Τζίμα: «Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε»

Η ομάδα πόλο των γυναικών πέρασε ένα δύσκολο διάστημα στο ξεκίνημα της σεζόν και παλεύει πλέον για την παραμονή στην κατηγορία της Α1.

Διάφορα, Συνεντεύξεις

Από την περσινή ομάδα (ένα σύνολο που ήταν μαζί για περίπου 7-8 χρόνια) έφυγαν αρκετές παίκτριες, άλλες συνέχισαν σε άλλες ομάδες και άλλες αποφάσισαν απλά να αποχωρήσουν από τον Ηρακλή. Για ένα διάστημα, είχε αποφασίσει το ίδιο και η Μάγδα Τζίμα.

Η πολίστρια του Ηρακλή μιλά στη BlueArena για εκείνο το διάστημα, όπου η ομάδα ήταν στον «αέρα» και η ίδια επέλεξε να είναι εκτός για περίπου τρεις μήνες αλλά και την απόφασή της να επιστρέψει στις πισίνες και να ενισχύσει την ομάδα.

 

Ας ξεκινήσουμε από την παραίτηση του τότε προπονητή, Γιώτη Ιωακειμίδη και το τι ακολούθησε…

«Ένα απόγευμα ουσιαστικά μετά την προπόνηση ο Γιώτης Ιωακειμίδης μας ανακοίνωσε ότι σταματά για προσωπικούς λόγους, δεν το περιμέναμε όλες μας. Μετά την Δευτέρα όταν πήγαμε βρήκαμε ένα χάος, ας πούμε. Έγιναν λάθη, τα οποία παραδέχτηκαν οι άνθρωποι που τα έκαναν, άργησαν πολύ να μας βρούνε προπονητή, γενικότερα να ενεργοποιηθούνε και εμείς βρεθήκαμε στον αέρα και μετά η καθεμία κοίταξε την προσωπική της ζωή, οικονομικά δεν υπήρχανε πουθενά και αποφάσισε η καθεμία να κάνει τη δουλειά της. Τα περισσότερα κορίτσια δουλεύουν, οπότε αποφασίσαμε να το τελειώσουμε, έφυγαν και οι δυο τερματοφύλακες (Γούλα, Σωτηρέλη). Μετά από πολύ καιρό έγινε μία συζήτηση που ήρθε ο Γιώργος ο Κλώτσικας και μίλησε με όλες τις κοπέλες. Αποφάσισα να γυρίσω να βοηθήσω την ομάδα μαζί με τη Ζάντου και τη Σοφία Τριχολίδου, οι δύο αδερφές Καρυπίδου (από τις πιο παλιές) και τα άλλα κορίτσια κάνουμε μια προσπάθεια να κρατηθεί όσο μπορεί η ομάδα».

Τι ήταν αυτό που σε έπεισε για να γυρίσεις, γιατί ήσουν αρκετό καιρό εκτός;

«Ουσιαστικά είναι ένα ρίσκο. Με τον Γιώργο Κλώτσικα είχα ξεκινήσει, κάποια στιγμή ήταν με τον Γιώτη οι προπονητές μας, ουσιαστικά εμπιστεύτηκα το Γιώργο, του το είπα κιόλας ότι αν μου έκανε πρόταση κάποιος άλλος δεν θα γυρνούσα. Το κάνω για την ομάδα. Με τον Γιώργο είχαμε ξεκινήσει πριν πολλά χρόνια, γνωριζόμαστε, συνεννοούμαστε, υπάρχει επικοινωνία. Κάνει δύσκολη δουλειά αυτή τη στιγμή, πήρε μια ομάδα που ήταν δύσκολα και προσπαθεί να την ισιώσει. Το πήρε και λίγο συναισθηματικά σε σχέση με την ομάδα ο Γιώργος».

Μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα για την ομάδα;

«Πιστεύω, ναι. Δεν είμαστε ξένες μεταξύ μας. Με τα κορίτσια γνωριζόμαστε τόσα χρόνια, συνεννόηση υπάρχει και πιστεύω θα βρεθεί λύση και θα κερδίσει η ομάδα τα ματς που πρέπει για να παραμείνει στην Α1».

Γιατί πιστεύεις ότι η ομάδα έφτασε σε αυτό το σημείο;

«Δεν είχε να κάνει με τον προπονητή απλά αργήσανε πολύ, μείναμε εκτός πισίνας, ξεκινούσε το πρωτάθλημα δεν είχαμε κάνει προπόνηση, δεν δέχονταν αυτά που λέγαμε, είχαμε μείνει χωρίς τέρμα αυτό μας έκανε να σταματήσουμε».

Τι είναι αυτό που πονάει περισσότερο την ομάδα;

«Το οικονομικό. Όσοι έχουν βοηθήσει αυτή την ομάδα και μπράβο τους αλλά κάποια στιγμή φτάνεις σε κάποιο όριο και λες δεν μπορώ να βοηθήσω πια. Τα πράγματα είναι γενικά λίγο δύσκολα και στην Ελλάδα, στον αθλητισμό γενικά και βλέπεις ότι πουθενά οι ομάδες δεν κρατιούνται ακόμη και σε μεγάλες ομάδες συμβαίνει αυτό. Πιστεύω ότι γίνεται από όλους μια προσπάθεια. Εγώ πάω και κάνω τη δουλειά μου, προπόνηση, αγώνες να κερδίσουμε και δεν ασχολούμαι με κάτι άλλο. Όλο αυτό με πλήγωσε λίγο».

Σκέφτηκες ότι μπορεί να σταματήσεις τελείως;

«Μια ζωή στο κολυμβητήριο με είχε πιάσει το ψυχολογικό γιατί είναι σαν μην πηγαίνεις στο σπίτι σου. Λόγω της όλης κατάστασης δεν ήθελα να σταματήσω. Είναι δύσκολο να σταματήσεις και ψυχοφθόρο να είσαι συνέχεια στο σπίτι αλλά είπα θα τα βάλω στην άκρη».

Είχες προτάσεις από άλλες ομάδες;

«Στην αρχή είχα από τη Σεβίλλη και άλλες ομάδες από Α2 αλλά ακόμη δεν ήξερα τι θα κάνω. Δεν το θεωρώ πισωγύρισμα απλώς είπα να βοηθήσω την ομάδα στην οποία είμαι τόσα χρόνια».

Το έχεις μετανιώσει που δεν πήρες άλλη απόφαση;

«Είχα πει ότι ήταν προτεραιότητα ο Ηρακλής, όσες προτάσεις μου είχαν γίνει στο παρελθόν ποτέ δεν μπήκα στη διαδικασία να το σκεφτώ σοβαρά. Δεν θέλω να μετανιώνω, ούτε που γύρισα ούτε που σταμάτησα κάποια στιγμή , ούτε που δεν πήγα στη Σεβίλλη. Αποφάσισα να το  κάνω έτσι όπως είπε ο προπονητής και τέλος. Έχω και τη δουλειά μου, περιμένω να ξεκινήσω να δουλεύω (ως προπονήτρια στις Ακαδημίες στο Λάκκωμα), έχω και τις σπουδές μου».

Και πριν όμως υπήρχαν προβλήματα.

«Πάντα υπήρχαν άνθρωποι που βοηθούσαν αυτή την ομάδα και πάντα υπήρχαν προβλήματα. Κάποια στιγμή φτάνει ο κόμπος στο χτένι Δεν σταμάτησα μόνο λόγω οικονομικού αλλά υπήρχαν ενδιάμεσα και άλλα θέματα, έφυγε με άνεση η Ελένη, δεν ήρθε αμέσως προπονητής, δεν είχαμε διαδρομή στο κολυμβητήριο την επόμενη μέρα, αυτά ήταν βασικά, αργήσανε να μπούνε τα πράγματα σε σειρά».

Σε τι κατάσταση είναι τώρα η ομάδα;

«Η ομάδα κάνει προπόνηση κάθε μέρα, σε μια 25άρα, δουλεύουμε δύο γκρουπ, (8.15-9.15 και 9.15 10.30) ανδρικό, γυναικείο, ακαδημίες Ηρακλή, είναι λίγο στριμωγμένα δουλεύουμε σε βάρδιες. Πάντα έτσι ήταν αλλά είναι δύσκολο. Η ομάδα είναι νεανικότατη, εγώ και η Ζάντου είμαστε από τις πιο μεγάλες. Προσπαθούμε. Με τον Τρίτωνα δεν πήγαμε καλά πιστεύω όμως θα έχουμε καλό αποτέλεσμα, γενικά είμαι αισιόδοξη ελπίζω να πάει καλά η προσπάθεια. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε είμαστε μία ομάδα με ποιότητα- θέλουμε ουσιαστικά  δύο αγώνες για να ανεβούμε-παραμείνουμε στην κατηγορία (να γυρίσει το -3). Ότι είναι να γίνει ας γίνει, θα κάνουμε την προσπάθεια μας να ανασυγκροτηθεί η ομάδα».

Σχετικά Άρθρα

Π. Γκότσης: “Με τον κόσμο στο πλευρό μας για τη μεγάλη επιστροφή”

Ερασιτέχνης

“Στη μάχη με τα τέρατα του κρατικού μηχανισμού, με τα τέρατα του φασισμού βγήκα νικητής»

Διάφορα

Back to Top