Ευρωπαϊκό εισιτήριο και στον φιναλίστ, εφόσον…

Φέτος είναι η τελευταία χρονιά που ο φιναλίστ δικαιούται την συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ηρακλής, Ποδόσφαιρο

Η κλήρωση των προημιτελικών άνοιξε την όρεξη σε πολλές ομάδες, μεταξύ των οποίων και ο Ηρακλής, που ονειρεύονται έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ μέσω του κυπέλλου. Η BlueArena σας παρουσιάζει τα πιθανά σενάρια για την ομάδα που θα αγωνιστεί στον τελικό.

1. Αν στον τελικό αντιμετωπίσει ομάδα που θα εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ, είτε κατακτώντας το πρωτάθλημα, είτε τερματίζοντας στην πρώτη θέση των πλέι οφς της Σούπερ Λίγκας, τότε ο φιναλίστ εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Από τις οκτώ ομάδες των προημιτελικών, μόνο ο Ολυμπιακός έχει πιθανότητες εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν δηλαδή ο Ολυμπιακός βρεθεί στον τελικό και εξασφαλίσει θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω πρωταθλήματος, τότε ο έτερος φιναλίστ του τελικού εξασφαλίζει αυτομάτως εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Αν ο Ολυμπιακός κατακτήσει το κύπελλο, τότε ο έτερος φιναλίστ θα αγωνιστεί στον δεύτερο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ. Αν ο έτερος φιναλίστ κατακτήσει το κύπελλο, τότε θα βρεθεί στο κατώφλι των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, συμμετέχοντας στα πλέι οφς της διοργάνωσης.

2. Αν στον τελικό βρεθούν δύο ομάδες που δεν θα εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, τότε μόνο ο νικητής του τελικού εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο, συμμετέχοντας στα πλέι οφς του Γιουρόπα Λιγκ.

Αυτά ισχύουν μέχρι και την φετινή περίοδο. Από την επόμενη περίοδο, μόνο ο κυπελλούχος θα συμμετέχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση…

Προφανώς και αυτό το θέμα δεν απασχολεί άμεσα τον Ηρακλή, ωστόσο η κλήρωση του κυπέλλου και η παρουσία της ομάδας μέχρι στιγμής σε πρωτάθλημα και κύπελλο, μας δίνει το δικαίωμα να ονειρευόμαστε ότι μπορεί φέτος να ζήσουμε μεγάλες στιγμές και τις δύο διοργανώσεις…

Σχετικά Άρθρα

“Προβολή” του γηπέδου στους Χορτατζήδες “γέμισε” τα social media (pic)

Ποδόσφαιρο

Back to Top