Η θέση της BlueArena για την επίσκεψη Παπαθανασάκη

Τι έγινε και τι δεν έγινε στο διάστημα της παρουσίας του μεγαλομετόχου στην Θεσσαλονίκη

BlueArena, Απόψεις

Από σήμερα (24/1) η ολιγοήμερη παρουσία του Σπύρου Παπαθανασάκη στην Θεσσαλονίκη, πήρε τέλος με την αναχώρηση του μεγαλομετόχου πλέον της ΠΑΕ Ηρακλής για τον Καναδά, εκεί όπου θα περάσει το υπόλοιπο των εορτών με την οικογένειά του.

Ωστόσο τώρα, που ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος παραμονής του Ελληνοκαναδού επιχειρηματία στην βάση της ομάδας, μπορούμε να πούμε και εμείς μερικά πράγματα.

Πρώτα – πρώτα δεν χωρά καμιά αμφιβολία ότι στον κόσμο υπάρχει ικανοποίησή για το άμεσο κλείσιμο της υπόθεσης που αφορά την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και την άμεση απόκτηση του 99% των μετοχών της ΠΑΕ, που καθιστά τον Παπαθανασάκη απόλυτο αφεντικό στη Μίκρα. Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει χωρίς χρονοτριβές και χωρίς καθυστερήσεις με υποβολή περισσότερης χαρτούρας, έτσι ώστε όλο αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα να αποκτήσει μια υπόσταση. Να γίνει πιο χειροπιαστό ώστε να μην συζητάμε για έναν άνθρωπο που βάζει μεν το χρήμα, αλλά που δεν έχει τις μετοχές στα χέρια του.

Αυτό το μοναδικό αλλά συνάμα και καθοριστικό βήμα που έγινε, αφενός καταμερίζει πλέον ολές τις ευθύνες των αποφάσεων στον Ελληνοκαναδό, ενώ παράλληλα διαλύει και τις όποιες μουρμούρες ακούστηκαν σχετικά με την δομή του διοικητικού συμβουλίου και των στελεχών.

Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να το επαναλαμβάνουμε. Η διευθέτηση του ζητήματος της ΕΕΑ, ήταν η μοναδική ουσιαστική κίνηση που έγινε κατά την διάρκεια της παραμονής του Σπύρου Παπαθανασάκη στη Θεσσαλονίκη. Πέραν τούτου τίποτα άλλο. Και γι’ αυτό, οι υπεύθυνοι καταρτισμού του προγράμματος και της ατζέντας του μεγαλομετόχου, μάλλον δεν θα πρέπει να αισθάνονται απόλυτα δικαιομένοι για τις επιλογές τους.

Όχι ότι κάποιες από τις συναντήσεις που έγιναν, δεν ήταν απαραίτητο να γίνουν, αλλά αυτή η υπερβολική υπερέκθεση από τα ΜΜΕ της πόλης που…αγάπησαν ξαφνικά τον Ηρακλή, μάλλον πρέπει να προβληματίσει. Και πρέπει να προβληματίσει, διότι εκ του αποτελέσματος, όσες συνεντεύξεις και αν έδωσε ο μεγαλομέτοχος του Ημίθεου (έντεκα τον αριθμό) ουδέποτε αποτέλεσε πρώτο θέμα σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας.

Ακόμη και στην φοβερή έμπνευση που υπήρξε να πάει ο Παπαθανασάκης σε εκδότη και όχι ο εκδότης στον Παπαθανασάκη, την επόμενη ημέρα και παρά το γεγονός ότι η συνέντευξη δόθηκε τόσο στο έντυπο Μέσο του εκδοτικού οίκου, όσο και στο ραδιοφωνικό, το πρώτο θέμα στο πρωτοσέλιδο της επομένης ήταν άλλο και δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ποιο.

Ποιος ο λόγος λοιπόν, να σέρνεται ο πρόεδρος του Ηρακλή, δεξιά και αριστέρα; Ποια η προσφορά των εκδοτών, ραδιοφωνικών διευθυντάδων και τηλεοπτικών καναλαρχών Αθήνας – Θεσσαλονίκης σε όλο αυτόν τον αγώνα που έδωσε ο Ηρακλής για να κρατηθεί “ζωντανός” αυτό το διάστημα; Ποιος ο χώρος ή ο χρόνος που αφιερώνουν στα Μέσα τους για τον Ηρακλή; Σε τι χρειαζόταν μια ακόμη συνέντευξη στη θέση μιας συνάντησης για την μπουτίκ, για τις μεταγραφές, για τη Μίκρα; Σε τι βοήθησε τέλος πάντων όλη αυτή η υπερέκθεση; Προσέξτε, δεν είμαστε στενόμυαλοι, ούτε διεκδικούμε κάτι παραπάνω. Απλώς δεν μπορούμε να κατανοήσουμε όλη αυτή την κινητοποίηση. Όλη αυτή την πρεμούρα για προβολή.

Και για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, πάλι για να προλάβουμε ορισμένους, δεν σας κρύβουμε, ότι η BlueArena, ζήτησε συνέντευξη από τον Σπύρο Παπαθανασάκη και αποτάνθηκε στους αρμόδιους για να γίνει με τον σωστό τρόπο. Όταν όμως άρχισε αυτή η “περιοδεία” από Μέσο σε Μέσο, όταν συνάδελφοι άρχισαν να εισβάλλουν ακόμη και στον ιερό χώρο των αποδυτηρίων για να τραβήξουν ένα βίντεο ή να αποσπάσουν μια δήλωση (όχι βέβαια με ευθύνη δική τους, την δουλειά τους έκαναν), αποφασίσαμε ότι μία ακόμη συνέντευξη δεν είχε να προσφέρει απολύτως τίποτα.

Φυσικά, το ερωτηματολόγιο που είχαμε ετοιμάσει ήταν διαφορετικό. Με ερωτήσεις του στυλ…“αν, με ποιους και πότε θα εμπλουτιστεί το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ με ανθρώπους που μένουν μόνιμα στην Θεσσαλονίκη”. “Τι θα γίνει με στελέχη της ΠΑΕ, για τους οποίους ο πρόεδρος -όπως μας ενημέρωναν- φάνηκε να έχει γνώση, αλλά μάλλον δεν είχε” κ.α. Ωστόσο γνωρίζουμε ότι η κλωστή που χωρίζει την υπερβολική έκθεση από την γραφικότητα είναι πολύ λεπτή όπως  λεπτός έπρεπε να είναι και ο χειρισμός από όλους μας. Σκεφτείτε πόσο μιλούν κάποιοι άλλοι πρόεδροι ομάδων στα Μέσα και σε ποιους από αυτούς, έχουν αφιερωθεί τραγούδια…on air.

Είναι δε γεγονός, ότι υπάρχουν πράγματα στη Μίκρα για τα οποία ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν έχει γνώση, είτε γιατί κάποιοι προτίμησαν να μην τον “ζαλίσουν” με τέτοιου είδους ζητήματα, είτε γιατί θεώρησαν ότι η προβολή και οι συνεντεύξεις, ήταν πιο σημαντικές αντί άλλων πραγμάτων. Ευελπιστούμε ότι από εδώ και πέρα θα ενημερωθεί σωστά, γιατί το μαγαζί είναι δικό του, άρα και οι επιλογές βαραίνουν πλέον τον ίδιο. Εξάλλου όπως o ίδιος είπε, θα ξανάρθει στην Ελλάδα σύντομα και αυτή τη φορά είναι προτιμότερο να μην αναλωθεί σε άλλες δέκα συνεντεύξεις, γιατί με τον τρόπο αυτό θα χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος. Όπως χάθηκε και τώρα…

Αυτά από εμάς, ευχές για χαρούμενα και “κυανόλευκα” Χριστούγεννα σε όλους

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top