Οι θέσεις της Ελευθερίας Χατζηγεωργίου για τα θέματα του ΗΡΑΚΛΗ

H υποψήφια βουλευτής της Α” Θεσσαλονίκης με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, Eλευθερία Χατζηγεωργίου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της BlueArena και απάντησε σε καίριες ερωτήσεις για ΓΣ και ΠΑΕ…

Διάφορα, Επικαιρότητα

Προ ημερών η BlueArena αποφάσισε να δώσει τον λόγο σε υποψήφιους βουλευτές με «κυανόλευκο» χρώμα, ώστε να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα που αφορούν κυρίως τον ΓΣ  αλλά και την ΠΑΕ πριν οδηγηθεί ο κόσμος στης κάλπες.  Μία από αυτές η υποψήφια της Α” Θεσσαλονίκης, με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, Ελευθερία Χατζηγεωργίου ανταποκρίθηκε και απάντησε στις ερωτήσεις μας.

Αναλυτικά:

Χαιρετίζω  τους φίλους του ΗΡΑΚΛΗ με τη σειρά μου παραθέτοντας τις απόψεις μου για την ομάδα που τόσο αγαπάνε ευχαριστώντας τη Bluearena για τη φιλοξενία της.

Θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας ότι είναι γνωστό ότι ο ΗΡΑΚΛΗΣ είναι κομμάτι της ζωντανής ιστορίας της πόλης μας με πλούσια κοινωνική και πολιτιστική συνεισφορά.  Είναι η ομάδα του ΙΒΑΝΩΦ και άλλων λιγότερο γνωστών ηρώων της δημοκρατίας και της ελευθερίας αυτού του τόπου. Πολλοί προσπαθούν να τη σβήσουν αυτή την ιστορία όμως ως άλλοι ανυπόταχτοι Γαλάτες οι οπαδοί του όλα αυτά τα χρόνια κρατάνε το σύλλογο και την ιδέα του ψηλά με κάθε κόστος!

Σήμερα στην Ελλάδα του μνημονίου βλέπουμε τόσο την ποδοσφαιρική ομάδα του ΗΡΑΚΛΗ όσο και το Γ.Σ. να είναι έρμαια πολιτικών αποφάσεων τα οποία έχουν ως σκοπό να «τιμωρήσουν» όχι μόνο τα αθλητικά τμήματα  του συλλόγου αλλά και έναν ολόκληρο κόσμο που ζει και αναπνέει για αυτή την ομάδα.

Οι ομάδες και οι σύλλογοι πρέπει να ανήκουν στο λαό τους και όχι σε αμφιλεγόμενους «επιχειρηματίες» οι οποίοι στο βωμό των επενδύσεων πουλούν τα πάντα, διαγράφουν ιστορίες  συλλόγων και στο τέλος πάντα  να φταίνε τα παιδιά στην κερκίδα. Αυτό πρέπει να τελειώσει κάποια στιγμή.

Η περιουσία του ΗΡΑΚΛΗ

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι αντί για ευλογία έχει μετατραπεί σε κατάρα η μεγάλη ακίνητη περιουσία που έχει σήμερα ο ΗΡΑΚΛΗΣ. Είναι γνωστό σε μένα όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ ότι αποτελεί φιλέτο προς εκμετάλλευση η περιουσία ου ΗΡΑΚΛΗ την οποία επιβουλεύονται εδώ και χρόνια επιχειρηματικά και όχι μόνο συμφέροντα γι αυτό και οδηγούν το σύλλογο στον αφανισμό.

Αναφορικά λοιπόν με την πρώτη ερώτηση που αφορά στην ακίνητη περιουσία του ΗΡΑΚΛΗ θα ήθελα να εκφράσω  με βεβαιότητα ότι οι χώροι οφείλουν να παραμείνουν στο Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗ και να αποτελέσουν κοιτίδα αθλητισμού και πολιτισμού. Στο συγκεκριμένο θέμα θα ήθελα να τονίσω ότι στηρίζουμε το δικαίωμα στην άθληση και τους  χώρους  άθλησης ως ένα δημόσιο και συλλογικό αγαθό. Τελειώνοντας  θέλω να επαναλάβω ότι από την πρώτη στιγμή παρακολουθώ από πολύ κοντά τα τεκταινόμενα που αφορούν στο συγκεκριμένο θέμα και να τονίσω ότι όπως ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται στη δήμευση και άλλων εκτάσεων ανά την επικράτεια έτσι και δω θα πράξει ανάλογα. Εξάλλου το ΤΑΙΠΕΔ είναι ένας μηχανισμός ξεπουλήματος της ελληνικής γης και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι ανεκτό από μια κυβέρνηση Αριστεράς!

Τα χρέη του ΗΡΑΚΛΗ

Είναι μέγα λάθος να λέμε τα χρέη του ΗΡΑΚΛΗ!!! Τα χρέη έχουν όνομα και επώνυμο και αν κάποιοι με την ανοχή κάποιον άλλων υποθήκευαν το σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια  οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις στη δικαιοσύνη και τους αρμόδιους που έχουν επιληφθεί της υποθέσεως. Βέβαια έχει ένα νόημα να  εξετάσει κάποιος και πως εκλέγονταν οι εκάστοτε διοικήσεις μέσα από ποιες διαδικασίες και τι εξυπηρετούσαν. Ίσως αυτά να δυσαρεστήσουν κάποιους  αλλά πρέπει να γίνουν.  Είτε το θέλουν είτε όχι ο ΗΡΑΚΛΗΣ θα ζήσει!!

Περί ΑΦΜ και άλλων δαιμονίων….

Όσον αφορά στο κομμάτι του ΑΦΜ, εκτιμώ ότι εάν και εφόσον προσωποποιηθούν (οριστικοποιηθεί η υπόθεση) τα χρέη να δούμε τότε τι μένει πραγματικά να πληρώσει ο σύλλογος και εν συνεχεία να γίνει η απαραίτητη ρύθμιση και να μπορέσει να «ξεμπλοκάρει» το ΑΦΜ του συλλόγου. Με λίγα λόγια επαναλαμβάνω για να γίνω κατανοητή προς πάσα κατεύθυνση….. προσωποποίηση χρεών, άρα θα φύγει ένα μεγάλο μέρος αυτών από τις πλάτες του συλλόγου και εν συνεχεία ρύθμιση των υπολοίπων. Πρακτικές σαν αυτή που πήγε να γίνει πέρυσι στην περιφέρεια και την προλάβαμε με έγκαιρη παρέμβαση μας στο περιφερειακό συμβούλιο, με αφορμή το ΑΦΜ και τη διοίκηση ή όποια άλλη δικαιολογία, σε συνεργασία με το ΚΚΕ δεν πρέπει να ξαναυπάρξει.

Έχω προσωπική ενημέρωση όχι μόνο για τα του Γ.Σ. αλλά και για τα θέματα της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ και τι έγινε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Γνωρίζω επίσης τις προσπάθειες και το ενδιαφέρον που υπήρξε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο δίκαιο αγώνα του ΗΡΑΚΛΗ.

Πιστεύω όμως ότι χρειάζεται μεγαλύτερος έλεγχος και χρηστή διακυβέρνηση και παρέμβαση από εσάς φίλοι Ηρακλειδείς. Θα ήθελα να επαναλάβω ότι δεν είμαστε μάγοι να λύσουμε μόνοι μας προβλήματα ετών και δεκαετιών τόσο της χώρας όσο και του ΗΡΑΚΛΗ μιας και απευθύνομαι σε εσάς. Θέλω να πω ότι με τη συμμετοχή σας στα κοινά του ΗΡΑΚΛΗ μπορείτε να διαφεντεύετε το σύλλογο σας καλύτερα και να γίνεται εσείς ο θεματοφύλακας του. Είστε η εγγύηση και το μέλλον του συλλόγου

Εγκληματική Οργάνωση στο ποδόσφαιρο

Τέλος για την εγκληματική οργάνωση του ελληνικού ποδοσφαίρου δηλώνω με σαφήνεια ότι εμπιστεύομαι την ελληνική δικαιοσύνη και ότι θα κάνει το έργο της απρόσκοπτα από επιχειρηματικά ή άλλου είδους συμφέροντα. Περισσότερα όμως θα μπορούμε να πούμε βλέποντας την εξέλιξη της υπόθεσης.

Κλείνοντας αυτή  μου την τοποθέτηση θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλα τα τμήματα του ΗΡΑΚΛΗ άνοδο στις μεγάλες κατηγορίες στα τμήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ εκεί που δικαιωματικά ανήκει!!!

Όταν τα φώτα των εκλογών θα σβήσουν εμείς θα είμαστε εδώ…..

Χατζηγεωργίου Ελευθερία

Υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης

 

Σχετικά Άρθρα

Back to Top