομάδα δεν υπήρξε, σε αντίθεση με άλλες ομάδες (πχ Λιβαδειά) που στο ξεκίνημα ήταν πολύ αδύναμες, ωστόσο στη συνέχεια έκαναν ορισμένες διορθωτικές κινήσεις και θα ολοκληρώσουν την χρονιά χωρίς άγχος.

Δικαιολογίες για τη μη ενίσχυση, υπάρχουν πολλές, με σημαντικότερη την έλλειψη οικονομικών πόρων. Ο Σάκης Αποστολίδης στηρίζει οικονομικά το τμήμα, αλλά είναι απελπιστικά μόνος. Κάποιοι τον κατηγορούν ότι αυτός προτίμησε την μοναξιά. Ίσως και να έχουν δίκιο, αν και στην… προ Αποστολίδη εποχή, ο μπασκετικός Ηρακλής δεν είχε την στήριξη ούτε ενός παράγοντα.

Τώρα όμως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για κρίσεις και επικρίσεις.  Προφανώς και έχουν γίνει λανθασμένες επιλογές για να βρίσκεται τόσο χαμηλά η ομάδα, παρά τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά περί ομάδας που μπορεί φέτος να κάνει την έκπληξη (μόνο ο ίδιος γνωρίζει πού στηριζόταν αυτή του η αισιοδοξία). Το… ταμείο όμως σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να γίνει στο τέλος. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η ομάδα να πάρει τις νίκες που χρειάζεται για να παραμείνει στην κατηγορία.

ΥΓ Μία παράκληση στην διοίκηση του τμήματος μπάσκετ. Μην επιτρέψετε στον συντάκτη ή στην  συντάκτρια της ανακοίνωσης – κάλεσμα για το παιχνίδι της εφηβικής ομάδας να ξαναγράψει ανακοίνωση που να εκφράζει τον σύλλογο. Είτε προτιμήστε τον δρόμο της σιωπής, είτε επιλέξτε κάποιον που και γνωρίζει ελληνικά, αλλά και νιώθει από Ηρακλή.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top