“’Ολα για την άνοδο…”

Ο Πασχάλης Κάσσος μιλά στην “BlueArena” για τους στόχους του (ομαδικούς και προσωπικούς)

Συνεντεύξεις

Ο Πασχάλης Κάσσος διανύει φέτος μια από τις καλύτερες περιόδους της αγωνιστικής του καριέρας. Ήρθε φέτος στον Ηρακλή και μέχρι στιγμής συμπλήρωσε 630 λεπτά συμμετοχής (σε έξι παιχνίδι ξεκίνησε βασικός) έχει καταφέρει να σημειώσει τρία γκολ και αποτελεί βασικό κομμάτι στο παζλ της προσπάθειας που κάνει η ομάδα για την άνοδο στην Σούπερλίγκα.

Ο ίδιος, μιλώντας στην “BlueArena” παραμένει προσγειωμένος και τονίζει ότι το μυστικό για την υλοποίηση των στόχων είναι η συνέχιση της δουλειάς που έχει ξεκινήσει από την προετοιμασία ακόμη με τον ίδιο ζήλο, αλλά και της προσοχής που απαιτούν όλα τα παιχνίδια ανεξάρτητα από τον αντίπαλο.

-Πασχάλη, ο Ηρακλής εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του και με τις αλλεπάλληλες επιτυχίες που σημειώνει. Ποιο είναι το μυστικό;

“Πιστεύω ότι όλα είναι θέμα δουλειάς και του καλού κλίματος που υπάρχει στην ομάδα. Δεν πετάμε στα σύννεφα, κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος ευελπιστούμε να πάνε όλα καλά”.

Θα κάνουμε και ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε να μην έχουμε καμιά απώλεια μέχρι το τέλος

-Πρωτάθλημα ή κύπελλο; Υπάρχει δίλημμα αυτή τη στιγμή στην ομάδα;

“Κανένα δίλημμα δεν υπάρχει. Ξεκάθαρος στόχος παραμένει πάντα η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η άνοδος στη Σούπερλιγκα. Στο κύπελλο αγωνιζόμαστε χωρίς άγχος και αυτό μας βοηθάει πάρα πολύ. Ασφαλώς και θέλουμε να προχωρήσουμε, να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, όλα αυτά όμως με συγκρατημένη αισιοδοξία. Εξάλλου για μένα, η υπόθεση πρόκριση δεν έχει τελειώσει ακόμη και πρέπει να το έχουμε αυτό στο μυαλό μας. Ο Πανιώνιος είναι μια καλή ομάδα, θα ασκήσει πίεση στον επαναληπτικό, οπότε όλα είναι ανοικτά. Εμείς πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε αυτό που πρέπει”.

-Στο πρωτάθλημα η ομάδα έχει ξεχάσει τι πάει να πει η λέξη ήττα. Είναι εφικτό να συνεχίσετε έτσι μέχρι το τέλος;

“Μα αυτό θέλουμε, γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε, γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τα πάντα στα παιχνίδια. Μας δίνει ενέργεια και φιλοσοφία, του να κρατάμε ανέπαφη την εστία μας και να προσπαθούμε στην επίθεση να βγάλουμε όσα γκολ χρειάζονται για να φτάσουμε στη νίκη. Με τον τρόπο αυτό, είμαστε πλέον ένα από τα πιο δυνατά φαβορί για την άνοδο”.

kassos

-Με πόσους βαθμούς θα είστε ικανοποιημένοι κατά την είσοδό σας στα πλέι-οφ;

“Όσους περισσότερους βαθμούς καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να χάσουμε την θέση μας. Γι’ αυτό εξάλλου θα κάνουμε και ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε να μην έχουμε καμιά απώλεια μέχρι το τέλος. Όλα τα παιχνίδια χρειάζονται προσοχή και ειδικά αυτά των πλέι-οφ, αλλά αν έχουμε μια καλή διαφορά από τους υπόλοιπους θα έχουμε και λιγότερο άγχος”.

-Ήρθες φέτος στον Ηρακλή. Τι διαφορές συνάντησες σε σχέση με τις προηγούμενες ομάδες που αγωνίστηκες;

“Είναι πολύ διαφορετικό να αγωνίζεσαι σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Ηρακλής. Το κλίμα είναι εξαιρετικό, η σχέση μας με το προπονητικό τιμ και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας το ίδιο εξαιρετική και αυτό είναι σημαντικό. Επίσης, έχουμε τεράστια βοήθεια και από τους έμπειρους συμπαίκτες μας, οι οποίοι μας βοηθούν να γίνουμε ακόμη καλύτεροι και να βελτιωθούμε”.

Ξεκάθαρος στόχος παραμένει πάντα η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η άνοδος στη Σούπερλιγκα

-Οι προσωπικοί σου στόχοι για φέτος;

“Κανένας προσωπικός στόχος. Οι δικός μου στόχος είναι άμεσα συνηφασμένος με αυτόν της ομάδας. Θέλω να αγωνιστώ δηλαδή στην Σούπερλίγκα με την φανέλα του Ηρακλή”.

kassos pourtou

Σχετικά Άρθρα

Π. Γκότσης: “Με τον κόσμο στο πλευρό μας για τη μεγάλη επιστροφή”

Ερασιτέχνης

“Στη μάχη με τα τέρατα του κρατικού μηχανισμού, με τα τέρατα του φασισμού βγήκα νικητής»

Διάφορα

Back to Top